Acı biber bağımlısı olmak

WosTidReis

Hectopat
Makaleler
1
Bağımlıdan kastım sürekli yemek. Yani acısını geçtim tadı o kadar hoşuma gidiyor ki. Çerez niyetine yiyebilirim. Acı jalepone, biber turşusu ekmeksiz gömerim yani bir sürü. Bir de artık acı yemekten mi bilmiyorum çevremin çok acı dediği şeyler artık bana normal ve az acı geliyor.

Son düzenleme:
Bağımlıdan kastım sürekli yemek. Yani acısını geçtim tadı o kadar hoşuma gidiyor ki. Çerez niyetine yiyebilirim. Acı jalepone, biber turşusu ekmeksiz gömerim yani bir sürü. Bir de artık acı yemekten mi bilmiyorum çevremin çok acı dediği şeyler artık bana normal ve az acı geliyor.

Vallahi çerez niyetine yemem ama severim hocam ben de. Bir ara çiğköfteci abiyle iddaya girmiştik ağlarsın dediği dürümü ayran içmeden sohbet ede ede bitirdim vallahi biraz daha acı olsa fena olmazdı.

Acıyı çok yemek inanılmaz zararlıdır.

Aci dogal antibiyotiktir guzel birsey ama civkini cikarirsan tuvalette sorun yasayabilirsin :D

Hocam aman midenizi delmeyin siz hissetmezsiniz ama mideniz durmanız için yalvarıyordur.

"Araştırmalar kapsaisinin kolon, karaciğer, akciğer ve pankreas kanseri olan kişilerde kanser hücrelerini öldürebileceğini göstermiştir."

"Bazı kanıtlar acı biberlerin erken ölüm riskini azaltabileceğini öne sürüyor. 2017'de yayınlanan bir araştırma, yaklaşık 20 yıl boyunca ayda bir acı biber yiyen kişilerin ölüm riskini %13 oranında azalttığını buldu."

"Bazı kanıtlar, bu proteinin yağ birikimini önleyebildiğini ve iştahı baskılayarak obeziteye karşı koruyabildiğini öne sürüyor."

Ve ayrica bol vitamin deposudur, cok yemenin zarar getirecegini dusunmuyorum en fazla ishal yapar tuvalette mermer taslarini izlersiniz neden boyle oldu diye :D ama migdenizi zorlamamakta fayda var.

Kaynak

Bu bende de var acı cektiğim halde yiyesim geliyor maksimum motoru bozarsınız karnınız ağrır her şeyin fazlası zarar tabii ki.

Fazla tüketmemek gereklidir ülser vb. sindirim sorunlarına yol açma potansiyeli mevcuttur.

"Araştırmalar kapsaisinin kolon, karaciğer, akciğer ve pankreas kanseri olan kişilerde kanser hücrelerini öldürebileceğini göstermiştir."

"Bazı kanıtlar acı biberlerin erken ölüm riskini azaltabileceğini öne sürüyor. 2017'de yayınlanan bir araştırma, yaklaşık 20 yıl boyunca ayda bir acı biber yiyen kişilerin ölüm riskini %13 oranında azalttığını buldu."

"Bazı kanıtlar, bu proteinin yağ birikimini önleyebildiğini ve iştahı baskılayarak obeziteye karşı koruyabildiğini öne sürüyor."

Ve ayrica bol vitamin deposudur, cok yemenin zarar getirecegini dusunmuyorum en fazla ishal yapar tuvalette mermer taslarini izlersiniz neden boyle oldu diye :D ama migdenizi zorlamamakta fayda var.

Kaynak

Düzeltmede fayda var.
1- kapsaisin bir sindirim ilen emildiği için vücutta doğrudan bir silah olarak kullanılamaz bulunduğu ortamdaki patojenlere karşı savunma sağlıyabilir "kanser adında bağırsaklar ve mide gibi sindirim yolları"

2-evet iştahı kapatabilir fakat sindirim yollarına da zararları en yüksek orandadır bir nevi iştah bastırma etkisi de size acı çektirmesinden gelebilir"

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı