Acer servis, laptopta sıvı teması olduğunu söylüyor

Likelihood

Centipat
Daha fazla  
Merhaba 1 buçuk sene kadar önce Acer Nitro AN515-57 model laptop satın aldım. Son 2 aydır oyuna girdiğimde 5-10 saniye çıtlama sesi geliyordu sonra kesiliyordu o ses. İşim garanti olsun diye servise gönderdim bugün servisten arayıp sıvı teması olduğunu söylediler. Çok ciddiyim elektronik cihaz kullanırken aşırı titiz davranırım. Benim o laptopa sıvı temas ettirmem imkansız gibi bir şey. Ettirsem bile kesinlikle hatırlarım. Benden bu durum karşısında, cihazın garanti kapsamı dışında olduğu ve anakartın değişmesi gerektiği söylendi ve 48 bin TL masraf çıkarttılar. Laptop 25bin TL

Sıvı temasının kesinlikle yaşanmadığını ve zaten bilgisayarın sorunsuz şekilde çalıştığını söyledim. Karşılığında bana bunun kesin bir tanı olduğunu söylediler. Kanıt ve fotoğraf istedim sıvı temasına dair, yollayacaklarını söylediler.

Size sormak istediğim soru, eğer bilgisayara böyle bir sıvı temas etmişse halen çalışır durumda aylarca kullanabilir miydim? Ve eğer servis yanlış kararı vermişse (kasten veya bilmeyerek) herhangi bir hakkım olur mu? Ve nereye başvurmam gerekir?

Son düzenleme:
Büyük ihtimalle yalan söylüyorlar, Acer laptopa sahibim dahili hoparlörünü aktif ettiğimde çıt sesi geliyor, devre dışı bırakınca düzeliyor. Sadece kulaklık ile kullanıyorum, yazılımsal bir sorun var.

Klasik Türkiye'deki teknik servisler.

Büyük ihtimalle yalan söylüyorlar, Acer laptopa sahibim dahili hoparlörünü aktif ettiğimde çıt sesi geliyor, devre dışı bırakınca düzeliyor. Sadece kulaklık ile kullanıyorum, yazılımsal bir sorun var.

Klasik Türkiye'deki teknik servisler.
Neyse gelsin de başka bir tamirciye gösteriyim. Garantimi yediler o değil daha 6 ay süresi vardı. Bir kaç yerde daha okumuştum sırf maliyetten kurtulmak için sıvı teması bahanesi üretiyorlar diye. Çünkü çok net eminim ben kendimden. Sıvı teması falan olmadı. Hatta her gün bilgisayarın ekranını kapatıp, klavye ile ekran arasına da o verdikleri kumaş gibi şeyi koyyorum. O kadar titizim yani.

Anakartın bir fotoğrafını yolladılar baya bildiğin yakmış bunlar. Yanık değil mi arkadaşlar bu anakart? Aşağıda servise göndermeden önceki hali ve servisin bana gönderdiği hali var. Ben mi kuruntu yapıyorum?
Göndermeden önceki hali: IMG-20241105-130452 hosted at ImgBB
Servisin yolladığı foto: 5 hosted at ImgBB

Son düzenleme:
Neyse gelsin de başka bir tamirciye gösteriyim. Garantimi yediler o değil daha 6 ay süresi vardı. Bir kaç yerde daha okumuştum sırf maliyetten kurtulmak için sıvı teması bahanesi üretiyorlar diye. Çünkü çok net eminim ben kendimden. Sıvı teması falan olmadı. Hatta her gün bilgisayarın ekranını kapatıp, klavye ile ekran arasına da o verdikleri kumaş gibi şeyi koyyorum. O kadar titizim yani.

Anakartın bir fotoğrafını yolladılar baya bildiğin yakmış bunlar. Yanık değil mi arkadaşlar bu anakart? Aşağıda servise göndermeden önceki hali ve servisin bana gönderdiği hali var. Ben mi kuruntu yapıyorum?
Göndermeden önceki hali: IMG-20241105-130452 hosted at ImgBB
Servisin yolladığı foto: 5 hosted at ImgBB
Acer'in sitesine girip mail atıp durumu açıklamaya çalışın, belki yardımcı olabilirler. Teknik servis kendi zarar vermişte olabilir, her şey mümkün elinizdeki kanıtları saklayın.

Acer'in sitesine girip mail atıp durumu açıklamaya çalışın, belki yardımcı olabilirler. Teknik servis kendi zarar vermişte olabilir, her şey mümkün elinizdeki kanıtları saklayın.
Resimleri gördükten sonra tekrar aradım resmi sordum. Ürününüz eğer çalışmazsa zaten not düşülüyor çalışmadığına dair dendi. Gönderdiğiniz gibi çalışır halde geri gönderilir dendi. Mail attım onlar da aynı cevabı verdiler fakat fotoğraf gerçekten korkutucu. Baya yanıp erimiş gibi duruyor. Şuan mesai saatlerinde değiller o yüzden cevap alamadım son yolladığım fotoğraf hakkında. Acer'in İstanbul'daki ana yetkili servisi. Cihazlar açılırken kayıt yapıyorlardır umarım. Ben yollarken böyle değildi bu cihaz.

Resimleri gördükten sonra tekrar aradım resmi sordum. Ürününüz eğer çalışmazsa zaten not düşülüyor çalışmadığına dair dendi. Gönderdiğiniz gibi çalışır halde geri gönderilir dendi. Mail attım onlar da aynı cevabı verdiler fakat fotoğraf gerçekten korkutucu. Baya yanıp erimiş gibi duruyor. Şuan mesai saatlerinde değiller o yüzden cevap alamadım son yolladığım fotoğraf hakkında. Acer'in İstanbul'daki ana yetkili servisi. Cihazlar açılırken kayıt yapıyorlardır umarım. Ben yollarken böyle değildi bu cihaz.
Attığın garantiden gelen fotoğrafta fanın plastiği yanmış hocam, göndermeden önceki resmi yakın tarihte mi çektiniz? Eğer senin elinde böyle olmadıysa adamlar plastik parçaları resmen eritip yakmışlar.

Kesinlikle yalan. Fazla para koparmak için kullandıkları bir yöntem. Üstelik önceden böyle bir sorun yoksa resmen cihazınıza zarar vermişler.

Kesinlikle yalan. Fazla para koparmak için kullandıkları bir yöntem. Üstelik önceden böyle bir sorun yoksa resmen cihazınıza zarar vermişler.
Bildiğin yakmışlar hatta başka bir anakart sanırım bu o kadar farklı. Eğer resimdeki gibi gelirse cihazım THH, suç duyurusu elimden geleni ardıma koymam. Cihazımın içi tertemizdi

Son fotoğraftaki görselin garantiye göndermeden önce olmadığına eminseniz direkt tüketici hakem heyetine başvurun fotoğraflarla birlikte, benim bildiğim servis tamiri yaparken kamera altına alıp kanıt olarak saklaması gerekir bunu servisten THH mutlaka isteyecektir.

Son fotoğraftaki görselin garantiye göndermeden önce olmadığına eminseniz direkt tüketici hakem heyetine başvurun fotoğraflarla birlikte, benim bildiğim servis tamiri yaparken kamera altına alıp kanıt olarak saklaması gerekir bunu servisten THH mutlaka isteyecektir.
evet eminim. Cihaz elime geçtiği andan itibaren video kaydı alıcam ve elimde cihazımı göndermeden önceki halinin kanıtları var. O resimdeki kart bana gelirse elimden geleni ardıma koymam. İnşallah açılırken video kaydı almışlardır dediğin gibi. Hem çok moralim bozuk hem de çok sinirliyim. Servis, ana Acer servisi. SMS Infocomm

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı