Açık lise sistemi nasıl işliyor?

Sadik60

Zeptopat
Daha fazla  
Merhaba. Ben 9. sınıfta okuyordum, 10. sınıfa geçmedim sınıfta kaldım açık liseye geçtim ve sınavlara girdim. 1. dönem sınavlarına girip 46 kredi gözüküyor, şu an 2. dönem sınavları da daha açıklanmadi 80-90 olur diye düşünüyorum ama ben kaçıncı sınıfta olduğumu, nasıl sınıf atladığımi geçip kaldığımı hiçbir şey anlamadım bu sistemden. Sitesi de yetersiz. Bilgilendirebilir misiniz?

Merhaba. Ben 9. sınıfta okuyordum, 10. sınıfa geçmedim sınıfta kaldım açık liseye geçtim ve sınavlara girdim. 1. dönem sınavlarına girip 46 kredi gözüküyor, şu an 2. dönem sınavları da daha açıklanmadi 80-90 olur diye düşünüyorum ama ben kaçıncı sınıfta olduğumu, nasıl sınıf atladığımi geçip kaldığımı hiçbir şey anlamadım bu sistemden. Sitesi de yetersiz. Bilgilendirebilir misiniz?

Açık lisede sınıf kavramı yok, dönem kavramı var. Sınıf geçmek veya kalmak gibi bir şey de yok. Senede 3 dönem sınav yapılıyor, toplam 8 dönem okuduğunuzda, derslerinizi verip kredinizi 170 yaptığınızda mezun oluyorsunuz.

Diyelim ki 1. dönem sınavlarında edebiyat 1'e girdiniz (9. sınıf 1. dönem edebiyat dersi) ve geçemediniz, bu durumda aynı derse 2. dönem sınavında girebiliyorsunuz.

Teknik olarak sınıfta kalma yok. Dersleri vermeniz ve kredileri toplamanız gerekmekte.

Açık lisede;

1 ve 2. dönem 9. sınıf,
3 ve 4. dönem 10. sınıf,
5 ve 6. dönem 11. sınıf,
7 ve 8. dönem 12. sınıfa tekabül eder.

Bu bakımdan örneğin matematik 3, 10. sınıf 1. dönem matematiğidir.

Mezun olmak için gerekli şartları karşıladığınızda mezun olursunuz. Bu ister aralıkta olur ister Mart'ta ister Temmuz'da.

Böyle anlatınca karışık geliyor olabilir ama bir halk eğitim merkeziyle görüşünce daha iyi kavrarsınız.

Hocam belirli bir sınıf yok aslında. Her dersin 1, 2, 3 diye sırası var, mesela edebiyat 1 de 9. sınıf konularını görüyorsun ya da biyoloji 2 de 10. sınıf konuları mesela, örnek verdim bu arada. Bir dersten 3 kere kaldığın zaman o dersten muaf olabiliyorsun, edebiyat haricinde. 170 kredi ve bütün zorunlu dersleeş geçtiğinde de mezun oluyorsun. Sınav puanlarına açık lisenin kendi uygulamasından bakabilirsin.

Açık lisede sınıf kavramı yok, dönem kavramı var. Sınıf geçmek veya kalmak gibi bir şey de yok. Senede 3 dönem sınav yapılıyor, toplam 8 dönem okuduğunuzda, derslerinizi verip kredinizi 170 yaptığınızda mezun oluyorsunuz.

Diyelim ki 1. dönem sınavlarında edebiyat 1'e girdiniz (9. sınıf 1. dönem edebiyat dersi) ve geçemediniz, bu durumda aynı derse 2. dönem sınavında girebiliyorsunuz.

Teknik olarak sınıfta kalma yok. Dersleri vermeniz ve kredileri toplamanız gerekmekte.

Açık lisede;

1 ve 2. dönem 9. sınıf,
3 ve 4. dönem 10. sınıf,
5 ve 6. dönem 11. sınıf,
7 ve 8. dönem 12. sınıfa tekabül eder.

Bu bakımdan örneğin matematik 3, 10. sınıf 1. dönem matematiğidir.

Mezun olmak için gerekli şartları karşıladığınızda mezun olursunuz. Bu ister aralıkta olur ister Mart'ta ister Temmuz'da.

Böyle anlatınca karışık geliyor olabilir ama bir halk eğitim merkeziyle görüşünce daha iyi kavrarsınız.
Hocam 8 dönem okumak şart mı 170 kredi toplanınca direkt mezun olunmuyor mu ve 3. döneme sadece 18 yaş üstü mü girebiliyor?

Hocam 8 dönem okumak şart mı 170 kredi toplanınca direkt mezun olunmuyor mu ve 3. döneme sadece 18 yaş üstü mü girebiliyor?

Geçen sene herkes 3. dönem sınavına girdi, değişebiliyor. Ve evet 170 kredi ile 8 dönem şartı bulunmakta. Normal lise okusanız da 8 dönem okuyacaksınız zaten, ancak açık lisede yazın 3. dönem sınavlarıyla daha erken mezun olabilirsiniz.

Açık lisede kalma yok dostum. Mezuniyet şartları 170 kredinin tamamlanması 8 dönem şartının tamamlanması ve zorunlu dersinin 0 olması gerekir.1.dönem ve 2.dönem sınavlarına girmişsin 9.sınıf mantıken üstte denildiği gibi bitmiş olur. Şimdi Temmuz'da ki sınavlara ve önümüzdeki aralık sınavlarına girerek toplam 2 dönem daha bitirmiş olursun ve 5.dönem derslerine yani konu olarak 11.sınıf 1.dönemi kapsayan derslere girmeye hak kazanırsın tabii daha önce geçemediğin zorunlu dersler olursa onlar karşına çıkacaktır. Edebiyat dışında bir dersten 3 defa kalırsan muaf olursun o dersi vermen gerekmez ancak mezun olman yine her dönem kaldığın dersi geçmeye denediğin için uzar. Edebiyatın bütün dönemlerini geçmek zorundasın. Temmuz sınavları için 18 yaş sınırı kalktı deniliyor sen yine de Instagram gibi yerlerden açık lise sayfalarını takipte kal. AÖL öğrenci sisteminde gördüğün derslerin yanında ki sayılarda zaten o dersin dönemini belirtir. Kısacası açık lisede hızlı mezun olup olmamak senin başarına kalmış. Başarılar...

Açık lisede kalma yok dostum. Mezuniyet şartları 170 kredinin tamamlanması 8 dönem şartının tamamlanması ve zorunlu dersinin 0 olması gerekir.1.dönem ve 2.dönem sınavlarına girmişsin 9.sınıf mantıken üstte denildiği gibi bitmiş olur. Şimdi Temmuz'daki sınavlara ve önümüzdeki aralık sınavlarına girerek toplam 2 dönem daha bitirmiş olursun ve 5.dönem derslerine yani konu olarak 11.sınıf 1.dönemi kapsayan derslere girmeye hak kazanırsın tabii daha önce geçemediğin zorunlu dersler olursa onlar karşına çıkacaktır. Edebiyat dışında bir dersten 3 defa kalırsan muaf olursun o dersi vermen gerekmez ancak mezun olman yine her dönem kaldığın dersi geçmeye denediğin için uzar. Edebiyatın bütün dönemlerini geçmek zorundasın. Temmuz sınavları için 18 yaş sınırı kalktı deniliyor sen yine de Instagram gibi yerlerden açık lise sayfalarını takipte kal. AÖL öğrenci sisteminde gördüğün derslerin yanında ki sayılarda zaten o dersin dönemini belirtir. Kısacası açık lisede hızlı mezun olup olmamak senin başarına kalmış. Başarılar...

Teşekkür ederim matematik dışı çoğu dersi büyük ihtimal geçiyorum zaten inşallah biter gider çünkü açık lisenin sitesindeki sistem bence çok yetersiz kalmış sormak durumunda kaldım.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı