Açık lise ve açığa geçişin zorlaştırılması

DanielLayksın

Kilopat
Daha fazla  
Selam arkadaşlar. Ben 12. sınıfa geçmiş bir eşit ağırlık sınav öğrencisiyim. 10-11.sınıfta özel bir okuldaydım bu sene ayrılma kararı aldım. Yaşadığım yerin sıradan bir Anadolu lisesine nakil başvurusu yaptım ama giremedim. Kontenjanda açılmadı.

Tabii tüm bu süreç devam ederken ben yazın uygulamayı planladığım YKS programının tamamını uygulamayı başardım ve kanaatimce güzel bir tempo yakaladım. Netlerim güzel gidiyor ve planım belli. Kütüphane de çalışıyorum.

Okulların açılmasına az süre kala hem okula girememem hem de okuldan tanıdığım arkadaşların okulu beğenmemeleri beni açık lise hakkında düşünmeye itti. Ayrıca okulun açılmasıyla 8-3 arası okulda olmam gerekecek ve okulda işlenen konuları da göz alarak çalışmalarımı düzenlemem gerekecek. Doğrusu şu anki tempomu ve düzenimi bozmaya niyetim yok.

Kafamı kurcalayan soruları sizlerle de paylaşmak istiyorum ve yardımlarınızı önerilerinizi bekliyorum.
•Açık liseye geçmek mantıklı mı yoksa okula girmek için çabalamalı mıym?
•Şu an herhangi bir okulum yok. Açık lisede de değilim. 11 Eylül itibariylen benim durumum ne olacak örgün eğitimde mi gözüküyor olacağım. Olası bir açık lise zorlaştırılma düzenlenmesinin aktifleşmesiylen açık liseye de giremezsem durumum ne olur?
•Yarın açık lise için müracaatta bulunacaktım. meğerse tarihleri varmış kayıt işlemlerinin. Takvim daha açıklanmamış. Açık liseye geçişlerin zorlaştırılması hakkında düzenleme bu kayıt dönemi ile aktifleşir mi? Bu konudaki düşünceleriniz ve tahminleriniz nelerdir?

Zamanını ayırıp cevaplayacak, öneride bulunacak kişilere şimdiden teşekkür ederim.

Okula adapte olamayabilirsin zaten tempo yakaladım diyorsun açık lise tam senin için biçilmiş kaftan. Biz iki hafta içinde açılmasını bekliyoruz kayıt sisteminin.

Eğer yakaladığınız tempoya inanıyorsanız bu zamana kadar gerekli dirayeti gösterdiyseniz okul sizin için tamamen zaman kaybı. Açık öğretime geçişin zorlaştırılması ayrı bir saçmalık.

Yahu en fazla ne yapabilirler ki okula haber vermeden tak diye geçtim ben. Ayrıca zorlaştırılsa bile arkadaşa işlemez okulsuz kalmış sonuçta.

Yahu en fazla ne yapabilirler ki okula haber vermeden tak diye geçtim ben. Ayrıca zorlaştırılsa bile arkadaşa işlemez okulsuz kalmış sonuçta.

Katılıyorum fakat belli okullar sıkıntılı olabiliyor etüt merkezlerinin para tuzağı olduğunu açığa geçerse öğrencinin kaybolacağını aşılıyorlar aileye hele bir de okula kanacak veli varsa tamamdır o iş öğrenci açığa geçemez çünkü öğrenci açığa geçerse biz başardık diyemezler.

Ne diyeyim geliş(e)memiş ülke eğitim sistemi işte.

Selamlar bu sene 12. sınıfa geçmiş biri olarak bunu yazıyorum;

Öncelikle kendi sisteminizi oturtuysanız ve ona güveniyorsanız okul buna sekte vurabilir bana sorarsanız okul olmadığı veya okuldan uzak kaldigimda dersler benim için çekilmez oluyor ancak okul gibi bir otorite olunca ister istemez çalışıyosun eğer siz benim gibi değilseniz ve sisteminize güveniyosanız okula 7 saatinizi gömmeye gerek yok evde yapacağınız 4 5 saatlik bir çalışma size okuldan daha çok şey katacağı şüphesiz.

Diğer bir konu eğer şu an bir liseniz yoksa sizi adresinize en yakın (iyi kötü demeden) rastgele bir liseye sizi atayacaktır açık lise istiyosanız okulun pek bir farkı yok diye biliyorum endüstri meslek lisesi olsun Anadolu fen olsun açık lise yine aynı açık lise yanlışım varsa düzeltin. İyi çalışmalar.

Okula adapte olamayabilirsin zaten tempo yakaladım diyorsun açık lise tam senin için biçilmiş kaftan. Biz iki hafta içinde açılmasını bekliyoruz kayıt sisteminin.

Açık liseye geçmek için kesin karar aldım. Artık sistemin açılmasını bekleyip sisteme geçişin eylül ayında zorlaştırılmamasını ummaktan başka çare yok gibi gözüküyor. Sizinde belirttiğiniz gibi herhangi bir okulumun olmayışı açık liseye geçiş işleminde bana kolaylık sağlayabilir.

Gayet iyi gittiğime inanıyorum. Bencede bu açık liseye geçişin zorlaştırılması talihsiz bir karar olmuş. Açık liseye geçmek isteyen öğrencileri zorla okula tıktırmanın eğitim sistemine ve eğitimin geleceğine nasıl bir faydası olacak merak ediyorum.

Haklısınız. Okul disipline sokma açısından önemli bir yer tutuyor ama disipilini kendisi sağlayan öğrenciler için okul negatif etki bile yapabiliyor. Diğer konu için ise benim de pek bir bilgim yok. Yani beni en yakın okula atarsa yine örgün eğitimde olmuş olacağım ve devamsızlık gibi sıkıntılar mevcut olacak. Sanırsam açık lisede öyle bir dert yok. Okulumun olmayışını olası bir açık liseye geçiş zorlaştırmasında koz olarak kullanmayı düşünüyorum. Kolay gelsin iyi çalışmalar umarım YKS de hedefimize ulaşırız.

Tekrardan selam arkadaşlar. Malum son dakika gelişmesi ile sorularımız bir nebze yanıtlanmış oldu hatta çoğu açık liseye geçmek isteyen arkadaşım için bu ihtimal tamamen ortadan kalktı. Peki benim durumum ne olur acaba arkadaşlar. Şu an cidden tüm planlarım altüst oldu. Öncelikle haberi duymayan varsa:
“Bakanlığın yeni düzenlemesiyle örgün ortaöğretim kurumlarından açık öğretim liselerine geçişler zorlaştırıldı. Yönetmelik ile milli sporcular, kaynaştırma öğrencileri, koruma kanunu kapsamındaki öğrenciler, şehit ve gazi çocukları, bakanlıkça mazereti uygun görülenler ile yönetmeliğin ilgili hükümlerine göre örgün ortaöğretim kurumlarında okuma hakkını kaybeden öğrenciler gibi istisnalar dışında açık liseye nakil ve geçişler yapılamayacak.”

Okulumun olmayışını olası bir açık liseye geçiş zorlaştırmasında koz olarak kullanmayı düşünüyorum.

Arkadaşlar benim durumumda bu şekilde özel okuldan ayrıldım ve nakille istediğim okula şu ana kadar geçemedim. Okulsuzum. Ayrıca 18 yaş üstü olduğumu da belirtmek isterim. Doğrusu zorlaştırmaya karşı okulumun olmamasını bir mazeret olarak sunmayı düşünüyordum ama beklenenden daha sıkı bir zorlaştırma gelmiş gibi gözüküyor. Açık konuşmak gerekirse mazeretimi kabul etmelerinin zor olacağını düşünüyorum. Eğer aramızda işlerin bu boyutuna hakim olan, eğitim hakkında bilgisi olan, fikrini belirtmek isteyen, kararla alakalı tartışmak isteyen herkesten yorum bekliyorum. Benim durumum ne olur? Açık liseye bir ihtimal geçebilir miyim? Eğer geçemezsem beni rastgele bir okula mı atarlar? Bu soruları cevaplayacak fikrini söyleyecek arkadaşlarıma şimdiden teşekkür etmek istiyorum.

Son olarak benim gibi geleceği için planlar yapıp her şeyini ayarlayıp çalışmak için düzenini oluşturmuş ve açık liseye geçmeyi bekleyen arkadaşlarıma geçmiş olsun diyorum. Hakkımızda hayırlısı olsun arkadaşlar. Umarım her zorluğa rağmen hedeflerimize ulaşırız. İyi çalışmalar.

Son düzenleme:
Artı -1 Eksi

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…