Çözüldü Açık lisede zorunlu dersten kalmak OBP'yi nasıl etkiler?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

gods

Hectopat
YKS'ye çalışmak için bu sene açığa geçtim ve hala şu sınav sistemini anlayamadım. 230 kredim var. Yanlış bilmiyorsam edebiyat haricindeki bir dersten 3 kere kaldığımızda o dersten muaf oluyoruz (edebiyat konusunda sıkıntım yok gireceğim). O zaman neden zorunlu derslere girmek zorundayım? Muaf olduğum ders OBP'yi etkilemiyor ise neden "zorunlu" ders deniyor buna. Direkt girmeyeyim 3 kere mezun olayım. Nerede yanlışım var aydınlatın.

Çözüm
OBP açısından etkisi olur tabii ki. Şöyle düşünün: Her dersin belli bir kredisi oluyor ve o dersin kredisini de örgün eğitimdeki haftalık ders saati olarak düşünebilirsiniz. O dersin kredisini alamazsanız da o dersin haftalık ders saatini alamamış oluyorsunuz.
OBP açısından etkisi olur tabii ki. Şöyle düşünün: Her dersin belli bir kredisi oluyor ve o dersin kredisini de örgün eğitimdeki haftalık ders saati olarak düşünebilirsiniz. O dersin kredisini alamazsanız da o dersin haftalık ders saatini alamamış oluyorsunuz.

Çözüm
Teşekkürler. Dün sınava girdim sadece inkilaptan kalma riskim var. Kalırsam ne yapmam gerekiyor? Tekrar bir sonraki dönemin sınavlarıyla birlikte mi gireceğim yoksa daha erken bir vakitte mi?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı