Acer Predator Helios Neo 16 YouTube videolarında aşırı ısınıyor

Kemal Erçetin

Kilopat
Daha fazla  
Hocamlar merhaba, yaklaşık 1 ay önce Acer Predator Helios Neo 16 modelini aldım. Yaşadığım sorun YouTube'da video izlerken CPU'nun gereksiz şekilde ısınması ve bu sebeple fanların sesli şekilde çalışmaya başlaması. Detaylandırmam gerekirse:
  • Tarayıcılarda varsayılan olarak donanım/grafik hızlandırması açık olarak geliyor, bu da video izlerken Video'nun decode edilmesi gibi Task'ları GPU'ya vererek CPU'nun yükünü azaltıyor. Ben grafik hızlandırması açıkken YouTube'da video izlerken videolarda takılma/yırtılma gibi sorunlarla karşılaşıyorum. Videoları X1.5 ya da X2'de ve 1080p çözünürlükte izliyorum. Örneğin izlediğim videoda görüntüde anlık yırtılmalar oluyor ya da görüntü sese göre daha geriden geliyor. Örneğin, sesi duyuyorum ama konuşan kişinin dudakları yarım saniye - bir saniye geç oynuyor ve bir süre sonra video ekranı git gel yapıyor. Bunu dakikada rahatça 3-4 defa yapıyor ve videonun bu şekilde sürekli olarak takılması çok rahatsız edici oluyor.
  • Bu sebepten dolayı grafik hızlandırma ayarını kapattım. Bu ayarı kapatınca bahsettiğim sorunlar yaşanmıyor ama bu sefer de CPU bence çok gereksiz bir şekilde ısınıyor. HWiNFO'dan baktığım zaman CPU'nun %15-20 civarlarında kullanıldığını ve CPU sıcaklığının ise 70-80 derece aralığına çıktığını görüyorum. Zaten belirgin bir şekilde de fan çalışmaya başlıyor. (ekte HWiNFO resimlerini koydum)
Denemiş olduğum çözümlerden ve ayarlarımdan bahsedecek olursam:
  • Balanced/denge modundayım.
  • BIOS'tan Nvidia GPU only moduna geçtim, bilgisayarı bu şekilde kullanıyorum ama optimus modunda vs de aynı sorunlar oluyor.
  • Belki çözüm olur diye sıfırdan Windows 11 kurulumu yaptım, hiçbir değişiklik olmadı.
  • Tüm Windows Update'lerini yaptım, Acer'ın sitesindeki en güncel BIOS Update'ini (v1.15) yaptım.
  • Ekran kartı Driver'ım en güncel sürüm, belki ekran kartı driver'ında sorun vardır diye DDU ile kaldırıp Acer'ın sitesindeki biraz daha eski ekran kartı Driver'ını kurdum ama ilk maddede bahsettiğim videonun yırtılması, görüntünün geç gelmesi sorununu çözmedi.
  • Brave, Edge ve Chrome olmak üzere üç farklı tarayıcıda denedim, hepsinde aynı durum var, dolayısıyla tarayıcı spesifik bir durum olduğunu düşünmüyorum.
  • Virüs taraması vs yaptım ama bir şey çıkmadı, zaten format attığım zamanda da aynı sorunun devam etmesi malware kaynaklı bir sorun olmadığı gösteriyor gibi.
Dizi izleme sitelerinde de YouTube kadar olmasa da grafik hızlandırması kapalı olduğu zaman CPU 70 derecelerde geziyor. CPU, arka planda sadece tarayıcı açıkken 55-63 derece aralığında geziyor.

Sonuç olarak evet güçlü bir donanımdan bahsediyoruz ama basit bir YouTube videosu izlerken CPU'nun %15 kullanıma çıkması ve 80 dereceleri görmesi bana hiç normal gelmiyor. İnternette Acer forumlarında da aradım ama benim yaşadığım sorunu yaşayanı bulamadım. Sizce bu anormal bir durum mu, garanti yoluna başvurmalı mıyım, ne tavsiye edersiniz?

Dosya Ekleri

• video izlerken cpu sıcaklığı.png
    134,1 KB · Görüntüleme: 48
  • video izlerken cpu sıcaklığı 2.png
    130,2 KB · Görüntüleme: 44
Son düzenleme:

Bakımları en son ne zaman yaptırdınız?

Hocam bende aynı sorunu yaşıyorum cevap bulabildiniz mi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…