Acer XF240QS 23.6" monitör alınır mı?

suzerain

Kilopat
Arkadaşlar Monster'ın monitörünü alacaktım lakin bütçe sorunu yüzünden fiyatı düşürmek durumunda kaldım. 144 Hz değil de en azından 165 veya 180 alabilirsem benim için iyi olacak. TN panel olması çok mu dezavantaj? 165 Hz'ye alınca yırtılma, donma gibi bir sorunla karşılaşır mıyım?

Merhaba @suzerain ,
TN panel olması tabii ki dezavantaj, berbat bir renk kalitesi sunacaktır.

Yırtılma ve donma monitör ile ilgili değildir, donanım ilgilgilidir. Yırtılmaya monitörün Hz değerinden çok daha fazla FPS almak sebep olur ve alırsanız da V-SYNC, Freesync gibi nimetlerden faydalanarak çözebilirsiniz.

@menagon61 'in attığını öneririm. Hem IPS panel, hem de dolu dolu özellikleri var. Ne kadarını kullanırsınız tartışılır ama iyi bir artı.

r3r33r.PNG

165Hz ile 144Hz arasında bariz bir fark olduğunu sanmıyorum.

Arkadaşlar Monster'ın monitörünü alacaktım lakin bütçe sorunu yüzünden fiyatı düşürmek durumunda kaldım. 144 Hz değil de en azından 165 veya 180 alabilirsem benim için iyi olacak. TN panel olması çok mu dezavantaj? 165 Hz'ye alınca yırtılma, donma gibi bir sorunla karşılaşır mıyım?

TN Panel en hızlı tepkime süresine sahip paneldir fakat renk zenginliği zayıftır. Eğer AMD Ekran kartınız varsa yırtılma yaşamazsınız çünkü FreeSync destekliyor monitör. FPS Oyuncusu iseniz memnun kalırsınız fakat gündelik oyunlar oynuyorsanız renkler soluk gelir.

Aynı fiyata VA Panel ve Curved bir monitör tercih edebilirsiniz.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı