Açık lise sınavları nasıl olacak?

762016

Picopat
Merhaba, açık lisede bu dönem kaydımı yaptırdım. Ders olarak 12 ders seçtim. E-sınav durumundan haberim yoktu, başvuru yapmadım. E-sınav'a girmekte istemiyorum, daha önce girdiğim gibi herhangi belirlenen okula gidip optiğe işaretleyerek sınav olmak istiyorum. AÖL hesabımda "e-sınav giriş belgesi* adında bir sekme var, tıkladığımda "belirtilen dönemde e-sınav randevusu bulunmamaktadır" diye uyarı alıyorum. Normal sınava girmek için belgeler daha erişime açılmadı mı? Bir de 9'dan fazla dersim olduğu için e-sınav zorunlu mu? Bu dönem seçtiğim derslerden sınava girebilecek miyim? Fark ediyor mu bilmiyorum fakat 18 yaşından büyüğüm.

Ayın 14 ünde sınav giriş belgeleri açıklanır. AÖL sayfanızdan giriş belgenizi çıkartarak kimliğiniz ile birlikte sınava gireceksiniz. Sınav giriş yeri ve saati giriş belgenizde yazar. E sınav olabilmeniz için 9 veya daha az ders seçmiş olmanız gerekir. 18 yaşından büyük olsanız da 8 dönem zorunluluğunuz var. Başarılar. Sorunuz olursa yazabilirsiniz.

Ayın 14'ünde sınav giriş belgeleri açıklanır. AÖL sayfanızdan giriş belgenizi çıkartarak kimliğiniz ile birlikte sınava gireceksiniz. Sınav giriş yeri ve saati giriş belgenizde yazar. E sınav olabilmeniz için 9 veya daha az ders seçmiş olmanız gerekir. 18 yaşından büyük olsanız da 8 dönem zorunluluğunuz var. Başarılar. Sorunuz olursa yazabilirsiniz.

Peki sınava girmesek veya 50 puan altında alsak 2. bir şans var mı sınava girmek için. Yani sınav sadece 1 keremi oluyor yoksa 1 yıl içinde 4 kere falan oluyor mu?

Peki sınava girmesek veya 50 puan altında alsak 2. bir şans var mı sınava girmek için. Yani sınav sadece 1 keremi oluyor yoksa 1 yıl içinde 4 kere falan oluyor mu?
1 Dönemde 3 kez sınava girebiliyorsunuz. Dersten başarısız olursanız diğer dönemde de aynı dersi seçerek tekrar sınavına girebilirsiniz. Türk Dili ve Edebiyatı hariç diğer derslerden 3 kez sınavda başarısız olursanız o dersten muaf olursunuz. Edebiyatta muaf olamazsınız Edebiyat zorunlu ders.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı