Açık Devre Sıvı Soğutma (Custom Watercooling) Sohbet Köşesi

Düşmesini bende beklemiyorum zaten. Fakat çok yükselmese bari.
Abi Xspc nin 3. yeni versiyon radyatörleri 56mm kalınlığın da, fanlarda 25mm toplam 81mm olacak tam oluyor. Kabloyu takmakda sorun olmayacak.
Şimdi abi bu radyatörleri vs nerden alabiliriz? Amazon dışında uğraşmadan kafam ağrımadan alabilceğim bir site var m? Aşağı yukarı aynı fiyatlar da olacak tabi.
Senin önerebileceğin bir site var mı?
Ayrıca parçaları aldığım zaman senin yardımına bolca ihtiyacım olacak kurulum için.
@er36po

Performance PCS, bir de Frozencpu var. Tabi bir çok site var ancak bazıları Türkiye'ye gönderim yapmıyor. Amazon iyi ancak Amazonda da her ürün bulunmuyor.
Yardım konusunda merek etme.

Mehmet, ben alış veriş yapmayalı bayağı oldu, şartlar değişti mi bilmiyorum. Daha önce yaptığım alış-verişte yanılmıyorsam gümrük kesiyordu. Olmazsa Chattan sorarsın onlara.

Gunaydin millet umarim herkesin sagligi ve keyfi yerindedir.

@er36po usta, cuma gunu bahsettigim gibi bugun akrilik icin gerekli parcalarin siparislerini verecegim fakat hafta sonu benim makinenin karsinda otururken kullandigim borularin cok kalin oldugunu farkettim su anda yumusak hortumlamada 16mm lik tupler kullanmistim, akrilik icin 13/10mm lik tupler kullansam sivi dolasiminda etkisi ne olur? Bu konuda fikri ve deneyimi olan arkadas var mi?

@Range..
@Mehmet Emre BOŞÇA

Hiç bir önemi yok, kullanabilirsiniz. (Hortumda 2-3mm'nin o kadar da önemi yok) Zaten sıvının döngüsü pompaya bağlı... Ha sıvı çok hızlı devir-daim olursa sistem daha mı serin çalışır? Elbette hayır.
Bazı, ezbercilerin Copy-Paste mesajlarına denk geliyorum... Efenim, ''sıfı çok hızlı devir-daim olursa sistem daha serin çalışır'' mış. Bağ hele? Sanki sıvıyı radyatör ve üstündeki fanlar değil de hızlı devir-daim soğutuyormuş gibi yorum yapanlar var.

Anlayacağınız kaynamış bir sıvının hızlı-yavaş akmasının hiç bir önemi yok. Sıvı orta derece aksın ama yeter ki Rad. iyi soğutsun.

Aslında hızlı dolaşması iyi değil mantıken. Çünkü radyatör içerisinde dolaşması gereken süre daha kısa olursa soğuk havaya maruz kalma süresi azalacak ve radyatörden biraz daha sıcak çıkacaktır. Tabi bu çok yavaş olmasını da gerektirmez.
@Denklem2a
Yani mantıken öyle geldi bana. Haklılık payım var mı abi? @er36po

Bu arada performans sitesi çok kargo parası istiyor yahu. Senin pompalar Xspc değil mi abi? EK nin pompaları da iyi duruyor ama rezervuar ile birlikte olanların rezervuar boyu en fazla 140'lık. 140 lık yeterli olurmu yoksa en az 170-270 mi olsun?

@Range.. Hocam sen radyatorleri nereden nasıl aldın? Yani gümrük vergi nasil kendin mi hallettin yoksa aldığın site halledip kapina kadar mi getirdi? Aydinlatirsan sevinirim.

Son düzenleme:
Amazon.com'dan satın aldım. Herşeyi ödedim. Bana bir belge geldi radyatörler gümrükte paketin açılıp içindekilerin onaylanması gerekiyor yetki veriyormusunuz? benzeri bir şey yazılıydı. İmzalayıp gönderdim. 3 gün sonrada elime geldi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…