Açık lise kredi sistemi nasıl işler?

• Konuyu başlatan weaz
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 10
  • Görüntüleme 721

weaz

Femtopat
Daha fazla  
Bugün açık liseye geçtim oradaki adam bana 8 dönem olacağını söyledi 1-2. dönem lise 1, 3-4. dönem lise 2 gibi dedi 1-2. dönem 12ders 34 kredim olduğunu söyledi. Açık lisede kalma var mı? Ve sınıf geçme var mı? Krediler ne işe yarıyor? Sınavlar test mi klasik mi? 1-8 dönem olduğu için kalma olduğunu düşünmüyorum. Kredi sistemi nasıl ilerliyor ve dönemler nasıl oluyor?

Nasıl geçtiniz?

Açık lisede kalma olayı yok. Her dönem sınıf gibidir. Kredi ise puanın gibi düşün. 170 krediyi tamamlayıp 8 dönemi tamamlarsan ve ortak derslerin tamamını verirsen mezun olursun. Kaç dönem kaldığını ve kredinin kaç olduğunu AÖL sitesinden öğrenebilirsin. Ayrıca Türk Dili ve Edebiyatı dersi hariç olmak üzere bir dersten 3 dönemde de kalırsan muaf olursun. Yani bir daha o dersin sınavına girmezsin. Kısaca bu şekilde.

Nasıl geçtiniz?

Açık lisede kalma olayı yok. Her dönem sınıf gibidir. Kredi ise puanın gibi düşün. 170 krediyi tamamlayıp 8 dönemi tamamlarsan ve ortak derslerin tamamını verirsen mezun olursun. Kaç dönem kaldığını ve kredinin kaç olduğunu AÖL sitesinden öğrenebilirsin. Ayrıca Türk dili ve edebiyatı dersi hariç olmak üzere bir dersten 3 dönemde de kalırsan muaf olursun. Yani bir daha o dersin sınavına girmezsin. Kısaca bu şekilde.

Matematikten 3 dönem boyunca kalırsam 8 dönemin sonunda yine mezun olabilir miyim?

Nasıl geçtiniz?

Açık lisede kalma olayı yok. Her dönem sınıf gibidir. Kredi ise puanın gibi düşün. 170 krediyi tamamlayıp 8 dönemi tamamlarsan ve ortak derslerin tamamını verirsen mezun olursun. Kaç dönem kaldığını ve kredinin kaç olduğunu AÖL sitesinden öğrenebilirsin. Ayrıca Türk Dili ve Edebiyatı dersi hariç olmak üzere bir dersten 3 dönemde de kalırsan muaf olursun. Yani bir daha o dersin sınavına girmezsin. Kısaca bu şekilde.

Üst üste sınıfta kaldım, anladığım kadarıyla sınıfta kalma yerine dersten kalma var derslere görede kredi puanı var eğer o dersleri geçemeyip kredilerim yetersiz olursa mezun olamıyorum.

Anladım hocam bende 4 yıl önce 9. sınıfta okulu bırakıp kaydımı sildirmiştim yarın bende kaydolmayı düşünüyorum herhangi bir şart var mı acaba?
Kaydını sildirdiysen geçmen zor. 9. sınıftan örgün eğitimle başlatabilirler seni. Ama yaşın kaç? Öyle bir şey de var. Ayrıca bir sebebin olması lazım özürün olması lazım yani.

Kaydını sildirdiysen geçmen zor. 9. sınıftan örgün eğitimle başlatabilirler seni. Ama yaşın kaç? Öyle bir şey de var. Ayrıca bir sebebin olması lazım özürün olması lazım yani.

Hocam bazı ailevi nedenlerden dolayı bırakmak zorunda kalmıştım zamanında şu an örgün öğretimden devam etseydim 12. sınıf olacaktım 17 yaşındayım.

Hocam bazı ailevi nedenlerden dolayı bırakmak zorunda kalmıştım zamanında şu an örgün öğretimden devam etseydim 12. sınıf olacaktım 17 yaşındayım.
17 yaşında seni 9. Sınıfa alırlar mı bilmiyorum. Bi halk eğitime sor istersen. Geçebilirsin belki

17 yaşında seni 9. sınıfa alırlar mı bilmiyorum. Bir halk eğitime sor istersen. Geçebilirsin belki.

Ben liseye başladığımda sadece 9. sınıfın ilk dönem sınavlarına girip daha sonra hiç gitmemiştim aylarca kaydımı silmeleri için uğraştık ama silmemişlerdi ve üstüne üstlük gitmediğim halde 10. sınıfa geçirilmiştim bunun bir etkisi olur mu acaba? Örgün öğretimden başlatsalar bile şu anda mezun olduğumda neredeyse 20 - 21 yaşında olmuş olacağım.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı