Açık lisede sosyal hayat bozulur mu?

2pacshakur

Hectopat
Arkadaşlar çok sosyal bir insanım. Son zamanlarda kendimi geliştirmek amaçlı hem de akademik ilerlemek amaçlı açık lise düşünüyorum. Tembellik yapmayacağımdan eminim fakat aklımı kurcalayan konu sınavlar değil sosyal hayatım çok sıkı arkadaş grubum var 7-8 erkek, kızlarla da aram çok iyi açıkçası okulda da adım var fakat gırgır şamata bir yere kadar, üniversite düşünüyorum. Sizce sosyal hayatım mahvolur mu açık lisede? (11. sınıfım 2. dönem geçmeyi düşünüyorum.)

@LAPSEKİLLİ BIG SMOKE
Hocam sizi çok gördüm konularda tavsiyelerinizi dinlemek isterim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam açık öğretimde olan birisi olarak konusmak istiyorum ilk önce ben okulda çoğu insanla okul okurken konuşuyordum sonra herkesle sohbeti kestim ne yalan söyleyim ama onlar hiç bir zaman beni unutmadı yani isteseydim çoğu insanla olurdum ve acıkcası çok zamanında kalmamış okula lise 3 gidiyorsun 2 dönemde geçme bana sorucaksan okulunu bitir sosyal hayatın açık öğretimde de aynı olur normal lise de ama bana sorucaksan lise 3 sonuna gelmişsin neredeyse okulu bırakma mevzun ol ve acıkcası bu meslek mi ve anadolu falan imamhatip? ona göre meslek isen bırakma ama anadolu falan ise bırakabilirsin açıkçası

Arkadaşlar çok sosyal bir insanım. Son zamanlarda kendimi geliştirmek amaçlı hem de akademik ilerlemek amaçlı açık lise düşünüyorum. Tembellik yapmayacağımdan eminim fakat aklımı kurcalayan konu sınavlar değil sosyal hayatım çok sıkı arkadaş grubum var 7-8 erkek, kızlarla da aram çok iyi açıkçası okulda da adım var fakat gırgır şamata bir yere kadar, üniversite düşünüyorum. Sizce sosyal hayatım mahvolur mu açık lisede? (11. sınıfım 2. dönem geçmeyi düşünüyorum.)

@LAPSEKİLLİ BIG SMOKE
Hocam sizi çok gördüm konularda tavsiyelerinizi dinlemek isterim.
11. Sınıfsan daha önünde 1.5 yıl var demektir günde 6 7 saat ders çalışmaya ayırsan çok rahat iyi bir sıralama yaparsın ve dışarı çıkıp gezmeye de vaktin olur.

Hocam açık öğretimde olan birisi olarak konusmak istiyorum ilk önce ben okulda çoğu insanla okul okurken konuşuyordum sonra herkesle sohbeti kestim ne yalan söyleyim ama onlar hiçbir zaman beni unutmadı yani isteseydim çoğu insanla olurdum ve açıkçası çok zamanında kalmamış okula lise 3 gidiyorsun 2 dönemde geçme bana soracaksan okulunu bitir sosyal hayatın açık öğretimde de aynı olur normal lise de ama bana soracaksan lise 3 sonuna gelmişsin neredeyse okulu bırakma mevzun ol ve açıkçası bu meslek mi ve Anadolu falan imam hatip? Ona göre meslek isen bırakma ama Anadolu falan ise bırakabilirsin açıkçası.

Hocam Anadolu lisesiyim de okulu bırakma gibi bir durum yok ki ortada açıktan da mezun olsan örgünden de aynı diplomayı alıyorsun.

11. Sınıfsan daha önünde 1.5 yıl var demektir günde 6 7 saat ders çalışmaya ayırsan çok rahat iyi bir sıralama yaparsın ve dışarı çıkıp gezmeye de vaktin olur.
Siz nasıl geçme kararı almıştınız?

Hocam Anadolu lisesiyim de okulu bırakma gibi bir durum yok ki ortada açıktan da mezun olsan örgünden de aynı diplomayı alıyorsun.

Yok hocam yanlış anlaşılmış okulu bırakdan kastım yani örgün eğitimi bırak anlamında demiştim benim hatam kusura bakma ben de biliyorum aynı diploma oldugunu o yüzden

Benim geçme kararım şöyle oluştu ben okula ilk başladıgım zaman bayağı büyük bir motivasyon ile başlamıştım aslında burada oluştu sorun etrafımdaki insanlardan böyle bir hazımsızlık konusuydu ve çoğu toplumda insanlar işte yanlış hareketlerde veya istenmeyen hareketlerde bulunuyordu zaten pandemide oldu bu durumda iyice asosyelleşmiştim ama bu bir sorun değil di açık öğretime geçmek için bir düşünüyordum aslında açık öğretim gibi rahat bir yer var neden okula gidip de bir sürü insanla uğraşayım hem de daha cok olanaklar sağılıyor ve en güzeli gençliğinin tadını dersler değil de uzun süre boyunca özgür kalabilmek ve istediğim zaman bir şeyleri yapabilmekten dolayı gecmiştim zaten çoğu etrafımda ki insanlarlada bu konuda dalga geciyorum ne yazık ki :D ama yani uğraşmıyorum açıkçası kendilerine kalmış senin kararın tabikide

Yok hocam yanlış anlaşılmış okulu bırakdan kastım yani örgün eğitimi bırak anlamında demiştim benim hatam kusura bakma ben de biliyorum aynı diploma oldugunu o yüzden

Benim geçme kararım şöyle oluştu ben okula ilk başladıgım zaman bayağı büyük bir motivasyon ile başlamıştım aslında burada oluştu sorun etrafımdaki insanlardan böyle bir hazımsızlık konusuydu ve çoğu toplumda insanlar işte yanlış hareketlerde veya istenmeyen hareketlerde bulunuyordu zaten pandemide oldu bu durumda iyice asosyelleşmiştim ama bu bir sorun değil di açık öğretime geçmek için bir düşünüyordum aslında açık öğretim gibi rahat bir yer var neden okula gidip de bir sürü insanla uğraşayım hem de daha cok olanaklar sağılıyor ve en güzeli gençliğinin tadını dersler değil de uzun süre boyunca özgür kalabilmek ve istediğim zaman bir şeyleri yapabilmekten dolayı gecmiştim zaten çoğu etrafımda ki insanlarlada bu konuda dalga geciyorum ne yazık ki :D ama yani uğraşmıyorum açıkçası kendilerine kalmış senin kararın tabikide
Bende aynı sorundan hocam derslerde zaten sürekli uyuyorum ya da arkadaşlarla sohbet muhabbet çok gereksiz gelmeye başladı.

Bende aynı sorundan hocam derslerde zaten sürekli uyuyorum ya da arkadaşlarla sohbet muhabbet çok gereksiz gelmeye başladı.

Evet evet kesinlikle bende ilk başlarda bu sorunu görüyordum daha doğrusu okula sadece yok yazılmamak için gidiyordum ondan sonrası Full uyumak ile geçiyordu veya insanlarla sohbet ediyordum bana da aynısı senin düşündüğün gibi boş gelmeye başladı yani sabah kimsenin bana bir şey dememesi sıcak yatagımdan kalkıp istedigimi yapabilmek belki bir kahve içmek falan bana daha mantıklı geliyordu okula harcayacağım paradan bakılırsa o yüzden baktım ki işler yürümüyor ve orta okuldan bile okul konusunda zorunluk çekiyordum aslında sonunda orta okulda bile ait olduğum okulu zor bulmuştum lise de hiç ait olmadığımı hissetim bu yüzden geçtim açıkçası ve eğer düşünüyorsan sana kesinlikle katılırım açık öğretim konusunda benden tam destek :)

Benim okulda ne arkadaşım vardı ne de öğretmenleri seviyordum hepsi zorbalık yapıyordu zorunluluktan geçtim diyebilirim ama sevdim yani artık spora ve piyano kursuna gidebiliyorum aynı zamanda ders çalışıp bir sürü farklı şeye zaman ayırabiliyorum benim için güzel oldu ama sen yine de iyice düşün derim okulda iyi ortamın varmış özleyebilirsin.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı