Acer Predator Helios Neo 16 undervolt nasıl yapılır?

Abdullah63

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba. Acer Predator Helios Neo 16 i7 13700HX laptopu satın aldım. Şahsen çok beğendim fakat işlemcinin sıcaklığını kontrol atlında tutmak için undervolt denilen voltaj düşürme işlemi yapılıyormuş. Bu işlemi nasıl yapacağımı bilen birileri anlatırsa çok güzel olur. BIOS güncellemesini de nasıl yapacağımı bilmiyorum. İlk defa böyle bir cihaz sahibi oldum. Yardımcı olursanız çok sevinirim. Mümkünse bu cihazı kullanmış olanlar cevap verirse daha da güzel olur. Şimdiden teşekkürler.

İşlemci sıcaklığı kaç onun yerine Turbo Boost'u kapatabilirsin.
turbo boost'u hiç kullanmadım, performans modunda kullanıyorum. İşlemci sıcaklıkları normal gibi duruyor ama daha yeni açmıştım, daha gücelleme indiriyordum, işlemci 69 derece falan gördü sanırım. Fan ayarını maksimuma alınca sıcaklık düşüyor tabi ama bir şey yapmadığım zaman da o seviyeye çıkması normal mi onu da bilmiyorum. Dediğim gibi, ilk defa bu kadar donanımlı bir cihazım oluyor. Bilgilendirirseniz sevinirim.

Boşta kaç çalışıyor eğer bir şey indirmede o dereceye çıkması iyi 69 ama onun üstü iyi değil oyunlarda sıcaklığı kaç MSI Afterburner üzerinden bakabilirsin.

Şu anda buraya mesaj yazıyorum ve arka planda da WhatsApp'tan arkadaşla görüntülü konuşuyorum. Ekstra olarak bir program açık değil, performans modu ve fan ayarı otomatikte. 53 derece. Demin RDR2'de tüm ayarları olabilecek en üst seviyeye ayarladım ve DLSS kapalıydı. İşlemci maksimum 79-80 derece, ekran kartı maksimum 83-84 dereceyi gördü. Benim bildiğim bu değerler çok iyi ama buna rağmen undervolt işlemi bu değerleri daha iyi seviyeye çıkarmaz mı yoksa mecbur kalınmadıkça undervolt yapılmamalı mı? Yine de undervolt faydalı olmaz mı?

Technopat Haberler

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı