Açık lise muaf sistemi nasıl işliyor?

730495

Centipat
Merhabalar, benim muaf olmak ile ilgi merak ettiğim bir şey var. Şimdi 3 dersten kalırsak muaf oluyoruz ancak bu 3 ders aynı dönem dersi olmak zorunda mı? Mesela İngilizce 4'ten, 5'ten, ve 6'dan kalınca mı muaf oluyoruz yoksa ingilizce 4'ten 3 defa kalınca mı muaf oluyoruz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Yani muaf olmam için mesela kimya 2-3-4'ten kalmam lazım öyle mi?

Hayır güzel kardeşim, bunların herhangi birinden 3 defa üst üste kalman lazım. Örnek veriyorum kimya 2'den 3 defa kalırsan muafsın. Şöyle bir info vereyim mümkünse kredisi yüksek derslerden muaf olmaya çalışma, krediyi bir an önce tamamla bunlara çalışarak. Diğer türlü kredisi düşük olanlar mezun olmanı uzatmana sebep olur. Zaten zor değil açık lise dersleri.

Hayır güzel kardeşim, bunların herhangi birinden 3 defa üst üste kalman lazım. Örnek veriyorum kimya 2'den 3 defa kalırsan muafsın. Şöyle bir info vereyim mümkünse kredisi yüksek derslerden muaf olmaya çalışma, krediyi bir an önce tamamla bunlara çalışarak. Diğer türlü kredisi düşük olanlar mezun olmanı uzatmana sebep olur. Zaten zor değil açık lise dersleri.
Hocam simdi benim tek kaldigim ders mat 3 ancak bundan 2 defa kaldim mat 2 den ise 1 defa kaldim sonradan gectim. Okula gidebilmem için ya tüm dersleri geçmem gerek ya da muaf olmam gerek. Şimdi ben okula geçemiyor muyum yani?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı