Öğrenci öğrencidir. Aktif olarak öğrencisin. Ders çalışman ve sınavlara katılman gerekiyor. Tahminimce bakanlık otomatik olarak şubeye öğrenci bilgisi gönderip tecil ettiriyordur diye düşünüyorum ama kafam rahat olsun dersen şubeye git danış. Açık lisede öğrenciyim otomatik tecil oluyor mu veya benim bir şey yapmam evrak getirip dilekçe vermem falan gerekiyor mu diye sor. En azından kafan rahat olur. Ama muhtemelen senin öğrencilik bilgin şubeye gönderiliyordur zaten. Adamlar seni askere çağırmaya kalkışırsa ne olacak? Komutanım benim ders çalışmam gerekiyor bana bir etüt odası ayarlar mısınız, ha bu arada bu hafta sonu sınavlarım var çift çarşı izni lütfen mi diyeceksin. Saçmalık olur kısacası.![]()
Yaş ile ne ilgisi var ? Eğer öğrenciysen, öğrenci olduğun sürece seni askere almazlar. Hani artık 35 40 yaşına dayanmışsındır hadi anlarım ama böyle bir istisna haricinde aktif şekilde öğrenciysen ve açık lise her halde YÖK veya MEB na bağlıdır illa ki , o kurumlar şubeye evrak gönderdikleri için seni askere lamaya kalkışmazlar.. Bir şey olur kayıt tazelemezsin , ara vereyim falan dersin seneye mesel şube bakar evrak gelmedi hemen yoklama gönderir sana .. Haydi gel bakalım der .. Ama öğrenciysen yaş falan bakmazlar.. Evrağa bakar adam.Yaş kurtarmıyor. O konuda sıkıntı yok 2 yılımız var daha.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.