Açık Devre Sıvı Soğutma (Custom Watercooling) Sohbet Köşesi

Off be hocam ben kendimi zorla ikna etmiştim esnek için. @Denklem2a
En can alıcı noktadan vurdun.
Bu arada sana da sorayım 970 SLI için sıvı soğutma değer mi? 1080p ve 1440p olarak beni en az 3 yıl götürmesi gerek. Götürmeyecekse 970 lere sıvı soğutma yapmayacağım. Gerçi sadece bloklar var ama 1000 TL tutuyor iki kartın blığu hemen hemen.
İşlemci için parçaları toplamaya başlayacağım ekran kartlarına 1-2 ay sonra sanırım. Ama dediğim gibi o noktada çok kararsızım.
Abi ne diyorsun bu konu da senin Titanlar ile benim 970 ler arasın da ucurum bir fark yok yakınlar birbirine. Sen ne kadar süre bu kartlarla gitmeyi düşünüyorsun? @er36po
 
@Mehmet Emre BOŞÇA, Tamam o zaman. Zaten 3 bin TL'lik sıvı soğutma fazlasıyla tatmin edici.
Yalnız, @Denklem2a'nin de dediği gibi, akrilik olmalı. 3 bin TL verip de normal bi PC görüntüsü vermek de bana mantıklı gelmiyor.
Neticede o harcayacağın paranın %80 civarı zevke kurban gidiyor... (Zaten mevcutta CPU soğutucun iyi, GPU soğutucusu için ise + en fazla 500-600 TL ile soğutulabilir)
Akrilik olayını çözmemiz lazım?
 
Çözelim abi bende istiyorum akrilik yapmayı ama bükme vs nasıl olur nasıl yaparım bilmiyorum. El becerim çok iyidir aslında ama bu konu da nedense uğraşmak istemedim.

Bir önceki mesajım da ekran kartları için sorduğum soruya bakabilirmisin abi ayrıca. @er36po @Denklem2a
 
Bu arada, sana da sorayım 970 SLI için sıvı soğutma değer mi?
Zaten Sıvı soğutma özellikle SLI (birden fazla kartla) kendini gösterir, bu bağlamda sahibinin harcadıklarını teselli eder.

1080p ve 1440p olarak beni en az 3 yıl götürmesi gerek.
1080p'de garanti götürür, ancak 2-4K'da garanti veremem. Malum, özellikle oyun yapımcıları (Kan emiciler) yarın, öbür gün ne tür grafikler, vs. sahip oyunlar çıkaracak emin değilim.


Götürmeyecek ise 970'lere sıvı soğutma yapmayacağım.
Gerçi sadece bloklar var ama 1000 TL tutuyor iki kartın bloğu hemen hemen.
Kartların fabrika ayarında 2-4K'da tıkandığı yerde OC yapılıp %15-20 civarında rahatlatman mümkün. (İyi bi sıvı soğutma ile kartların tıkandığı yerde OC ile daha iyi performans alınır.)
Fiyat olayı öyle, zaten Custom yapmanın mantığı performanstan çok görsellik, zevk yani.

Abi ne diyorsun bu konu da, senin Titanlar ile benim 970'ler arasın da uçurum bir fark yok, yakınlar birbirine. Sen ne kadar süre bu kartlarla gitmeyi düşünüyorsun? @er36po
Özellikle oyunlarda, değil uçurum neredeyse aynılar. Benim bu konuda yaptığım testlerle karşılaştırma yapabilirsin aslında.
Bi 3 sene daha bu kartlarla gitmeyi düşünüyorum.

Evet, akrilik olayı biraz sıkıntılı... Örneğin ek olarak bükme seti ve tüpleri ısıtıp bükmen için bi 300-500 TL civarında daha harcaman gerekecek.
Sen nerede ikamet ediyordun @Mehmet Emre BOŞÇA?
 
Sırf büküm için 300-500 TL
Kalsın ya şefaf da olur.

Ben Hatay'dayım abi.
O vakit bende bir 3 sene giderim. En son kartları yakarım artık OC ile. Bu arada 4K hevesim yok. 2K kafi fazlasıyla bana.
@er36po
Benden uzaksın. Yakın olsaydın bi el atardık.
Ya da sen bana PC'ni mi yollasan ne.

Evet, 2K'da 3 sene rahat götürür diye düşünüyorum. Doğru OC ile donanım yanmaz.
 
Olmaz öğrenmem gerek her seferinde sana mı yollayacağım.
Sen misafirim olsana.
Bakacağım ya maliyet çok aşarsa mecbur şeffaf esnek boru ile yapacağım..
@er36po
Abi bu arada şeyi soracağım sana bu rezervuar 5.25 yuvalarına takılanlardan olmasın da sakınca var mı?
 
Anladım. Abi zamanını çalıyorum kusura bakma. Bu konu da yardım isteyebileceğim pek kimse yok..

Abi benim kasa da üst kısma 360'lık radyatör düşünüyorum. Ama aklımda bir soru işareti var. 60mm radyatör koyduğum zaman ancak tek fan takabilirim içeriye. Yani sadece Push olarak çalışır. Pull istiyorsam kasanın dışına üstüne yerleştirmem gerek. Push ile Push-Pull arasında ciddi sıcaklık farkları oluyor mu?
Bu aşağı içinde geçerli. 60 lık takıp Push-Pull yapmamda sorun yok. Sadece rezervuar ve pompa koymak biraz zorlaşır. Ya da 45 lik fan koyup Push-pull ile pompa ve rezervuar içinde yerim olur. Veyahut 60mm radyatör olur aşağıya 2. fanları takmam. Yine sadece Push olarak çalışır. Eğer 1-2 derece oynayacaksa sorun değil. 1-2 derece için kasanın içini boğmayız.
@er36po
 
@Mehmet Emre BOŞÇA, hiç önemli değil, sen içini rahat tutu.

360'lık Rad, senin kasanın üst tarafında sıkıntı çıkarır... yerleştirmede sıkıntı yaşarsın, ha sığar mı sığar, ancak rahat oturmaz oraya.
Sana tavsiyem, 280'lik Rad.'ı kasanın o üst tarafa takıp işlemciyi çok rahat soğutman.
Bence pull yapacağım diye o kadar fan almana gerek yok. Ayrıca ne gerek var kasanın üst tarafını bozmana, zaten üst tarafta çok güzel görüntü vermeyecektir. Ha daha az RPM ile daha serin tutarsın Sandviç yaparsan, o gerçek.

Benim gibi yap bence: 280'lik Rad.'ı kasanın iç üst tarafına tak. Bir tane de 380'lik Rad alıp (Kartları soğutmak için) kasanın arka dış tarafına takarsın.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…