Acer V3-551G AMD İşlemci Mac OS Kurulumu

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Hepsini tek tek deneyip fotograflarını çekeceğim. Yalnız şunuda belirtmek istiyorum. Bios ayarlarında 'secure boot' u kapatabilmem için EUFI yerine legacy Bios seçmem gerekiyor.O şekilde boot menüsüne ulaşabiliyorum. Bu bir sorun oluşturur mu?
Tamam yap bakalım bekliyorum.

Bu arada bilgisayardaki Windows duruyor mu yoksa sildin mi/silecek misin? Legacy seçersen UEFI destekli Clover'ı değil de Chameleon kurabilirsin bootloader olarak.

En önce sen o bios ekranının bi resmini çek, merak ettim nasılmış. Boşuna iş yapmayalım. Senin anakartında Secure Boot kapatınca başka bir ayarda otomatik değişiyor mu merak ettim.

Bu arada bilgisayardaki Windows duruyor mu yoksa sildin mi/silecek misin? Legacy seçersen UEFI destekli Clover'ı değil de Chameleon kurabilirsin bootloader olarak.

En önce sen o bios ekranının bi resmini çek, merak ettim nasılmış. Boşuna iş yapmayalım. Senin anakartında Secure Boot kapatınca başka bir ayarda otomatik değişiyor mu merak ettim.

Windows 8 yüklü şuan, Mac'ı kurabilirsem windows silinecek. Secure boot açık ve kapalı iken bios görüntülerini cekip yüklüyüm birazdan.

Tamam, lazım dosyaların yedeklerini harici bir harddiske kopyala da sonradan pişman olma.
resimler gelince bakarız.

Secure Boot (enabled) iken https://www.facebook.com/oguzkaraev...98111941707.1073741826.100001645721628&type=3
Secure Boot (disabled) iken https://www.facebook.com/oguzkaraev...98471941671.1073741827.100001645721628&type=3

Tam anlayamadım açıkçası, servisteyim ,iPad'den zor oluyor.
F12 boot disabled, enabled yapabilirsin. Sanırım bilgisayar açılırken F12'ye basınca nereden boot etmek istediğine izin veren bir tuş.

2-3 saat sonra bakıcam tekrar.

F12 boot disabled, enabled yapabilirsin. Sanırım bilgisayar açılırken F12'ye basınca nereden boot etmek istediğine izin veren bir tuş.

Benim anlatmak istediğim sadece şu.

Secure Boot Enabled iken "UEFI modunda" > F12 ile boot'a giriyorum ama sadece Boot Option Menüde, Windows Boot Manager (ST9500325AS) çıkıyor.
Secure Boot Disabled iken "Legacy Bios modunda" > F12 ile boot'a giriyorum ve Usb, cd, hdd gözüküyor.

- - - Güncellendi - - -

Kardeşim amd -v komutu ile kurulumu yaptım. Kurulumu tamamladıktan sonra yeniden başlatıyor. Başlattıktan sonra hiçbirşeye dokunmadan tekrar amd -v komutunun girileceği sayfa ekrana geliyor. Burada ne yapmam lazımda masaüstüne geçebileyim. Boot menüsünü kapatıp yeniden başlattım cihaz kendini hemen "otomatik onarım" kısmına aldı. Allah rızası için yardım edin. İllet ettim bu acer'dan.

Son düzenleyen: Moderatör:
tamam öyle olacak zaten, normal.

amd64 -v komutunu girip MAVERICKS seçip bi kere kuracaksın. 30 dakika falan yüklemesi sürecek. Yükledin mi buraya kadar (disk izlencesi, biçimlendirme, yükleme vs vs)
Sonra bitince reset atacak makina.

Tekrar kırmızı elmalı ekran açılacak (otomatik gelmezse F12'den usb-hdd seçip aç gelsin o ekran). Şimdi artık MAVERICKS'i değil az önce kurulum yaptığın HARDDISKi seçeceksin (amd64 -v yazarak).

Acer'ın pek bir kabahati yok buraya kadar. Videoları tam izlemiyorsun anladığım kadarıyla. İleri atlaya atlaya atlaya seyreteyin. Ayrıntılara dikkat edin.

tamam öyle olacak zaten, normal.

amd64 -v komutunu girip MAVERICKS seçip bi kere kuracaksın. 30 dakika falan yüklemesi sürecek. Yükledin mi buraya kadar (disk izlencesi, biçimlendirme, yükleme vs vs)
Sonra bitince reset atacak makina.

Tekrar kırmızı elmalı ekran açılacak (otomatik gelmezse F12'den usb-hdd seçip aç gelsin o ekran). Şimdi artık MAVERICKS'i değil az önce kurulum yaptığın HARDDISKi seçeceksin (amd64 -v yazarak).

Acer'ın pek bir kabahati yok buraya kadar. Videoları tam izlemiyorsun anladığım kadarıyla. İleri atlaya atlaya atlaya seyreteyin. Ayrıntılara dikkat edin.

Abi keşke dediğin gibi olsa inan bu cihaz kadar beni zorlayan bi pc çıkmadı karşıma. Şu an tamamiyle Movericksi kurdum. Wifi filan çalışmıyor onları halledeceğim. Yardımların için sana minnettarım. Cihazı stabil hale getirdiğim zaman sana tekrar döneceğim :)

Hayırlı olsun, sevindim hallettiğine.

Elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalışırız.

Kextler için Multibeast son sürümü indirip kur. Bir sorunun olursa rehberlerde falan bazı anlatımlar var, oku yardımı olur. Forumda arat, bulamazsan Google'da arat. Yine olmazsa biz buradayız. Bu konu altında sorarsın yeni sorularını.

Bir ara da Başarılı Kurulumlar başlığı altına uygun bir anlatımını (lütfen BIOS ayarlarının son halinin fotoğrafları da ekleyerek) rica ediyorum.

İyi günler.

Xagdas abi merhaba, Mavericksi bugun baştan aşağı tekrar kurdum. Yalnız wifi, bluetooth (wifi için Multibeast'ten Atherosu kurmama rağmen) hala çalıstıramadım. Kextleri nerden bulabilirim. Bide pc arada kapanıyor. Isındığından dolayımı yoksa driverlarda eksik birşeymi var?

Ekran çözünürlüğüde hala 1204X768 :(

- - - Güncellendi - - -

Kod:
Anakart    
Anakart Adı    Acer Aspire V3-551G
Anakart Çipseti    AMD Hudson-3L, AMD K15.1
BIOS Türü    Insyde (09/18/2013)
CPU Türü    Mobile QuadCore AMD A8-4500M, 1400 MHz (14 x 100)
DIMM1: A-Data AD73I1C1674EV    4 GB DDR3-1333 DDR3 SDRAM  (9-9-9-24 @ 666 MHz)  (8-8-8-22 @ 609 MHz)  (7-7-7-20 @ 533 MHz)  (6-6-6-17 @ 457 MHz)  (5-5-5-14 @ 380 MHz)
DIMM2: A-Data AD73I1C1674EV    [ TRIAL VERSION ]
Sistem Belleği    [ TRIAL VERSION ]

Görüntü Birimi    
3D-Hızlandırıcı    AMD Radeon HD 7670M (Thames)
3D-Hızlandırıcı    AMD Radeon HD 7640G (Trinity)
Görüntü Bağdaştırıcısı    AMD Radeon HD 7670M (Thames)
Görüntü Bağdaştırıcısı    AMD Radeon HD 7640G (Trinity)
Monitör    LG Philips LP156WH4-TPA1  [15.6" LCD]

Çokluortam    
Ses Bağdaştırıcı    Realtek ALC269 @ AMD Hudson-3 FCH - High Definition Audio Controller
Ses Bağdaştırıcı    ATI Radeon HDMI @ AMD K15.1 - High Definition Audio Controller

Depolama     
Depolama denetleyici    Microsoft Depolama Alanları Denetleyicisi
Disk Sürücüsü    ST9500325AS  (500 GB, 5400 RPM, SATA-II)
IDE denetleyici    Standart SATA AHCI Denetleyici
Optik Sürücü    HL-DT-ST DVDRAM GT51N
SMART Sabit Disk Durumu    OK

Bölümler    
C: (NTFS)    [ TRIAL VERSION ]
D: (NTFS)    221.6 GB (221.5 GB boş)
Toplam Boyut    [ TRIAL VERSION ]

Giriş    
Fare    PS/2 Uyumlu Fare
Fare    HID uyumlu fare
Klavye    Standart PS/2 Klavye
Klavye    HID Klavye Aygıtı

Ağ    
Ağ Bağdaştırıcısı    Qualcomm Atheros AR8151 PCI-E Gigabit Ethernet Denetleyicisi (NDIS 6.30)
Ağ Bağdaştırıcısı    Qualcomm Atheros AR5BWB222 Kablosuz Ağ Bağdaştırıcısı  (192. [ TRIAL VERSION ])
Ağ Bağdaştırıcısı    Microsoft Wi-Fi Doğrudan Sanal Bağdaştırıcısı
Birincil IP Adresi    [ TRIAL VERSION ]
Birincil MAC Adresi    68-94-23-44-26-3B

Çevre Birimleri    
Pil    Microsoft ACPI Uyumlu Denetim Yöntemi Pili
Pil    Microsoft AC Bağdaştırıcısı
USB1 denetleyici    AMD Hudson-3 FCH - USB OHCI Controller
USB1 denetleyici    AMD Hudson-3 FCH - USB OHCI Controller
USB2 denetleyici    AMD Hudson-3 FCH - USB 2.0 EHCI Controller
USB2 denetleyici    AMD Hudson-3 FCH - USB 2.0 EHCI Controller
USB3 denetleyici    AMD Hudson-3 FCH - USB 3.0 xHCI Controller
USB-Aygıt    USB Giriş Aygıtı
USB-Aygıt    USB Bileşik Aygıt
USB-Aygıt    USB Bileşik Aygıt
USB-Aygıt    HD WebCam
Yazıcı    Microsoft XPS Document Writer
Yazıcı    Fax

DMI    
DMI Anakart Seri Numarası    [ TRIAL VERSION ]
DMI Anakart Sürümü    Base Board Version
DMI Anakart Üreticisi    Acer
DMI Anakart Ürün Adı    VA50_CM
DMI BIOS Sağlayıcısı    Acer
DMI BIOS Sürümü    V2.14
DMI Kasa Fiyat Etiketi    [ TRIAL VERSION ]
DMI Kasa Seri Numarası    [ TRIAL VERSION ]
DMI Kasa Sürümü    Chassis Version
DMI Kasa Türü    Notebook
DMI Kasa Üretiçisi    Chassis Manufacturer
DMI Sistem Seri Numarası    [ TRIAL VERSION ]
DMI Sistem Sürümü    V2.14
DMI Sistem UUID    [ TRIAL VERSION ]
DMI Sistem Üreticisi    Acer
DMI Sistem Ürün Adı    Aspire V3-551G
DMI Toplam / Boş Bellek Yuvaları    2 / 0

Arkadaşlar herkes başarılı bir şekilde driverları yüklemiş ben kurulumu bitirmeme rağmen halen driverları kuramadım. Lütfen biriniz şu driverları kurmam için yardım edin. 2 gündür ekran kartıi için kext arıyorum daha bulamadım. Amd ekran kartı için yapanlar nasıl yaptıklarını anlatmamış.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı