Çözüldü Açık lise devam ederken YKS girilir mi?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

aionthearete

Hectopat
Yer
Bursa
Daha fazla  
Merhaba. Bu sene 3. dönemden başlayarak açık liseye başlayacağım. Normalde 18 değilim 16 yaşımdayım fakat 3. dönem sınavları için yaş şartı kaldırıldı demişlerdi o yüzden girebiliyorum sanırım.

Her sene 3 dönem girerek 8. dönemimdeki sınavlar 2027 Temmuza denk geliyor fakat YKS Haziran'da oluyor. 7. dönemdeyken mezun olmayı garantilemem gerekiyormuş sanırım girebilmek için. Tam olarak nasıl işliyor?

@333365

Son düzenleme:
Açık liseyi bir senede bitirebilecek durumdaysanız, YKS girebilirsiniz.

Çözüm
Yani 7. dönemde mezun olmamı sağlayacak kadar kredi toplarsam mı girebiliyorum?

Evet, bir dönemde en fazla 35 kredi alabiliyorsunuz. Oradan hesap edebilirsiniz ve bunun 3. dönem, ek sınavı da var. Yılda 4 kere sınav olduğunu düşünebilirsiniz.

Evet, bir dönemde en fazla 35 kredi alabiliyorsunuz. Oradan hesap edebilirsiniz ve bunun 3. dönem, ek sınavı da var. Yılda 4 kere sınav olduğunu düşünebilirsiniz.

@333365 3.dönem de yeni kayıt oluyor mu ve 11.sınıfta açığa geçersem ne kadar sürede biter YKS’ye yetişir mi ve şuan açığa geçsem krediler nasıl hesaplanır hiç kalmadım şuana kadar (11.sınıf) ve 8 dönem olayı nedir şuan geçersem ya da 12.sınıfta geçersem YKS 2026’ya nasıl yetişecek?

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı