İnceleme Acer XV272S Monitör İncelemesi

Arkadaşlar merhaba,

4 gün önce Amazon'dan 4000TL'ye Acer XV272S model monitör aldım. Kısa bir süredir kullanıyorum. İlk görüşlerimi belirtmek isterim.

Öncelikle ilk gelen modelde ölü piksel vardı. Cuma günü akşam kargoya verip Amazon'a geri yolladım. Değişim onaylandı ve pazartesi günü yeni monitör elimdeydi. Hafta sonu girmesine rağmen 4. günde yenisiyle değiştirdi Amazon. Gerçekten süper bir deneyim.

- Yeni gelen monitörde ölü piksel yok.
- Şaşırabilirsiniz ama ışık sızması sıfır. Evet gerçekten sıfır. IPS bir panelde böyle bir başarım görmedim ben. Fotoğraflarını koyacağım. Bilmeyenler için uyarayım fotoğraflarda gözüken parlamalar ışık sızması değil. IPS glow dediğimiz olay. Ve emin olun fotoğraftaki gibi hissetmiyorsunuz. Ben hissetmiyorum yani. (Işık sızmasından bir sürü TV, laptop iade etmiş biri olarak bu konuda güvenebilirsiniz :) )
- Ghosting gördüğüm kadarıyla yok. Ağır çekim video linkini bırakıyorum. Bu konuda uzmanlar görüş belirtebilirse sevinirim. Ben anlayamadım.
- Monitör çok parlak. 400nit parlaklık sunuyor ki yakından baktığınız bir ekran olduğunu da düşünürsek gözleri alıyor. HDR 400 sertifikası mevcut.
- Aşağı yukarı hareketi kolay ve dikey olarak kullanabiliyorsunuz.
- Önceki monitörüm ASUS VN247H TN panele sahip. Onunla kıyaslayınca renkler öyle aman aman canlı diyemeyeceğim ancak çok daha doğal geliyor. Çok ayar yapmadım bundan da olabilir.
- Overclocklu 165Hz, gerçek 144Hz. Monitörde OC nasıl oluyor fikrim yok. Ama 144Hz farkını görüyorsunuz.
- Hoparlör kalitesi güzel. Eğer başka bir ses sisteminiz yoksa sizi idare eder. Teneke gibi değil en azından.
- FreeSync mevcut ancak G-Sync compatible özelliği de var. DisplayPort üzerinden deneyemediğim için yorum yapamıyorum bu konuda.
- Yazılarda falan çözünürlükten dolayı kırılma olmuyor ancak bazı oyunlarda kırılma yaşadım. Örnek Valorant oynarken düz bir çizgi kırıla kırıla gidiyor. Bu maalesef 27inçte 1920x1080 çözünürlüğünden dolayı olan bir durum. Paraya kıyıp 2K almadıkça her ekranda olacak maalesef. Beni rahatsız etmedi çok. Ama 23.8 1080p ekrandan geçtiğimden dolayı farkı görebiliyorum.

Kısacası böyle. Özellikleri de aşağıya ekliyorum.
2ms (0.5ms'e kadar düşebiliyormuş),
165Hz (144Hz),
1920x1080,
IPS,
100, 000, 000:1 Dinamik Kontrast,
8 bit,
400nit parlaklık.

Ghosting testinde ağır çekim videosu:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Soruları olan varsa cevaplayabilirim.
WhatsApp Image 2023-02-28 at 21.50.23.jpg WhatsApp Image 2023-02-28 at 21.50.25.jpg WhatsApp Image 2023-02-28 at 21.50.25.jpg WhatsApp Image 2023-02-28 at 21.50.23.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı