Açık lise ve dershane

SwungUmutCan

Decapat
Öncelikle merhaba 8. sınıfı yeni bitirip çok kötü bir okulda eğitim aldığım ve biraz da ortamdan etkilenerek kendimi bayağı fazla bir şekilde bozdum ve LGS sınavından 260 gibi düşük bir puan aldım ve seçimimde maalesef meslek lisesi seçtim motor üzerine kurulu bir lise açıktan okumayı planlarken birden MEB yeni karar alınca geçemedim ve şu an daha hiç liseye gitmedim kaydım okulda devamsızlığım işleniyor fakat bu açık liseye geçme konusunda milli eğitime gidip herhangi bir şey yapabilir miyiz diye sorduğumda bir sene okulda kalırsan bu bahane ile açığa geçebilirsin dediler ve aynı zamanda pilot olma hayalim var ve bunu kesinlikle gerçekleştirmek istiyorum kafam bir hayli karışık hem açığa geçip geçmeme kararında kararsızım hem de eğer açığa geçip dershaneye yazılırsam iyi bir şekilde kendimi iki yöndende geliştirebilir miyim yakın çevremden bazıları 11. sınıfta geç gibi şeyler diyor ve bu benim kafamı sahada fazla bulandırıyor ne yapacağım hakkında fikrim yok iyi bir üniverste kazanmak istiyorum ilgi alanlarım motor ve teknoloji ikisini de sıkılmadan yapabilirim kendime güveniyorum fakat matamatiğim berbat ötesi ciden berbat bir mecazi anlam olarak değil kafam 7. ve 8. sınıfta hiçbir konuyu almadı üstelik şu ana kadar hemen hemen 9 tane okul değistirdim yani her sene farklı bir okuldaydım kiminde taşınma gibi şeylerden kimindede ortam bozukluğundan dolayı 7. sınıftan bu yana fen dışında hiçbir şey anlamadım ve bilmiyorum matamatik sınav notum 5 evet gerçek anlamda 5 sadece ismimi yazıp bırakmıştım çünkü hiçbir konuyu bilmiyorum ve anlamıyordum bunları göz önünde bulundurarak ne yapacağımı bilmiyorum bu yüzden buraya geldim ve sizden fikir istiyorum bana yardımcı olursanız kafamdan büyük bir yük almış olacaksınız gerçekten.

Son düzenleyen: Moderatör:
Dostum bazen hayatın gerçekleri insanın yüzüne sert vurur ve bunları söyleyeceğim için linç yiyeceğim büyük ihtimalle ama daha ilkokulda tek haneli notlar almaya başlamış, LGS gibi basit bir sınavdan 260 almış birisinin pilotluk kazanması imkansıza yakın dolayısıyla böyle yüksek bir hedef yerine kendine uçak teknikerliği vb. gibi daha ulaşabileceğin bir hedef koyarsan bence daha mantıklı. Sorduğun soruya gelirsek hayır 1 defa değil 2 defa kaldıktan sonra açık liseye geçiş hakkınız oluyor insanlar bu açık liseyi nimet sayıyor ama özellikle sizin durumunuzdaki insanların açık lisede o disiplini tutturabileceğini düşünmüyorum o yüzden geçebilirseniz düz bir liseye geçip normal bir öğrenci gibi eğitim hayatınıza devam etmeniz en mantıklısı olur, okul en azından size bir disiplin sağlar. Konu bilmeme konusunda ise oturup çalışacaksın dostum bunun lamı cimi yok, zor konular değil, özel ilgi ve alaka gerektiren konular değil. Evet özel becerisi olan insan 1 saatte çalışıp anlar normal insan 2 saatte anlar ama siz 3 saatte anlayabilirsiniz. İlkokul ve ortaokul müfredatında yapılamayacak düzeyde hiçbir konu yok.

Dostum bazen hayatın gerçekleri insanın yüzüne sert vurur ve bunları söyleyeceğim için linç yiyeceğim büyük ihtimalle ama daha ilkokulda tek haneli notlar almaya başlamış, LGS gibi basit bir sınavdan 260 almış birisinin pilotluk kazanması imkansıza yakın dolayısıyla böyle yüksek bir hedef yerine kendine uçak teknikerliği vb. gibi daha ulaşabileceğin bir hedef koyarsan bence daha mantıklı. Sorduğun soruya gelirsek hayır 1 defa değil 2 defa kaldıktan sonra açık liseye geçiş hakkınız oluyor insanlar bu açık liseyi nimet sayıyor ama özellikle sizin durumunuzdaki insanların açık lisede o disiplini tutturabileceğini düşünmüyorum o yüzden geçebilirseniz düz bir liseye geçip normal bir öğrenci gibi eğitim hayatınıza devam etmeniz en mantıklısı olur, okul en azından size bir disiplin sağlar. Konu bilmeme konusunda ise oturup çalışacaksın dostum bunun lamı cimi yok, zor konular değil, özel ilgi ve alaka gerektiren konular değil. Evet özel becerisi olan insan 1 saatte çalışıp anlar normal insan 2 saatte anlar ama siz 3 saatte anlayabilirsiniz. İlkokul ve ortaokul müfredatında yapılamayacak düzeyde hiçbir konu yok.

En azından açık konuştuğun için sağ ol.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı