Çözüldü Açık lisede ders seçimi nasıl yapılabilir?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Eirene.00

Femtopat
Merhaba, 1.dönem kayıtları başladığında açık liseye geçeceğim. Ama geçmeden önce sorularıma cevap bulmak istiyorum.

Kaç ders seçebilirim?
İlk dönem ders seçimlerini ben mi yapacağım yoksa rastgele mi yapılacak?

Cevaplayan herkese teşekkürler şimdiden 🙃

Hocam rica etsem yardım edersiniz?
@Park Müdürü Benson

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Erken mezun olma sistemi nedir? Hala var mı?

Erken mezun olma diye bir mevzu yok. Sadece 18 yaş ve üzeri öğrenciler için açık lisede zorunlu dönem sayısı 5. Onda da 170 kredi ve üzeri şartını ve ortak dersinizin kalmaması gibi şartları tamamlamanız gerekiyor ki öyle mezun olabilesiniz.

Nasıl mezun olunur?

Mezun olma şartları:
  • 170 krediye sahip olmak.
  • Zorunlu olarak 8 dönem okumak. 18 yaş ve üzeri öğrenciler için dönem sayısı 5.
  • Ortak dersinizin olmaması. Ya muaf olmalı ya da başarmalısınız.
Dönem dönem kayıt yenileme olayı nedir?

Örgün eğitimde olduğu gibi açık lisede de dönem var ve dönem dönem kayıt yenilersiniz. Açık lisedeki dönem karşılıkları:
  • 9. sınıf 1 ve 2. dönem.
  • 10. sınıf 3 ve 4. dönem.
  • 11. sınıf 5 ve 6. dönem.
  • 12. sınıf 7 ve 8. dönem.
Kaç ders seçebilirim?

Eğer değişmediyse dönemlik 12 ders ve 35 krediyi aşmayacak şekilde ders seçimi yapabiliyorsunuz en fazla.

İlk dönem ders seçimlerini ben mi yapacağım? Yoksa rastgele mi yapılacak?

Sizin seçmeniz gerekiyor. Eğer ders seçimi yapmazsanız rastgele seçim de yapmaz, öyle kalır.

Derslerin konularını nereden çalışacağım?

Açık Lise TV kanalı fena değil, tavsiye ederim.

Sınavda hangi konuların çıkacağını nasıl öğrenirim?

Açık Lise TV'de ders ders anlatan hoca bulunuyor. Galiba ucuza aylık abonelik sistemi de vardı. 89-90 TL gibi fiyatı vardı diye hatırlıyorum. Oradan bakabilirsiniz. :) Bir kahve parası bile değil.

Sınavlar kaç soru?

Normalde 20 soruydu. Bu sene uygulanan sınavlar 11 soru olarak uygulanmış. Bilgimden emin olmak için kontrol ettim de 11 soru.

Yılda kaç kere sınava gireceğim?

Zorunlu olarak 2 dönem sınava girmek mecburiyetindesiniz. 18 yaşından gün almış öğrenciyseniz 3. dönem sınavları oluyor, onun haricinde ek sınavlar oluyor. Yılda 4 sınav olması gerek. Zorunlu olarak girmeniz gereken 2, diğerlerine girmeseniz de oluyor. Zorunlu olaraktan kastım şu ki aslında açık lisede sınıfta kalma ve geçme sistemi yok. Dönem dönem olduğu için ne kadar erken sınavlara girip sınavlarınızı verirseniz o kadar çabuk mezun olabilirsiniz.

Zorunlu dersler nedir?

Ortak ders yazan derslerin hepsi zorunlu. Ya başarmalı ya da muaf olmalısınız. Seçmeli dersler zorunlu değil. Kalsanız da sorun olmaz.
Erken mezun olma sistemi nedir? Hala var mı?

Erken mezun olma diye bir mevzu yok. Sadece 18 yaş ve üzeri öğrenciler için açık lisede zorunlu dönem sayısı 5. Onda da 170 kredi ve üzeri şartını ve ortak dersinizin kalmaması gibi şartları tamamlamanız gerekiyor ki öyle mezun olabilesiniz.

Nasıl mezun olunur?

Mezun olma şartları:
  • Zorunlu olarak 8 dönem okumak. 18 yaş ve üzeri öğrenciler için dönem sayısı 5.
Dönem dönem kayıt yenileme olayı nedir?

Örgün eğitimde olduğu gibi açık lisede de dönem var ve dönem dönem kayıt yenilersiniz. Açık lisedeki dönem karşılıkları:
Kaç ders seçebilirim?

Eğer değişmediyse dönemlik 12 ders ve 35 krediyi aşmayacak şekilde ders seçimi yapabiliyorsunuz en fazla.

İlk dönem ders seçimlerini ben mi yapacağım? Yoksa rastgele mi yapılacak?

Sizin seçmeniz gerekiyor. Eğer ders seçimi yapmazsanız rastgele seçim de yapmaz, öyle kalır.

Derslerin konularını nereden çalışacağım?

Açık Lise TV kanalı fena değil, tavsiye ederim.

Sınavda hangi konuların çıkacağını nasıl öğrenirim?

Açık Lise TV'de ders ders anlatan hoca bulunuyor. Galiba ucuza aylık abonelik sistemi de vardı. 89-90 TL gibi fiyatı vardı diye hatırlıyorum. Oradan bakabilirsiniz. :) Bir kahve parası bile değil.

Sınavlar kaç soru?

Normalde 20 soruydu. Bu sene uygulanan sınavlar 11 soru olarak uygulanmış. Bilgimden emin olmak için kontrol ettim de 11 soru.

Yılda kaç kere sınava gireceğim?

Zorunlu olarak 2 dönem sınava girmek mecburiyetindesiniz. 18 yaşından gün almış öğrenciyseniz 3. dönem sınavları oluyor, onun haricinde ek sınavlar oluyor. Yılda 4 sınav olması gerek. Zorunlu olarak girmeniz gereken 2, diğerlerine girmeseniz de oluyor. Zorunlu olaraktan kastım şu ki aslında açık lisede sınıfta kalma ve geçme sistemi yok. Dönem dönem olduğu için ne kadar erken sınavlara girip sınavlarınızı verirseniz o kadar çabuk mezun olabilirsiniz.

Zorunlu dersler nedir?

Ortak ders yazan derslerin hepsi zorunlu. Ya başarmalı ya da muaf olmalısınız. Seçmeli dersler zorunlu değil. Kalsanız da sorun olmaz.

Çözüm
Erken mezun olma diye bir mevzu yok. Sadece 18 yaş ve üzeri öğrenciler için açık lisede zorunlu dönem sayısı 5. onda da 170 kredi ve üzeri şartını ve ortak dersinizin kalmaması gibi şartları tamamlamanız gerekiyor ki öyle mezun olabilesiniz.

Mezun olma şartları:

Açık lise TV kanalı fena değil, tavsiye ederim.

Açık lise TV'de ders ders anlatan hoca bulunuyor. Galiba ucuza aylık abonelik sistemi de vardı. 89-90 TL gibi fiyatı vardı diye hatırlıyorum. Oradan bakabilirsiniz. :) bir kahve parası bile değil.

Zorunlu olarak 2 dönem sınava girmek mecburiyetindesiniz. 18 yaşından gün almış öğrenciyseniz 3. dönem sınavları oluyor, onun haricinde ek sınavlar oluyor. Yılda 4 sınav olması gerek. Zorunlu olarak girmeniz gereken 2, diğerlerine girmeseniz de oluyor. Zorunlu olarakdan kastım şu ki aslında açık lisede sınıfta kalma ve geçme sistemi yok. Dönem dönem olduğu için ne kadar erken sınavlara girip sınavlarınızı verirseniz o kadar çabuk mezun olabilirsiniz.

Hocamm çok teşekkürler 🫡

Zorunlu olarak 2 dönem sınava girmek mecburiyetindesiniz. 18 yaşından gün almış öğrenciyseniz 3 dönem sınavları oluyor, onun haricinde ek sınavlar oluyor. Yılda 4 sınav olması gerek. Zorunlu olarak girmeniz gereken 2, diğerlerine girmeseniz de oluyor. Zorunlu olarakdan kastım şu ki aslında açık lisede sınıfta kalma ve geçme sistemi yok. Dönem dönem olduğu için ne kadar erken sınavlara girip sınavlarınızı verirseniz o kadar çabuk mezun olabilirsiniz.

Hocam sizi düzletmek gibi olmasın ama 3 sınav için 18 yaş sınırı kalktı 3 dönem sınanına herkes girebiliyor yani erken mezun şansı olabiliyor

Merhaba, 1.dönem kayıtları başladığında açık liseye geçeceğim. Ama geçmeden önce sorularıma cevap bulmak istiyorum.

Kaç ders seçebilirim?
İlk dönem ders seçimlerini ben mi yapacağım yoksa rastgele mi yapılacak?

Cevaplayan herkese teşekkürler şimdiden 🙃

Hocam rica etsem yardım edersiniz?
@Park Müdürü Benson

Hocam sınav konuları için ben söyle yapıyorum örnek edebiyat 8 dönem kitabı var
12 sınıf edebiyat oluyor ilk ünitesi roman youtubdan edebiyat 12 sınıf roman ünitesi konu anlatımı yazıyorum ve video yu izliyorum tabii arada sırada kitaptan da bakmak lazım yanlış videoyu izlemeyin eğer kitapları merak ediyorsanız Google'a açık lise ders kitapları yazın ve ilk çıkan linke tıkalayın orada kitaplar var içeriğine bakabilirsiniz
Telegram'da açık lise grupları var oradan da aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz

@783268, kaynak gösterebilirseniz yanlış bilgimi düzelteyim. Değiştiyse bilemiyorum.

Açık lise 3 dönem
açık lise.png
açık lise 3 dönem sınavı

Technopat Haberler

Geri
Yukarı