Acer SA220QABi ve SA230ABI monitörlerin renkleri farklı

ai.Wxby

Kilopat
Daha fazla  
Profil Kapağı
1524848434
Merhabalar,
Bugün ikinci monitörüm elime ulaştı. Hemen kurulumları yapıp test etmeye başladım fakat yeni gelen monitörde renklerin bir tık daha solgun olduğunu gördüm. Özellikle beyaz renkte belli oluyor. Aşağıdaki gibi görüntü oluşuyor:
Soldaki yeni monitörümdeki beyaz renk, sağdaki eski monitörümde beyaz renk. (temsili)

2021-07-24_16-32-14.png

Temsili olması için böyle bir görsel yaptım. İkisi de IPS monitör olduğu için çok absürt geldi bu durum.

İkinci monitör: Acer SA220QABi.
Ana monitör: Acer SA230ABI.

Monitörün ayarlarından değişiklikler yaptım fakat yine de aynı olmadı. Aradaki fark azaldı fakat yine de benim gibi dikkatli biri için belirgin farklılıklar var. Sizce ne yapmalıyım? Ne önerirsiniz?

Son düzenleme:
Soldaki monitör sıcak ayarda kalmış gibi geldi bana. Ayrıca her cihazın ekranı aynı beyazlıkta olacak diye bir şey yok. Bu iki adet aynı model cep telefonunu yanyana koymaya benziyor. Cihazlarda seri üretim sebebiyle farklı marka paneller kullanılmış olabilir. Yani herhangi bir sorun teşkil etmez, zaten grafik tasarım amaçlı kullanmayacaksanız bu renk farklılığının bir önemi yok.

Soldaki monitör sıcak ayarda kalmış gibi geldi bana. Ayrıca her cihazın ekranı aynı beyazlıkta olacak diye bir şey yok. Bu iki adet aynı model cep telefonunu yanyana koymaya benziyor. Cihazlarda seri üretim sebebiyle farklı marka paneller kullanılmış olabilir. Yani herhangi bir sorun teşkil etmez, zaten grafik tasarım amaçlı kullanmayacaksanız bu renk farklılığının bir önemi yok.
Hocam aslında grafik tasarım amaçlı kullanacaktım. Yani ana işim grafik tasarım değil fakat kodlayacağım sitelerin tasarımlarını önceden yapıp sunmam gerekiyor. Bu yüzden önemli bir konu benim için. Yani aslında ana monitörümde tasarlayabilirim ama eğer çözebilirsem bu sorunu çözsem iyi olur. Başaramazsam da kritik bir sorun değil zaten.

Hocam aslında grafik tasarım amaçlı kullanacaktım. Yani ana işim grafik tasarım değil fakat kodlayacağım sitelerin tasarımlarını önceden yapıp sunmam gerekiyor. Bu yüzden önemli bir konu benim için. Yani aslında ana monitörümde tasarlayabilirim ama eğer çözebilirsem bu sorunu çözsem iyi olur. Başaramazsam da kritik bir sorun değil zaten.
Grafik tasarım için kullanacaksanız zaten bu bütçede monitörü unutun. Kaliteli bir 1080p veya 2K çözünürlüklü monitör almaya bakın.
Web sitesi için çok sıkıntı değil ancak baskı grafik gibi alanlarda renk ayrımı vb. konularda beyaz dengesi çok önemli oluyor .

Grafik tasarım için kullanacaksanız zaten bu bütçede monitörü unutun. Kaliteli bir 1080p veya 2K çözünürlüklü monitör almaya bakın.
Web sitesi için çok sıkıntı değil ancak baskı grafik gibi alanlarda renk ayrımı vb. konularda beyaz dengesi çok önemli oluyor .
Bu bütçede süper beklentilerim yok, size katılıyorum hocam. Sınırlarımı biliyorum. Sadece beyazın bu kadar 'sarımsı' olması biraz üzdü beni o kadar ama o da sorun değil. İlerde dediğiniz gibi yapıp iki adet kaliteli 1440p monitör alacağım. Bu arada vakit ayırdığınız için teşekkür ederim hocam.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı