Acer Predator Helios Neo 16 laptopta Rainbow Six: Siege Direct X vs Vulkan

THALVORN

Centipat
Daha fazla  
Merhaba dostlar,

Kendim için Rainbow Six'te ayarlar denerken bazı farklar gözlemledim. Eski bilgisayarımda Vulkan'ı açtığımda pek bir değişiklik olmuyordu. Ancak, yeni aldığım Acer Predator Helios Neo 16 4070'de Vulkan ile oyuna girersem ne değişir diye merak ettim. Ardından DLSS ve reflex gibi özellikleri açıp kapatarak tek tek test ettim.

Hazır bu kadar uğraşmışken, konu açıp merak eden arkadaşlar için de deneyimlerimi paylaşayım dedim.

Acer Predator Helios Neo 16 kullanarak test ettim özelikleri şunlar.

• Intel Core i7-13700HX
  • Nvıdıa® GeForce RTX™ 4070 8 GB 140W.
  • 32 GB, DDR5 4800MHz SDRAM.

Ayarları şu şekilde ayarladım:

SETTİNGS.jpg

Direct X

DX11.jpg

Vulkan

VULKAN.jpg

Vulkan + Rreflex

VULKAN+REFLEX.jpg

Vulkan + DLSS

VULKAN+DLSS.jpg

Vulkan + Reflex + DLSS

VULKAN+REFLEX+DLSS.jpg

Vulkan + FSR 2.0

VULKAN+FSR.2.0.jpg

Vulkan + reflex + FSR 2.0

VULKAN+REFLEX+FSR.2.0.jpg

Müsait bir zamanımda videolu olarak daha ekleme yapabilirim.

Dosya Ekleri

• SETTİNGS.jpg
    SETTİNGS.jpg
    294 KB · Görüntüleme: 29
  • DX11.jpg
    DX11.jpg
    336,4 KB · Görüntüleme: 29
  • VULKAN.jpg
    VULKAN.jpg
    330 KB · Görüntüleme: 26
  • VULKAN+REFLEX.jpg
    VULKAN+REFLEX.jpg
    335,7 KB · Görüntüleme: 26
  • VULKAN+DLSS.jpg
    VULKAN+DLSS.jpg
    338,9 KB · Görüntüleme: 19
  • VULKAN+REFLEX+DLSS.jpg
    VULKAN+REFLEX+DLSS.jpg
    336,1 KB · Görüntüleme: 22
  • VULKAN+FSR.2.0.jpg
    VULKAN+FSR.2.0.jpg
    321,9 KB · Görüntüleme: 24
  • VULKAN+REFLEX+FSR.2.0.jpg
    VULKAN+REFLEX+FSR.2.0.jpg
    327,9 KB · Görüntüleme: 28
Merhabalar, ben de ortalama 20-25 senedir Laptopta Acercıyım fakat 10-12 senedir de olabildiğince Laptop olayından uzak duruyordum ki son birkaç ay öncesine kadar.

Uzun uzadıya bir araştırma ve değerlendirme sonunda 2 model arasında kalmıştım. 1. model MONSTER Semruk S7 V9.2.2 Intel Core i9 13950HX 64 GB RAM 2 TB SSD 8 GB RTX 4070 ve 2. model de Acer Predator Helios Neo 16 Intel Core i7 14700HX 64GB 1 TB SSD 8 GB RTX 4070 şeklindeydi. Gel gelelim aradaki fiyat farkı 30.000+ civarında ve Monterın Acer' a göre tek artısı CPU farkı ve +1TB M.2 diski gibi duruyor. Hea bir de benim çok umursamadığım yanar döner RGB özellikleri falan.

Sonuç olarak birkaç saat önce Acer makineyi 64.600 TL' ye aldım. Üstüne zaten Monsterı da 95.000' e alsaydım alacak olduğum laptop soğutucu + HDD dock station + 1TB Kingston M.2 + Asus Rog Wireless klavye falan ekledim. Toplamda bunlarla birlikte bana maliyeti 74.500 TL civarında oldu. Monster alsam bu rakam üstüne +30.000 TL daha gelecekti ve sadece CPU, m.2 ve RGB farkı için bu biraz abartı gibi geliyor. Hali hazırda zaten kullanacağım cihaz odamdan çıkmayacak ve genelde browser, veri transferi, ufak çaplı renderlar yapacak.

Neyse çok uzattım ve sormak istediğim konudan uzaklaştım. Şu anda sizin cihazla durumunuz nedir acaba? Size sıkıntı çıkartıyor mu ve memnun musunuz? Cevaplarsanız sevinirim teşekkürler ...

Son düzenleme:
Merhaba dostlar,

Kendim için Rainbow Six'te ayarlar denerken bazı farklar gözlemledim. Eski bilgisayarımda Vulkan'ı açtığımda pek bir değişiklik olmuyordu. Ancak, yeni aldığım Acer Predator Helios Neo 16 4070'de Vulkan ile oyuna girersem ne değişir diye merak ettim. Ardından DLSS ve reflex gibi özellikleri açıp kapatarak tek tek test ettim.

Hazır bu kadar uğraşmışken, konu açıp merak eden arkadaşlar için de deneyimlerimi paylaşayım dedim.

Acer Predator Helios Neo 16 kullanarak test ettim özelikleri şunlar.

• Intel Core i7-13700HX
  • Nvıdıa® GeForce RTX™ 4070 8 GB 140W.
  • 32 GB, DDR5 4800MHz SDRAM.

Ayarları şu şekilde ayarladım:

Eki Görüntüle 2298831

Direct X

Eki Görüntüle 2298832

Vulkan

Eki Görüntüle 2298833

Vulkan + Rreflex

Eki Görüntüle 2298834

Vulkan + DLSS

Eki Görüntüle 2298835

Vulkan + Reflex + DLSS

Eki Görüntüle 2298836

Vulkan + FSR 2.0

Eki Görüntüle 2298837

Vulkan + reflex + FSR 2.0

Eki Görüntüle 2298838

Müsait bir zamanımda videolu olarak daha ekleme yapabilirim.
Dostum öncelikle bu detaylı inceleme için senden teşekkür ediyorum. Sadece rainbow six siege ve dead by daylight oyunlu isimleri oynayan biri olarak yaklaşık iki aydır laptop bakiyorum. MSI Katana 17 B13V ve Asus Rog Strix G16 rtx 4060 model cihazları satın aldım fakat her ikisinde de gerek ışık sizmasi gerekse coil whine sorunu vardı bunları göz ardı etsek bile en önemlisi oynadigim her iki oyunda da Micro shuttering ve beraberinde gelen ciddi fps droplar ile karşılaştım. Yani rainbowu sen de oynuyormuşsun beni çok iyi anlarsın sağ sol dönerken ya da koşarken ekranda sürekli bir kasma olduğunu düşün kaldi ki yeni alınmış bir cihazda.. Acer helios neo 16 rtx 4070'e gelince cihaztv kanalında iki saatlik bir inceleme videosu vardı ve csgo üzerinde yapılan testte ekranda akicilik olmadığını kasma hissettiğini belirtmişti. Buna istinaden r6'da da aynısı olur düşüncesi ile cihaza sıcak bakamamistim. Ek olarak ekran kartının sıcak çalıştığını belirtmişti. Senin deneyimlerin nasıldı memnun musun? Bu saydigim sorunlara denk geldin mi eğer gelmediysen özellikle rainbowda nasıl bir performans sergiledi cihaz? Son olarak 165 Hertz modeli satılıyor hepsiburada'da. Senin rainbow gorselinde eğer yanlış gormediysem 240 hertz olarak gördüm acaba senin cihaz 2023 değil de 2024 model miydi eğer öyleyse nereden satın aldın acaba?

Merhabalar, ben de ortalama 20-25 senedir Laptopta Acercıyım fakat 10-12 senedir de olabildiğince Laptop olayından uzak duruyordum ki son birkaç ay öncesine kadar.

Uzun uzadıya bir araştırma ve değerlendirme sonunda 2 model arasında kalmıştım. 1. model MONSTER Semruk S7 V9.2.2 Intel Core i9 13950HX 64 GB RAM 2 TB SSD 8 GB RTX 4070 ve 2. model de Acer Predator Helios Neo 16 Intel Core i7 14700HX 64GB 1 TB SSD 8 GB RTX 4070 şeklindeydi. Gel gelelim aradaki fiyat farkı 30.000+ civarında ve Monterın Acer' a göre tek artısı CPU farkı ve +1TB M.2 diski gibi duruyor. Hea bir de benim çok umursamadığım yanar döner RGB özellikleri falan.

Sonuç olarak birkaç saat önce Acer makineyi 64.600 TL' ye aldım. Üstüne zaten Monsterı da 95.000' e alsaydım alacak olduğum laptop soğutucu + HDD dock station + 1TB Kingston M.2 + Asus Rog Wireless klavye falan ekledim. Toplamda bunlarla birlikte bana maliyeti 74.500 TL civarında oldu. Monster alsam bu rakam üstüne +30.000 TL daha gelecekti ve sadece CPU, m.2 ve RGB farkı için bu biraz abartı gibi geliyor. Hali hazırda zaten kullanacağım cihaz odamdan çıkmayacak ve genelde browser, veri transferi, ufak çaplı renderlar yapacak.

Neyse çok uzattım ve sormak istediğim konudan uzaklaştım. Şu anda sizin cihazla durumunuz nedir acaba? Size sıkıntı çıkartıyor mu ve memnun musunuz? Cevaplarsanız sevinirim teşekkürler ...
Merhaba yurta intarnet sıkıntım vardı ondan geç cevap verebildim cihazımla alakalı hiçbir sıkıntı yaşamadım sadece optimizasyonu aşırı kötü 1 2 oyun oynadım onlarda 90 derece gördüm o da fanları 3500rpm de unutmuşum :) sonra düzeltince kendini soğutu ve bi problem yaşamadım ekran olarak aşırı memnunum aletle alakalı hiçbir sıkıntım yok şarj olsun performans olsun soğutma olsun ek olarak açma izni olduğundan kendim 2 tb ssd ekliyip 3tb yaptım cihazı

Dostum öncelikle bu detaylı inceleme için senden teşekkür ediyorum. Sadece Rainbow Six: Siege ve Dead by Daylight oyunlu isimleri oynayan biri olarak yaklaşık iki aydır laptop bakiyorum. MSI Katana 17 B13v ve ASUS ROG STRIX G16 RTX 4060 model cihazları satın aldım fakat her ikisinde de gerek ışık sizmasi gerekse coil whine sorunu vardı bunları göz ardı etsek bile en önemlisi oynadigim her iki oyunda da Micro shuttering ve beraberinde gelen ciddi FPS droplar ile karşılaştım. Yani Rainbow'u sen de oynuyormuşsun beni çok iyi anlarsın sağ sol dönerken ya da koşarken ekranda sürekli bir kasma olduğunu düşün kaldi ki yeni alınmış bir cihazda. Acer Helios Neo 16 RTX 4070'e gelince cihaztv kanalında iki saatlik bir inceleme videosu vardı ve CS:GO üzerinde yapılan testte ekranda akicilik olmadığını kasma hissettiğini belirtmişti. Buna istinaden R6'da da aynısı olur düşüncesi ile cihaza sıcak bakamamistim. Ek olarak ekran kartının sıcak çalıştığını belirtmişti. Senin deneyimlerin nasıldı memnun musun? Bu saydigim sorunlara denk geldin mi eğer gelmediysen özellikle Rainbow'da nasıl bir performans sergiledi cihaz? Son olarak 165 Hertz modeli satılıyor Hepsiburada'da. Senin Rainbow gorselinde eğer yanlış gormediysem 240 Hertz olarak gördüm acaba senin cihaz 2023 değil de 2024 model miydi eğer öyleyse nereden satın aldın acaba?

Teşekkür ederim geç cevap verdiğim için özür dilerim internet sıkıntım vardı anca çözebildim ışık sızması cihazda yok denecek kadar az da olsa var 1 oyun hariç o da optimizesiz kötü bir oyunda FPS düşmesi yaşadım onun dışında hiç drop yaşamadım ekran kartında pek bir ısınma görmedim en yüksek 60 derece gördüm ki optimizesi rezalet bir oyundu o ek olarak soğutma için bir şey kullanmıyordum o esnada cihaz 2.5k 165Hz ben testi 1920x1080 240Hz bir monitörde yaptığımı yazmayı unutmuşum kusruma bakmayın oyun oynarken ekranda bir problem hissetmedim çok fazla oyun oynadım Valorant CS Overwatch tarzında çok oyun oynuyorum ve beni rahatsız eden bir kasma takılma yaşamadım.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı