Açık Lise yeni kayıt ve kayıt yenilemeler başladı

Hocam sene başından itibaren okulu bırakınca sürekli devamsızlıktan dolayı ceza gelebilir mi diye şüphedeydim ondan sordum. Bende sorumluluklara girip gitmemeyi düşünüyorum sonrasında.

Hocam sene başından itibaren okulu bırakınca sürekli devamsızlıktan dolayı ceza gelebilir mi diye şüphedeydim ondan sordum. Bende sorumluluklara girip gitmemeyi düşünüyorum sonrasında.

Sorumluluk sınavlarınıza girmenizi öneririm, neticede okula gitmeseniz bile sorumlu dersleri vermeniz faydanıza olacaktır.

Güncel yasalarda sürekli devamsızlıkta bir ceza var mı bilmiyorum. Ben 60-70 gün falan yaptım herhangi bir problem olmadı, eve bir posta geldi o kadar.

Teşekkürler hocam 16 Eylül'de son sınav var onu verip bırakmayı planlıyorum bakalım kötü bir şeyle karşılaşmayız inşallah.

Ben dün ATM'den kayıt yenileme ücretini yatırdım ama AÖL sisteminde durumu kayıt yenilememiş gözüküyor sisteme geç mi düşüyor kayıtlar?

Ben dün ATM'den kayıt yenileme ücretini yatırdım ama AÖL sisteminde durumu kayıt yenilememiş gözüküyor sisteme geç mi düşüyor kayıtlar?

Aynı durumdayım, muhtemelen bu gece veya en geç yarına kadar düşecektir.

Teşekkürler hocam 16 Eylül'de son sınav var onu verip bırakmayı planlıyorum bakalım kötü bir şeyle karşılaşmayız inşallah.

İnşallah hocam, takipteyiz başarılar

@Rowaulf Hocam, geçen sene açtığınız başlıkta sorularımı sordum ama bu başlık altında da bir soru sormam gerekiyor.

E-Sınav’dan bahsetmişsiniz. Bu e-sınav nasıl işliyor? Yani demek istediğim, 10 ders altı seçince bir dezavantaj oluyor mu veya fazla ders seçmek yazılı olmasına rağmen avantajlı mı? Ve bu e-sınav kontrollü mü oluyor vs.? Detaylı bir şekilde anlatırsanız sevinirim.

Hocam, biraz takıntılı davrandığımın farkındayım ama ilk önce geçen sene açtığınız başlıktaki sorularımı cevaplarsanız benim için daha iyi olacaktır. Teşekkürler.

E-sınav, MEB'in e-sınav merkezlerinde yapılan sınav türü. Bilgisayardan sınava giriyorsunuz ve sınavdan yaklaşık 1 saat sonra sonuçlar internete düşüyor.

9 ders ve altı seçenler e-sınava girmek zorunda, 10 ve üstü seçenlerse isteğe bağlı e-sınava giriyor (kontenjana bağlı) eğer girmezlerse/giremezlerse yazılı sınav zorunlu.

Bir dezavantajı yok, yazılı sınavda sonuçlar için 1 ay beklerken e-sınavda 1 saat bekliyorsunuz. Matematik gibi işlem içeren dersleriniz varsa size kağıt kalem veriliyor.

Ekstra olarak ortam çok daha iyi oluyor, e-sınav merkezleri yeni olduğundan sınıflar yeni oluyor. Arka arkaya masalar olmadığından daha konforlu oluyor. Klimalı olduğundan serin oluyor.

Her halükarda e-sınavı öneririm.

Son olarak takıntılı davranmanız sorun değil hocam, ben geçerken 1 tane bile rehber ve soru cevaplayan yoktu. MEB iletişim merkezi bile yardımcı olmuyordu o yüzden durumunuzu anlayabiliyorum. istediğinizi sorabilirsiniz, elimden geldiğince cevaplarım.

@Rowaulf
Hocam, maalesef MEB personelleri yardımcı olmamakla kalmıyor, bir de bazen göz göre göre yalan söylüyorlar. Bana da “geçemezsiniz” demişlerdi Neyse hocam, peki ya e-sınav iyi gözüküyor ama mesela 10’dan fazla ders seçsem kredi avantajı oluyor mu? Oluyorsa da gerçekten gelecek kredi bu kadar eziyete değer mi?

Ve hocam, rehber başlığında bana dediğiniz 4. ek sınav için YKS’ye başvuru yapsam yeterli olur mu? Ek sınava girmek için yani YKS sınavına direkt gidip girme zorunluluğumuz yoktur herhalde. 4. ek sınavlara girmek için YKS’ye başvurduğumda otomatikman ek sınavlara girme hakkı mı kazanıyorum, yoksa yine bir yerlere girmek istediğim ile ilgili başvurmam mı lazım?

Hocam her türlü 12 ders seçmeniz sizin faydanıza olacaktır. Yanlış cevaplar doğruları götürmediği için seçin gitsin, çalışamasanız bile sallayın belki tutar.

Normalde ek sınavlara girebilmek için üniversiteye yerleşmeniz gerekiyordu fakat bu sene YKS ve MSÜ sınavına girenlere de ek sınav hakkı verildi.

Yani YKS'ye başvurmak yetmiyor girmeniz lazım. Ek sınavlar yapılacağı zaman bir liste yayınlanıyor, hak kazandıysanız bu listede adınız oluyor ve ek sınava giriyorsunuz.

Liste yayınlandıktan sonra odeme.meb.gov.tr adresinden ödeme yapıyorsunuz, zaten hak kazandıysanız adınıza ücret çıkıyor. ödedikten sonra sınava giriyorsunuz.

Hocam okuldaki müdürle görüştüm bana 1 sene devamsızlıkla kalarak geçebileceğim söylendi ancak bunu sürekli üst üste gelmezsen sıkıntı olur dedi yani Eylül'de bırakıp mayıs'ta bitirmek gibi bir şey sıkıntılı olabilirmiş. Okula gene gidip toplamda 10 günü geçmemiz lazımmış herhalde.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…