Açık lise kayıtları başladı!

İmamic

Hectopat
Yer
düzce
Merhaba, açık lise kayıtları 28 Ağustos'da başladı ve 22 Eylül'de sona erecek. Açık liseye ben de dahil geçmeye çalışan birçok arkadaşımız var. Geçebilenler nasıl geçtiklerini belirtirlerse sevinirim, ben 1 sene sınıfta kaldım geçmeyi deneyeceğim.

Screenshot_2024-09-02-00-49-05-26_40deb401b9ffe8e1df2f1cc5ba480b12.jpg

Sayfanın linki:

Geçme yok. 9.cu sınıfta 1 sene kalırsan, açığa geçersin. Forumda çok konu var bununla alakalı. Habercilerin boşboğazlığı.

ben 1 sene sınıfta kaldım geçmeyi deneyeceğim.

Sınıf geçme şartları zorlaştırılınca bir sene sınıfta kalanlar da açık liseye geçebiliyor. Değiştirildiyse bilmiyorum. Eğer değiştirilmediyse geçebiliyorsunuz.

İkematgahını değiştirme fırsatın varsa okula yakın olmayan yere ikametgah alıyorsun ve geçebiliyorsun. Böyle diyince basit göründü, ama değil. Kabaca söyledim.

Şimdi yine yönetmelik okudum ve çözdüm. 2 kere kalma olayı eski kanunda... 13 Ağustos 2024 tarihinde kanunda değişikliğe gidilmiş. Yani geçen sene 2 kere kalma şartı vardı. Bu sene değişmiş. Yani haziran 2025 de sınıfta 1 kere kalanlar, 2025 Eylül ayında Açık Öğretim Lisesine başvuru yapabilecekler.

I ve K fıkralarına bakın
https://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2024/08/20240813-4.htm

ı) Sınıf tekrarına kalanlardan, bu Yönetmeliğin 59 uncu maddesinin birinci fıkrasının (a) bendi hükümlerine göre öğrenim hakkı devam eden,

k) Dokuzuncu sınıfta özürsüz devamsızlık hakkını dolduran, öğrenciler veli talebi doğrultusunda Açık Öğretim Lisesi, Mesleki Açık Öğretim Lisesi veya Açık Öğretim İmam Hatip Lisesine gerekli şartları taşımaları hâlinde nakil ve geçiş yapabilirler.”

Şimdi yine yönetmelik okudum ve çözdüm. 2 kere kalma olayı eski kanunda... 13 Ağustos 2024 tarihinde kanunda değişikliğe gidilmiş. Yani geçen sene 2 kere kalma şartı vardı. Bu sene değişmiş. Yani haziran 2025 de sınıfta 1 kere kalanlar, 2025 Eylül ayında Açık Öğretim Lisesine başvuru yapabilecekler.

I ve K fıkralarına bakın
https://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2024/08/20240813-4.htm

ı) Sınıf tekrarına kalanlardan, bu Yönetmeliğin 59 uncu maddesinin birinci fıkrasının (a) bendi hükümlerine göre öğrenim hakkı devam eden,

k) Dokuzuncu sınıfta özürsüz devamsızlık hakkını dolduran, öğrenciler veli talebi doğrultusunda Açık Öğretim Lisesi, Mesleki Açık Öğretim Lisesi veya Açık Öğretim İmam Hatip Lisesine gerekli şartları taşımaları hâlinde nakil ve geçiş yapabilirler.”
Bu sene geçebiliyor muyuz yani?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı