Ben şu an 10. sınıfım. 2 sene kaldım, normalde 12'ye başlamam lazım. Açık lisede hızlı mezun olma şansım var mı? Anlatabilirseniz iyi olur.
Yıllar yıllar önce ben de açık liseden mezun oldum ve neden yıllarımı örgünde harcadığımı sorgulamıştım
Benim zamanımda açık lise şöyle işliyordu; ders kaydı yapıp seçebildiğimiz kadar ders seçiyorduk. Senede 2 kere garanti olmak üzere sınav dönemleri oluyordu, 1-2 oturumda bütün derslerin sınavlarına giriyorduk. Hızlı bitirme olayı da vardı, o da ek sınav muhabbetinden kaynaklı. Kışın ve yazın yapılan bu 2 sınav dönemi dışında bahar ve sonbahar civarlarında MEB ek sınav açıyordu ve diğer dönemlerde girebildiğimiz sayıda sınava yine girebiliyorduk, yani 1 takvim yılı içerisinde 4 dönemlik ders geçme ihtimalin oluyordu. Şu an aynı mıdır bilmiyorum, ben 2016'da mezun oldum.
@neroforte35 hocam şu an açığa geçmek imkansız değil ama imkansıza yakın, normal bir öğrenci için.
Ben birkaç mevzu sebebiyle okuldan atılmıştım ve örgün öğretim hakkımı kaybetmiştim, ondan bir problem yaşamadım. Normal öğrencilerin geçiş süreci hakkında bilgim yok :/
@neroforte35 hocam şu an normal bir öğrencinin açığa geçmek için yapabileceği tek şey milli sporcu olmak. Sporcu lisansı falan almak gerekiyor sanırım ve okullar arası maçlar oluyor onlara katılmak lazım herhangi bir spor dalında.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.