Neden?Üniversiteye gideceksen örgün oku bence.
Ben buna tam olarak katılmıyorum, okurken doğru etkinliklere gidip network yapılırsa, bölümü de düzgün bitirilirse iş bulma sıkıntısı yaşanacağını düşünmüyorum. Alana göre değişir tabii.belirli sıralamanın altındakiler de üniversiteyi açıktan okumalı. 2 ya da 4 sene sonra ilgili bölümü bitirdikten sonra %90 işsiz zaten.
Evet. Ve üzücü olan şu ki bu saydığınız bölümler Üniversite düzeyi yüksek olan ülkelerde çok değerli olan bölümler. Bizim ülkemizde çok fazla gereksiz üniversite olduğu için ve bu üniversitelerde fazlasıyla iktisat, işletme, istatistik gibi bölümler yer aldığı için bu bölümlerin çok değersizleştiğini görüyoruz.Ülkenin yarısı İşletme, İktisat, Uluslararası İlişkiler gibi bölümlerden mezun. Çoğu da işsiz, bu bölümler daha da sıralanabilir. Umut beslemeye gerek yok, gerçekçi de konuşmak gerekirse belirli sıralamanın altındakiler üniversite okumamalı. Üniversite dediğin bir şey katmalı, her yere üniversite açıldığından dolayı üniversitelerin kalitesinin de ne olduğu belirsiz artık. Apartman altı bir sürü üniversite açıldı.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.