Acer V3-575G-792U vs HP Pavilion 15-AB213NT

brk13c

Hectopat
Merhaba.
Bir konu hakkında fikirlerinizi öğrenmek istiyorum. Öncelikle iki tane link verdim ve linklerdeki dizüstü bilgisayarlar hakkında kıyaslama isteyeceğim. Ancak asıl danışmak istediğim nokta şu:

HP markasının yıllardır ısınma problemlerini çözemediği bir gerçek. Bu attığım linkte ve genel olarak 2016 yılında 6. nesil Intel işlemciler ve Nvidia grafik işlemcileriyle birlikte ısınma konusunda nasıl bir performans sergiliyor. Yeni dizüstü bilgisayarlar hakkında özenle yazılmış bir konu, inceleme veya yorum göremediğim için bu konuyu açtım. Umarım herkese de yardımcı olur.

Şimdiden teşekkür ederim.

Öncelikle 2 üründe gaming laptop değil oyunda ısınma sorunu fazla olabilir . Bunun dışında acer windows 10 ile geliyor fakat hp freedos . Bu yönden acer avantajlı bence ve diğer özellikleri zaten aynı 2 ürününde. İlla 2 ürün arasındaysan acer ı tercih edebilirsin. Ayrıca sonradan fark ettim hp teşhir ürünüymüş şahsen teşhir ürünü almanı önermem.

Gaming olmadığının farkındayım. Windows önemli değil. Teşhir ürünü olduğunu zaten yazmıştım. Sormak istediğim özel olarak bu ürünlerin ısınma problemleri var mı? Hiçbir yerde bilgi ya da yorum göremedim. Bu yüzden Acer'ın ve HP'nin bu modellerinin ısınma problemleri nasıl bunu bilmek istiyorum. Cevapladığın için çok teşekkür ederim Mustafa_35.

Şöyle söyleyeyim 2 sinide alınca aynı sıcaklık değerlerini göreceksin ısınma problemi her cihazda var ben 5500 tl ye monster tulpar t5 v4.4.2 modeli aldım buda 75 80 dereceyi görüyor oyunu uzun süre oynayınca . Demek istediğim ısınma problemi her türlü cihazda var . Kalite olarak da 2side benim gözümde eş değer bana kalırsa acer ı al nedeni hp pc de gördüm acer da gördüm kaliteleri aynı çok net söyleyebilirim ve teşhir ürün almanı tavsiye etmem ondan dolayı acer ı tercih et. Bütçen buysa çok fazla kafanı karıştırmana gerek yok. Hp veya acer farkı olmayacak onun için açılmamış ürünü al geç. Hp özellikle nasıl diye soruyorsan onuda şöyle söyliyim oyundalarda ısınma problemi illaki olur günlük kullanımda seni üzmez. Ama acer da aynı fark eden bir şey yok. Sen ısınmayı o kadar büyütme nedeni şu ; laptoplarda ısınma kaçınılmaz bir şey 8bin de versen 10 binde versen. Çünkü küçük bir alanda tüm parçalar ve sen oyun oynarken ısınıyorlar sonuç olarak laptop alıyorsan ısınmayı düşünme sorun çıkartma yönün de ise cihazı termal macun ve fan temizliğini düzenli yaparsan sıkıntı çıkartacağını düşünmüyorum.

Son düzenleme:
Temizlik konusunda falan tecrübeliyim. Bildiğiniz ayrıntılarıyla yazdığınız için teşekkür ederim. Bir laptopta illaki ısınma problemi olacağını iyi biliyorum ama yük bindiği vakit birinde performans düşer birinde düşmez. HP ürünleri bugüne kadar hep performansı düşenlerden oldu. O açıdan sordum. Verdiğiniz cevaplar %60 oranında karşıladı sorumu. Cevaplarınız için çok teşekkür ederim.

Bir de bu ürünler ya da benzerleri olan (2016 HP Pavilion - 2016 Acer V3) kullanıcılar veya Technopat'tan yapabilecek birileri inceleme yapabilirse çok makbule geçer. Malum bu fiyat aralığında da hayli müşteri var. İlgilenilebilirse çok faydalı olur.

Bende Acer Aspire V3-571G var. Termal macun ve fan temizliği yaptığım sürece beni hiç üzmedi. Ama yaptıktan 1 sene geçtiğinde yeniden yapmazsam boşta 65 dereceyi de görüyordu. Biliyorum sizinki ile aynı model değil fakat sizinkinin düşük ve eski hali denilebilir.

Kısaca Acer marka dizüstü bilgisayarlar benim fikrime göre güzel :)

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı