hogwartscanavarı
Decapat
Açık lisedeyim. Askerlik tecili yapsam mezuniyete kadar mı tecil yapılabiliyor, yoksa 1 yıl falan mı?
Açık lisedeyim. Askerlik tecili yapsam mezuniyete kadar mı tecil yapılabiliyor, yoksa 1 yıl falan mı?
19 yaşım.Hocam yaşınız kaç?
19 yaşım.
Hocam zaten tecil ettireceğim de kaç yıl tecil ettirdiklerini bilmek istiyordum. Bir işim çıktı çünkü önemli.Askerlik yaşınız gelmiş, e-Devlet'te yoklama dönemi gelmeden tecil etmeniz lazım ancak mezun değilsiniz bu yüzden mezun olmanız lazım. Mezun olduğunuz zaman 21 yaşına kadar erteleyebilirsiniz. Ama mezun olmadan tecil oluyor mu olmuyor mu bilmiyorum en mantıklısı bir askerlik şubesine randevu alıp gidin ya da halk eğitim merkezine gidin.
Hocam zaten tecil ettireceğim de kaç yıl tecil ettirdiklerini bilmek istiyordum. Bir işim çıktı çünkü önemli.
Umarım öyledir hocam. Şimdi şöyle neden merak ettiğimi açıklayayım. Ben 2025 YKS'ye girmek istiyorum kredi şartını tamamlıyorum fakat dönem ve kalan ortak ders sayımı tamamlayamıyorum. 5. dönemdeyim şu anda, Dönem şartını ancak 2025 Aralık ayında tamamlayabilirim. Zaten toplamda 16 zorunlu dersim kaldı 2 dönemde hallederim. Eğer mezun oluncaya kadar ertelerse bende e-Devletten askerliğe bakarım kaç yıl ertelenmiş ona göre ne zaman mezun olacağımı hesaplarım. Böylece 2025 YKS'ye girebilir miyim onu da hesaplarım.Hocam şimdi baktım 22'ye kadar erteleyebildiğinizi yazıyor MSB ancak emin olmak için askerlik şubesine gidip konuşun.
Kanunun 20'nci maddesinin ikinci fıkrasına göre; lisans ve daha aşağı seviyedekilerden azami olarak; lise veya dengi okullarda öğrenim görenler 22 yaşını, fakülte ve meslek yüksekokullarında öğrenim görenler 28 yaşını, geçmemek üzere mezun oluncaya veya ilişikleri kesilinceye kadar askerlikleri ertelenir.
Kaynak: Milli Savunma Bakanlığı
Umarım öyledir hocam. Şimdi şöyle neden merak ettiğimi açıklayayım. Ben 2025 YKS'ye girmek istiyorum kredi şartını tamamlıyorum fakat dönem ve kalan ortak ders sayımı tamamlayamıyorum. 5. dönemdeyim şu anda, Dönem şartını ancak 2025 Aralık ayında tamamlayabilirim. Zaten toplamda 16 zorunlu dersim kaldı 2 dönemde hallederim. Eğer mezun oluncaya kadar ertelerse bende e-Devletten askerliğe bakarım kaç yıl ertelenmiş ona göre ne zaman mezun olacağımı hesaplarım. Böylece 2025 YKS'ye girebilir miyim onu da hesaplarım.
Hocam 1 sınavdan kaç kredi alıyorsunuz? 5 dönemde 170'i tamamladınız mı? Kaç krediyle başladınız, daha önceden örgünde miydiniz?Umarım öyledir hocam. Şimdi şöyle neden merak ettiğimi açıklayayım. Ben 2025 YKS'ye girmek istiyorum kredi şartını tamamlıyorum fakat dönem ve kalan ortak ders sayımı tamamlayamıyorum. 5. dönemdeyim şu anda, Dönem şartını ancak 2025 Aralık ayında tamamlayabilirim. Zaten toplamda 16 zorunlu dersim kaldı 2 dönemde hallederim. Eğer mezun oluncaya kadar ertelerse bende e-Devletten askerliğe bakarım kaç yıl ertelenmiş ona göre ne zaman mezun olacağımı hesaplarım. Böylece 2025 YKS'ye girebilir miyim onu da hesaplarım.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.