Çözüldü Açık lise kaç yılda biter?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

arandomaccounttt

Femtopat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba, şuan meslek lisesinde 11. Sınıfı okuyorum. Bu sene sınıfta kalıp seneye açığa geçmeyi düşünüyorum, okul çok stresli ve boş geçiyor. Sağlığım bozuldu resmen şurda : D Fakat babama bunu anlatamadım bir türlü. Ben açığa geçsem, kaç yılda biter, kaç yılda alırım bu lise diplomasını? Erken bitirme imkanları var mıdır? @Park Müdürü Benson bilginiz var mıdır acaba?

Çözüm
Bir yılda iki sınav oluyor ve 11. sınıfta kalıp açık liseye geçerseniz 5. dönemden başlarsınız. Zorunlu olarak 8 dönem okursunuz, aslında tüm dersleri başarıyla verip 1-2 sene gibi bir sürede bitirebilirsiniz. Böyle bir imkan mevcut. Açık liseyi erken bitirme diye bir şey yok. Önceden 18 yaş ve üzeri öğrenciler için zorunlu dönem sayısı 5 idi, sonradan o kaldırıldığı için erken bitirme diye bir şey yok.
Bir yılda iki sınav oluyor ve 11. sınıfta kalıp açık liseye geçerseniz 5. dönemden başlarsınız. Zorunlu olarak 8 dönem okursunuz, aslında tüm dersleri başarıyla verip 1-2 sene gibi bir sürede bitirebilirsiniz. Böyle bir imkan mevcut. Açık liseyi erken bitirme diye bir şey yok. Önceden 18 yaş ve üzeri öğrenciler için zorunlu dönem sayısı 5 idi, sonradan o kaldırıldığı için erken bitirme diye bir şey yok.

Çözüm
@Park Müdürü Benson hocam ben 09luyum, bazı sağlık sorunlarından dolayı geçen sene gidemedim, ama kalmış olarak gözükmüyorum çünkü eski okulumda hazırlık sınıfı vardı ve beni geçirdiler. ancak bu sene başı başka bir okula nakil aldırdım ve şu an 9. Sınıfım yaşıtlarım 10. Sınıf. eğer 11. ve 12. Sınıfı açıktan okursam yaşıtlarımla aynı sene sınava girme şansım var mı yani erken mezun olma şansım olur mu

Gerçekten çok teşekkür ederim hocam, bana 9. Sınıftan başlatırlar demişlerdi, onu duyunca bir moralim bozuldu. Ama şuanki planım bu sene sınıf tekrarına kalıp seneye açığa geçmek. Sanırım 2. Dönem açığa geçmem mümkün değilmiş. Fakat sıkıntısı yok, bekleyebilirim : D

@arandomaccounttt, kaldığınız yerden devam edebilirsiniz ve evet, kalma ve geçmeler yıl sonuna göre hesap edildiği için bu yıl açık liseye geçemezsiniz, seneye geçebilirsiniz.
Çok teşekkür ederim, staj belasından kurtulacağım için çok mutluyum. Umarım açığın sınavları çok zor değildir : D

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…