Açık lise kaç yılda biter?

Hocam acaba o videoki olay bu sene de olur mu, mesela bu sene 2025 YKS sınavına girsek ve üniversiteyi kazansak ama mezun olamadık diyelim aralıkta mezun olsak ÖSYM üniversite kaydımızı silmese. Aralık sınavından sonra direk üniversiteye başlasak?

Şimdi benim 9. ve 10. sınıfım iyi sayılır.
11 ve 12'ye dair hiçbir bilgim yok.
Aralık sınavındada zorunlu olarak sözel konular var. Orada 5. dönem derslerini versek, Mart sınavında 6. dönem, Haziran da YKS'ye girsek, Temmuz sınavında 7. dönem ve ek sınavla 8. dönemi versek eylül gibi.

Eylül'de ek sınav olmuyor. Bir senede 3 dönem. Ana dönemler Aralık ve Mart dönemleri. Bir de ek dönem oluyor. O da Temmuz ayında.

Evet o dediğin gibi olur.

Eylül'de ek sınav olmuyor. Bir senede 3 dönem. Ana dönemler aralık ve mart dönemleri. Bir de ek dönem oluyor. O da temmuz ayında.

Evet o dediğin gibi olur.

Hocam siz hangi dersleri seçtiniz.
Ben ortak dersler + 2 adet seçmeli peygamberimizin hayatı seçtim. Ortaklardan düşük alırsam seçmeliler ile OBP yükseltirim diye, ayrıca mat da seçmedim çünkü büyük ihtimalle düşürücek OBP mi. Fakat bazıları matematik seçmezsen denklik te sorun çıkar hiç matematik almamış gibi gözükürsün bazı üniversitelere girişte falan sorun yaşarsın dediler.

Tüm alabileceğim ortak dersleri aldım hocam 5. dönemin. Denklikte falan sorun çıkmaz sonuçta 9-10 da işledik matematiği örgün eğitimde, ve şu an açık eğitimde ortak ders sayılmıyor.

Merhaba bende 10. sınıfım okuların kapanmasına iki ay kaldı açığa geçmek istiyorum ama yeni sistemden dolayı sınıfta kalarak açığa geçebilirim benim için başka yol yok. Yani bilerek sınıfta kalacağım ama 10. sınıfı bitirip 11. sınıfta kalıp açığa kalmam daha mı doğru olur? Bir de eğer böyle imkan varsa çok çalışıp 2 yılda bitirmek istiyorum, sizce nasıl yapmalıyım?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…