Elektronik Acer VG271UM3 27" 2K IPS 180 Hz 1 ms Freesync Oyuncu Monitörü 5.899 TL!

Hocam sendede yanlardan bakınca ekran sararıyor/turunculaşıyor mu?

Tam önüne oturuncada sol ve sağ alt köşe sarımtırak/turuncu oluyor mu?(özellikle siyahlarda).
Aynen dediğiniz şekilde oluyor ama o tarafa doğru yönelince normalleşiyor durum.

Hocam nasıl yaptınız? Bu ekran yerine information ekranı açılıyor.

Hocam nasıl yaptınız? Bu ekran yerine information ekranı açılıyor.
Monitörü arkadaki tuş ile kapatın. 10 saniye bekleyin. Arkadaki joystik tuşunun hemen üzerindeki (4. tuş) tuşa basılı tutarak yine 10 saniye bekleyin ve 4. tuşa basılı tutarken monitör açma tuşuna (1. tuş) bir kez basın. Ekran gelince 4. tuşu bırakın. Sonra 2 defa açma-kapatma tuşunun altında (2. tuş) 2 kere basın.

Teşekkürler. AU Optronics model diğer panel gelse daha memnun olurdum sanırım.

Aklımda belki xv272u daha iyi bir seçim olabilir düşüncesi vardı ama şu mesaja verilen cevaba göre xv272u da aynı paneli kullanabiliyor.

Ama xv272u modelinde de 10 bit panel kullanıldığı da olmuş. Acer ucuz modellerde çok farklı panel kullanıyor Vestel gibi, pek hoş değil ama fiyat performans ürünü yine de.

Son düzenleme:
Monitörde ilk izlenimlerim şu şekilde;

IPS Glow var, eşit dağılmış diyebiliriz ve turuncu renkte gözüküyor.
Ayağı pek güzel sayılmaz, oynuyor.
Renkler güzel, canlı. Oldukça hoş.
Overclock olmadan 180Hz.
Ghosting, Overdrive Extreme modunda var ancak Overdrive Normal modda yok.
Parlaklık Brightness 100 ve Max Brightness açık konumdayken gayet iyi. 250cd nasıl oluyor onu pek anlamadım, R25i-30 400cd değerindeydi ve iki monitörün de max parlaklığı arasında pek bi fark göremedim.
AMD FreeSync Premium destekliyor ve sıkıntısız çalışıyor.
AMD Software üzerinde 10bit gözüküyor ancak geçilmiyor. (Muhtemelen sadece HDR açıkken geçilebilmekte.)
Hoparlörler eh işte.
Görüntü netliği fazlasıyla iyi.

Bence inanılmaz F/P bir ürün.

Sorunuz varsa yardımcı olmaya çalışırım. AMD ekran kartı kullanıyorum.

Amazonun indirim üstüne ek indirim yapınca aradaki fiyat farkını ödememesi canımı sıksa da güzel ürün sayılır.
Bana sanırım 350cd parlaklık olan model gelmiş. Geceleri çok belirgin şekilde anlıyorum.

Hocam hangi 250cd mi 350cd mi geldiğini nasıl anlayacağız?

Benim de monitörde ilk izlenimlerim şöyle.

DP bağlantı ile sabit 180Hz alıyor.

Güzel yanı 120Hz 10 bit gayet canlı bir görüntüsü var. 180Hz 10 bit olabilir mi araştırmak lazım.

Vbr modu tam anlamıyla 0,5 -1ms seviyesine getiriyor ama FreeSync özelliği gidiyor.

Ayrıca vbr modunda gölgelik ya da nesnenin devamı gibi bir şeyler oluşuyor tam olarak çözemedim.

??? Ghosting olayı üzerinde duramadım çünkü fazla anlamadım UFO testini. Anlayanlar ve bu monitörü alıp test eden arkadaşlar ghosting durumunu söylerse sevinirim. Testin neresine bakacağız??

Glow derecesi bende sağ üst köşede, hafifte sağ aşağıda var. Bariz bir saçılma yok. Turunculuk panelle ilgili sanırım.

Kademeli ayak olsa daha iyi olurdu ama bende var sıkıntı değil. Diğer konularda aklıma gelirse, sorunuz varsa yazarım.

Ve bence F/P kralı.

Hocam hangi 250cd mi 350cd mi geldiğini nasıl anlayacağız?
  1. Turn off your monitor.
  2. Hold the 4th button from the top one (the button just above the joystick button) for a few seconds.
  3. Turn on your monitor while still holding that 4th button.
  4. Bring up the monitor menu.
  5. Press the 2nd button from the top one.
Bu yöntemle.

DP ile bağlayabilen arkadaşlar hangi ben de kutudan çıkan kablo sorun verdi.
Bu Monitör ile DP 1.2 ya da 1.4 hangi kabloyu kullanıyorsunuz?
DP 1.2 165Hz'e kadar destekliyor diye biliyorum.,
@71Fatih

Ayrıca bunları yapınca servis ekranı gelmiyor. Sadece information kısmını gösteriyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…