Açık Lise yeni kayıt ve kayıt yenilemeler başladı

Hocam okuldaki müdürle görüştüm bana 1 sene devamsızlıkla kalarak geçebileceğim söylendi ancak bunu sürekli üst üste gelmezsen sıkıntı olur dedi yani Eylül'de bırakıp mayıs'ta bitirmek gibi bir şey sıkıntılı olabilirmiş. Okula gene gidip toplamda 10 günü geçmemiz lazımmış herhalde.

Dediği doğru olabilir hocam, MEB son zamanlarda devamsızlığa el attı.

Hocanın dediğini yapmanız daha mantıklı olabilir, ancak en doğru için MEB'i arayın veya bulunduğunuz il/ilçedeki müdürlük ile görüşün.

@flughert hocam ben 60 küsur gün art arda yaparak kaldım ve herhangi şey olmadı tüm sene bilmemde birkaç aydan bir şey ololmuyor.

Evet hocam ona bende düşündüm ama senenin 4/3'ünü tamamladıktan sonra devam etmek daha mantıklı geldi bakalım tamamen bırakma imkanı varsa yazarım buraya.

Hocam her türlü 12 ders seçmeniz sizin faydanıza olacaktır. Yanlış cevaplar doğruları götürmediği için seçin gitsin, çalışamasanız bile sallayın belki tutar.

Normalde ek sınavlara girebilmek için üniversiteye yerleşmeniz gerekiyordu fakat bu sene YKS ve MSÜ sınavına girenlere de ek sınav hakkı verildi.

Yani YKS'ye başvurmak yetmiyor girmeniz lazım. Ek sınavlar yapılacağı zaman bir liste yayınlanıyor, hak kazandıysanız bu listede adınız oluyor ve ek sınava giriyorsunuz.

Liste yayınlandıktan sonra odeme.meb.gov.tr adresinden ödeme yapıyorsunuz, zaten hak kazandıysanız adınıza ücret çıkıyor. ödedikten sonra sınava giriyorsunuz.
Hocam, fazla ders seçin demişsiniz ama bunlardan sırf seçmek için seçtiğim ve çalışmadığım dersler OBP’mi düşürmez mi? Ve hocam, tekrardan soruyorum bu fazladan ders seçimi ile kredi ve OBP’mi artırabilir miyim?

Hocam, fazla ders seçin demişsiniz ama bunlardan sırf seçmek için seçtiğim ve çalışmadığım dersler OBP'mi düşürmez mi? Ve hocam, tekrardan soruyorum bu fazladan ders seçimi ile kredi ve OBP'mi artırabilir miyim?

Hocam fazladan ders demek daha fazla kredi kazanma imkanı demek. 5 ders yerine 12 ders seçerseniz, en azından kalan bu fazladan 7 dersin 2-3 tanesinden bile geçseniz size kredi olarak geri döner.

Fakat işin OBP kısmını bilmiyorum.

Hocam fazladan ders demek daha fazla kredi kazanma imkanı demek. 5 ders yerine 12 ders seçerseniz, en azından kalan bu fazladan 7 dersin 2-3 tanesinden bile geçseniz size kredi olarak geri döner.

Hocam YKS süreci tam olarak nasıl işliyor yani 170 krediye ulaşmadan girip yapabiliyor muyuz sınavı.

@flughert hocam bildiğim kadarıyla evet fakat diploma almadan üniversite kayıt yapılmıyor.

Hocam peki bu alan seçimi nasıl oluyor sayısal sözel vs.

@flughert hocam bildiğim kadarıyla evet fakat diploma almadan üniversite kayıt yapılmıyor.

Hocam peki bu alan seçimi nasıl oluyor sayısal sözel vs.

Hocam kusura bakmayın mesajınızı geç gördüm. Aslında okulda veya açık lisede alan seçimi diye bir şey mevcut değil siz seçtiğiniz dersleri alıyorsunuz 11 ve 12 sınıfta. YKS'ye gireceğiniz zamanda AYT sınavında kitapçıkta istediğiniz kısmı çözüyorsunuz

Mesela açık lisede AYT matematik derslerini yani seçmeli matematik seçmek zorunda değilsiniz ya da AYT fen yani seçmeli fen derslerini seçmek zorunda değilsiniz fakat AYT sınavında kitapçıkta istediğiniz kısmı çözebiliyorsunuz sayısal sözler eşit ağırlık olarak.

Diyelim AYT sınavında sayısal çözeceksiniz yani sayısaldan girmek istiyorsunuz eğer ki isterseniz açık lisede seçmeli matematik seçerek bu dersleri görebilirsiniz ve sınavına girebilirsiniz fakat sadece kolay dersleri seçip mezun da olabilirsiniz, AYT matematiği evinizde de hazırlanabilirsiniz.

Kısaca lisede size sayısal diye seçtirdiklerinde AYT sayısal derslerini seçmeli olarak veriyorlar.

Açık lisede de siz eğer ki isterseniz seçmeli matematik seçerek AYT matematik dersini görmüş oluyorsunuz.

Biraz uzun anlatmış olabilirim ama işin mantığı bu şekilde.

Hocam YKS süreci tam olarak nasıl işliyor yani 170 krediye ulaşmadan girip yapabiliyor muyuz sınavı.

Hocam açık lisede döneminiz, ders sayınız ya da krediniz fark etmeksizin sınava istediğiniz zaman girebiliyorsunuz. Fakat burada önemli olan şey sınava girdikten sonra eğer ki tercih verirseniz kazandığınız üniversitenin size verdiği zaman içerisinde mezun olmanız gerek.

Yani açık lise süresi boyunca istediğiniz zaman MSÜ, YKS veya ortaöğretim KPSS sınavlarına girebilirsiniz burada önemli olan sadece bir yer kazanırsanız o yerin istediği süre içerisinde mezun olmanız lazım.

Örnek olarak 2025 YKS'ye mezun olmadan girdim fakat tercih verseydim belirli bir süre içerisinde mezun olmam gerektiğinden okula diplomayı veremezdim ve kaydım silinirdi.

Mezun olmadan bir üniversiteye yerleşen açık lise öğrencileri için eğer şartları müsaitse ve belirli zaman içerisinde mezun olabilecek durumlarda ise bu durumda Halk eğitim merkezi mezun olabilir belgesi veriyor.

Siz bu mezun olabilir belgesini alıp kazandığınız üniversiteye veriyorsunuz ve size bir zaman veriliyor. Bu zaman genellikle YKS'ye girip üniversite kazandığınız yılın aralik ayı oluyor.

Siz kendi şartlarınıza bakıyorsunuz gerek o yılın temmuz ayında yapılan 3. Dönem sınavıyla, gerek üniversite kazananlar veya bu yıl olduğu gibi yks sınavına giren adaylar için yapılan ek sınavla, gerekse de sene sonu aralık'ta yapılan 1. dönem sınavıyla mezun olmaya çalışıyorsunuz.

Kısacası sınava istediğiniz zaman girebilirsiniz fakat tercih verirken durumunuzu göz önünde bulundurup tercih vermeniz gerek.

Son düzenleme:
Hocam kusura bakmayın mesajınızı geç gördüm. Aslında okulda veya açık lisede alan seçimi diye bir şey mevcut değil siz seçtiğiniz dersleri alıyorsunuz 11 ve 12 sınıfta. YKS'ye gireceğiniz zamanda AYT sınavında kitapçıkta istediğiniz kısmı çözüyorsunuz

Mesela açık lisede AYT matematik derslerini yani seçmeli matematik seçmek zorunda değilsiniz ya da AYT fen yani seçmeli fen derslerini seçmek zorunda değilsiniz fakat AYT sınavında kitapçıkta istediğiniz kısmı çözebiliyorsunuz sayısal sözler eşit ağırlık olarak.

Diyelim AYT sınavında sayısal çözeceksiniz yani sayısaldan girmek istiyorsunuz eğer ki isterseniz açık lisede seçmeli matematik seçerek bu dersleri görebilirsiniz ve sınavına girebilirsiniz fakat sadece kolay dersleri seçip mezun da olabilirsiniz, AYT matematiği evinizde de hazırlanabilirsiniz.

Kısaca lisede size sayısal diye seçtirdiklerinde AYT sayısal derslerini seçmeli olarak veriyorlar.

Açık lisede de siz eğer ki isterseniz seçmeli matematik seçerek AYT matematik dersini görmüş oluyorsunuz.

Biraz uzun anlatmış olabilirim ama işin mantığı bu şekilde.
Sıkıntı yok, zaten cuma günü iş güç derken kayıt yapamadım :D Şu anlık aklımda başka bir soru kalmadı. Tüm sorularımı cevapladınız, teşekkürler.

Evet hocam ona bende düşündüm ama senenin 4/3'ünü tamamladıktan sonra devam etmek daha mantıklı geldi bakalım tamamen bırakma imkanı varsa yazarım buraya.
Hocam, bu konuda bir ilerleme var mı? Çünkü bizim okulda sorumlu kaldığımız derslerin sınavları okul açıldığı hafta oluyordu. Siz en iyisi sorumlu olduğunuz dersleri verin ve okula gitmeyi bırakın; koca sene okul işleriyle (sınav, ödev vs.) uğraşmayın.

Son düzenleme:

Sıkıntı yok, zaten cuma günü iş güç derken kayıt yapamadım :D şu anlık aklımda başka bir soru kalmadı. Tüm sorularımı cevapladınız, teşekkürler.

Hocam, bu konuda bir ilerleme var mı? Çünkü bizim okulda sorumlu kaldığımız derslerin sınavları okul açıldığı hafta oluyordu. Siz en iyisi sorumlu olduğunuz dersleri verin ve okula gitmeyi bırakın; koca sene okul işleriyle (sınav, ödev vs.) Uğraşmayın.

Evet hocam tam olarak öyle yapmayı düşünüyorum cuma, pazartesi ve salı günü sınavlar var haftaya bitiyor yani 16 Eylül'de ancak problem şu ki Eylül'de bırakıp 7-8 ay boyunca gitmeyeceğim için sürekli devamsızlıktan başıma bir şey gelmesinden şüphelendim biraz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı