Çözüldü Açık Lise zorunlu dersi e-sınavda çözmezsek OBP nasıl etkilenir?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

asli_glu

Yoctopat
Daha fazla  
Aralıkta e-sınava gireceğim. Toplam 8 tane zorunlu ders seçtim birisi inkılap. Sadece inkılap sorularını çözmeyip diğerlerini çözeceğim, dersten 0 alacağım ve 2. dönem tekrar seçeceğim. OBP nasıl etkilenir? Çünkü ondan yüksek alabileceğimi sanmıyorum ama çoktan seçtim. Geçme notu ile mi geçersem daha kötü etkilenir yoksa 0 alırsam mı?

Son düzenleme:
Çözüm
OBP’ye küçük de olsa olumsuz bir etkisi olur. Büyük bir düşüş olmaz ama tamamen etkisiz de değildir.
Ayrıca dersten 0 aldığında kredi kaybetmezsin, yani mevcut kredilerin azalmaz. Sadece o dersi geçemediğin için o dersten kredi kazanamazsın.
OBP’ye küçük de olsa olumsuz bir etkisi olur. Büyük bir düşüş olmaz ama tamamen etkisiz de değildir.
Ayrıca dersten 0 aldığında kredi kaybetmezsin, yani mevcut kredilerin azalmaz. Sadece o dersi geçemediğin için o dersten kredi kazanamazsın.

Çözüm
Hocam OBP çok etkilenmez fakat zaten yanlış doğruyu götürmüyor. Rastgele işaretle belki geçersin.

Kredi düşmesi yükselmesi diye bir şey yok. Kredi, siz o dersten geçerseniz alacağınız değerdir.

OBP'ye küçük de olsa olumsuz bir etkisi olur. Büyük bir düşüş olmaz ama tamamen etkisiz de değildir.

Dersten kalıp 2. dönem tekrar seçersem mi OBP daha kötü etkilenir yoksa düşük not ile geçersem mi?

Hocam OBP çok etkilenmez fakat zaten yanlış doğruyu götürmüyor. Rastgele işaretle belki geçersin.

Kredi düşmesi yükselmesi diye bir şey yok. Kredi, siz o dersten geçerseniz alacağınız değerdir.
Dersten kalıp 2. dönem tekrar seçersem mi OBP daha kötü etkilenir yoksa düşük not ile geçersem mi?

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı