Açığa geçilmeli mi?

Fetszzy

Decapat
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
10. sınıfa gidiyorum. Kafam çok karışık, İngiliz dili ve edebiyatı istiyorum. C1 seviye ingilizcem var, okulda öğretmenler ders anlatmaktansa uzun uzun hikaye anlatıyor ve okuldan her eve geldiğimde hem ortamdan, hem de sıkıntılarımdan çok kötü oluyorum. İçimden bir ses, "açığa geç, okulda 8 saat harcamaktansa evinde kendin için yararlı olacak şeylere vakit harcaman daha iyi olur." deyip duruyor. Bir de bazı konularda beni aydınlatırsanız sevinirim, pek bir bilgim yok ve kafam çok karışık. Açığa geçtiğimde tam olarak ne olacak ve nasıl devam edecek? Bunu yapmam doğru olur mu ya da 11. sınıfta mı açığa geçmeliyim? Kendim, evimde gerekli konulara gündelik belli bir süre çalışıp kalan zamanımı kendim için ayırmam ve kendimi geliştirmem benim için daha yararlı olur mu? Ailemi nasıl ikna edebilirim? 11. sınıfı okumam bir şey değiştirir mi? Beni aydınlatırsanız ve biraz yardımcı olursanız çok sevinirim.

10. sınıfa gidiyorum. Kafam çok karışık, İngiliz dili ve edebiyatı istiyorum. C1 seviye İngilizcem var, okulda öğretmenler ders anlatmaktansa uzun uzun hikaye anlatıyor ve okuldan her eve geldiğimde hem ortamdan, hem de sıkıntılarımdan çok kötü oluyorum. İçimden bir ses, "açığa geç, okulda 8 saat harcamaktansa evinde kendin için yararlı olacak şeylere vakit harcaman daha iyi olur." deyip duruyor. Bir de bazı konularda beni aydınlatırsanız sevinirim, pek bir bilgim yok ve kafam çok karışık. Açığa geçtiğimde tam olarak ne olacak ve nasıl devam edecek? Bunu yapmam doğru olur mu ya da 11. sınıfta mı açığa geçmeliyim? Kendim, evimde gerekli konulara gündelik belli bir süre çalışıp kalan zamanımı kendim için ayırmam ve kendimi geliştirmem benim için daha yararlı olur mu? Ailemi nasıl ikna edebilirim? 11. sınıfı okumam bir şey değiştirir mi? Beni aydınlatırsanız ve biraz yardımcı olursanız çok sevinirim.

C1 seviyesini kendi kafana göre mi koydun yoksa herhangi bir yerden test mi yaptın?

C1 seviyesini kendi kafana göre mi koydun yoksa herhangi bir yerden test mi yaptın?

Kendi kafama göre koymadım. Gittiğim kursta bizi çok detaylı bir sınava sokmuşlardı. Ona göre dedim. Ve aklıma gelmişken söyleyeyim, okulda verilen İngilizce derslerini daha detaylı bir şekilde ortaokulda görmüştüm. Kursta ise şu an C2 ye hazırlatıyorlar ve sonunda sınav yaptıracaklar, sınavda onların istedikleri gibi bir sonuç çıkartırsam 2 haftalık İngiltere gezisi ve kursun seviye belgesi falan mı ne verecekler.

Eğer aile evinde yaşıyorsan açığa geçme heleki erkeksen sakın sakın sakın. Eninde sonunda baban ile karşı karşıya geleceksin evde sadece yatıyorsun ne iş var ne okul var diyecekler eğer gidip bir yerde çalışırım diyorsan geç.
Anneme sorduğum zaman, büyük ihtimalle beni teyzemin yanında kantine falan çalıştırmaya gönderir. Annem, her evde olduğum zaman çok eminim senin dediğin gibi tepki verir ama babamın aynı şeyi yapacağını sanmıyorum, bana ne yaparsam yapıyım emin misin dedikten sonra eminim dersem bana destek olur hep.

Son düzenleme:
Ben ve birkaç arkadaşım açık öğretime geçmenin rahatlığını tattık. Yarı zamanlı işe girmiş gibi oluyor. Ben mesleki açık öğretim olduğum için haftada 3 gün, 2 saat meslek dersi görüyordum. Mesleki değilsen sadece sınavlara gidiyorsun diye biliyorum.
Üniversite sınavı için 10. sınıfta açığa geçmek ne kadar mantıklıdır sen düşün. Karşında konuyu anlatacak, soru soracağın, örnekler verecek bir öğretmen olmayacak ve kendi başına ya online ders ya da kitaplardan çalışacaksın. Biz 12. sınıfta geçmiştik çünkü son dönemde koyver gitsin dedik. Hiç pişman değilim.
Bir işe de girip erken yaşta para kazanmak büyük avantajına olur ama dersini etkilemeyecek şekilde.
Geleceği görerek kararını ver derim.

Ben ve birkaç arkadaşım açık öğretime geçmenin rahatlığını tattık. Yarı zamanlı işe girmiş gibi oluyor. Ben mesleki açık öğretim olduğum için haftada 3 gün, 2 saat meslek dersi görüyordum. Mesleki değilsen sadece sınavlara gidiyorsun diye biliyorum.
Üniversite sınavı için 10. sınıfta açığa geçmek ne kadar mantıklıdır sen düşün. Karşında konuyu anlatacak, soru soracağın, örnekler verecek bir öğretmen olmayacak ve kendi başına ya Online ders ya da kitaplardan çalışacaksın. Biz 12. sınıfta geçmiştik çünkü son dönemde koyver gitsin dedik. Hiç pişman değilim.
Bir işe de girip erken yaşta para kazanmak büyük avantajına olur ama dersini etkilemeyecek şekilde.
Geleceği görerek kararını ver derim.

Cevabın için teşekkür ederim. Bazı arkadaşlarıma ve tanıdıklarıma sorduğumda bana sınav falan olmadığını söylemişlerdi ama hala emin değilim sınavdan. Düz liseye gidiyorum bu arada. Benim için haftada belli günler teyzemin kantininde çalışmak ve yettiği kadar derslerime çalışmak daha iyi olur. Ki büyük ihtimalle ben 10. sınıfta açığa geçmezsem, 11. sınıfta bir zaman açığa kesin geçerim. Bir de içimde Unity öğrenip oyun yapma hayali var, ben bunun üzerine biraz daha düşünürüm ve etrafıma sorarım, en son anneme ve babama başvururum.

Bir de üniversite sınavı ve başvuru işi falan nasıl olacak hiç bilmiyorum. Ben dil sınavına gireceğim sadece dil konularını mı göreceğim? Yoksa başka ne olacak. Hiçbir şey bilmiyorum bu konularda.

Son düzenleme:
Yazılanları biraz okudum açık okul okumak çok zor yukarda arkadaşında dediği gibi karşın da bir öğretmen olması çok fark ediyor. Şuan yaşım 30 orta 2 de okulu bırakıp açık eğitime geçiş yaptım. Cahil zamanlarımız neyse liseyi geçen sene bitirdim açıktan tabii derslerim o yıllarda çok kötüydü. Demem o ki sadece kendini geliştirmek için okul bırakılmaz. Ama dersenki maddi olarak okula yetişemiyorum tabii ona bişey diyemem ama unity ve UE de kendini şimdi de geliştire bilirsin ingilizcen var. Yani demem o ki şimdiki aklım olsa okulda yatardım diyim sen anla.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı