Çözüldü Acer tablet bilgisayar Windows kurduktan sonra tepkisiz kaldı

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Katılım
31 Ocak 2017
Mesajlar
13.692
Makaleler
14
Çözümler
138
Yer
Antalya
Başlık, sorunu tam olarak yansıtmıyor ama olayı kısaca böyle özetleyebildim. Sorunu detaylıca anlatayım. Intel Atom işlemcili, dokunmatik ekranlı bir Acer tablet bilgisayar elime geçti. Altına takıp çıkarılabilen klavye kısmı da mevcut. Sorunsuz şekilde Windows 10 32 Bit son sürüm kurdum (64 desteklemiyormuş, önce 64 denedim ve uyarı verdi desteklemiyor diye). Kurduktan sonra gelen ilk Windows ekranı yani "Bölge ile başlayalım. Bu doğru mu?" ekranında touchpad, klavye, dokunmatik ekran, klavye yanında bulunan girişe takılan USB fare veya tabletin üzerinde şarj ve data girişi olarak kullanılan Micro USB yuvasına takılan USB fare (dönüştürücüm var), hiçbir şekilde çalışmıyor. BIOS ekranına girdiğimde dokunmatik ekran dahil her şey çalışıyor. Başka ne deneyebilirim bilmiyorum, kaldım böyle.

Birkaç kere daha yeniden başlattım ve kendiliğinden düzeldi. Garip.

Çözüm: Sisteme, açmadan USB'li bir fare bağladım. Bu şekilde cihaz sorunsuz çalıştı. Ancak bu fareyi çıkarıp da cihazı açtığımda yine hiçbir şekilde klavye, fare, dokunmatik çalışmıyor. USB'yi taktığımda farenin ışığı dahi yanmıyor. Çok garip bir durum. Çözüm, kesin bir çözüm değil. Sadece açmadan önce USB fare bağlıyorum ve öyle açıyorum. Bu şekilde çalışıyor.

Sadece dokumatik çalışıyor, klavyesi çalışmıyormuş bu şekilde.

Sizde de bu şekilde bi durum olursa cihazı açmadan önce USB girişine fare bağlayın, belki klavye bağlasanız da olabilir ama onu daha denemedim.

Kesin Çözüm:
Sürekli olarak klavye bağlantısının kopması, dokunmatik ekranın çalışmaması, ses sürücülerinin yüklenememesi, bluetooth çalışmaması, pil göstergesinin olmaması, kameranın çalışmaması gibi sorunlar Windows sürümünden kaynaklanıyormuş. Eski Windows 10 sürümü kurarsanız sorun olmayacak ancak yeni Windows 10 sürümlerinde sürücü sorunu ortaya çıkıyor. Bunu da şu siteden "renus" adlı kullanıcının mesajında linkteki driveri indirip kurarak hallediyoruz. Klasörde Intel Platform Drivers mevcut ve bütün olmayan sürücüleri tek bir setup ile kuruyor.

 
Son düzenleme:

Geri
Yukarı