Fitness için program tavsiyesi

• Konuyu başlatan Fazera
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 12
  • Görüntüleme 298

Fazera

Yoctopat
Daha fazla  
Yaklaşık 2 aydır spora gidiyorum çok az geliştiğimi düşünüyorum, direk hareketleri yazarak spor programı önerir misiniz rica etsem pek bir şey bilmiyorum da kendim program oluşturamam ondan dolayı. Boyum 1.81 kilom 85 yiyecek programı da yazarsanız çok iyi olur teşekkürler.

Yaklaşık 2 aydır spora gidiyorum çok az geliştiğimi düşünüyorum, direk hareketleri yazarak spor programı önerir misiniz rica etsem pek bir şey bilmiyorum da kendim program oluşturamam ondan dolayı. Boyum 1.81 kilom 85 yiyecek programı da yazarsanız çok iyi olur teşekkürler.

Hocam güray hocanın videosunu izleyin kesinlikle sonuç alacaksınız ama dediklerini yaparsanız.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bence şu an boyuna göre ideal bir kilodasın abur cubur yememeye dikkat et sadece.

2 ayda fazla bi gelişim beklememek lazım amacın kilo vermek mi

Hocam güray hocanın videosunu izleyin kesinlikle sonuç alacaksınız ama dediklerini yaparsanız.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bence şu an boyuna göre ideal bir kilodasın abur cubur yememeye dikkat et sadece.

güray hypertrophy antremanını pek önermiyorlar sitede ondan dolayı bakmamıştım

2 ayda fazla bi gelişim beklememek lazım amacın kilo vermek mi
77ye falan düşsem iyi olur diye düşünmüştüm, ama sporu da düzenli yapacağım ondan dolayı gelişmekte istiyorum

Güray hypertrophy antrenmanını pek önermiyorlar sitede ondan dolayı bakmamıştım.

77ye falan düşsem iyi olur diye düşünmüştüm, ama sporu da düzenli yapacağım ondan dolayı gelişmekte istiyorum.

Şimdi dümdüz program yazma çok basit gittiğin salondaki hocalarda bunu sana verebilir ama Güray hocanın anlattıkları sadece program yazıp geçmek değil onu nasıl uygulanacağınıda anlatıyor ayrıca bu hareketleri sen kendin deneyerek sana en uygun olanları bulacaksın daha yeni başlamışsın 2 ayda çok bir şey bekleme biraz sabırlı olursan emin ol çok güzel sonuçlar alacaksın.

Dostum yapay zekadan yardım alabilirsin beslenme tavsiyesi için. Spor için ise 2 ay vücut ısınmıştır artık bölgesele geç ben haftada 5 gün yapıyorum
Sırt biceps omuz.
Göğüs triceps.
Kardiyo.
Sırt biceps omuz.
Karın bacak göğüs şeklinde uygulayabilirsin. Bu kendim uyguladığım ve verim aldığım sistem. YouTube'da dünya kadar video var spor işine girdin mi mecbursun o videoları izlemeye doğru formu yakalamaya. İyi geceler diliyorum.

5 gün gidebilirim
Üst - Alt - İtiş - Çekiş - Bacak şeklinde yapabilirsin.
Zaten sporda yenisin o yüzden fazla harekete ve izoleye gerek yok, ağırlıkları artırmak ve formlara odaklanmak daha önemli.

Üst için: Bir göğüs pres, bir açış(varsa pec dec); omuz için press, lateral ve arka omuz hareketi; sırt için lat pd, cable row, rope pullover, biceps ve tricep için birer temel hareket(barball curl-pushdown) yeterli olacaktır. Pres tarzı ağır ve çok eklemli hareketlei düşük tekrar yapmanı öneririm. 6, en fazla 8. Set sayın ise 3ü geçmesin.

Alt için: Squat, leg extension, leg curl, calf raise. Squatta 5 tekrara kadar düşebilirsin, calfı ise 12-15 tekrar yapmanı öneririm.

İtiş için: Üst günündeki göğüs ve omzu aynen alıp göğse fazladan bir pres ve tricepse bir hareket daha ekleyebilirsin. Overhead triceps extension gibi. Göğüs için ise biri incline, biri flat pres olmalı ya da salonda varsa chest press makinesi daha iyidir.

Çekiş için: Alt günündeki sırtı aynen alıp biceps için barbel curl sonrası hammer curl yapabilirsin.

Bacak için: Alt programını aynen yapabilirsin.

Üst - Alt - İtiş - Çekiş - Bacak şeklinde yapabilirsin.
Zaten sporda yenisin o yüzden fazla harekete ve izoleye gerek yok, ağırlıkları artırmak ve formlara odaklanmak daha önemli.

Üst için: Bir göğüs pres, bir açış(varsa pec dec); omuz için press, lateral ve arka omuz hareketi; sırt için lat pd, cable row, rope pullover, biceps ve tricep için birer temel hareket(barball curl-pushdown) yeterli olacaktır. Pres tarzı ağır ve çok eklemli hareketlei düşük tekrar yapmanı öneririm. 6, en fazla 8. Set sayın ise 3ü geçmesin.

Alt için: Squat, leg extension, leg curl, calf raise. Squatta 5 tekrara kadar düşebilirsin, calfı ise 12-15 tekrar yapmanı öneririm.

İtiş için: Üst günündeki göğüs ve omzu aynen alıp göğse fazladan bir pres ve tricepse bir hareket daha ekleyebilirsin. Overhead triceps extension gibi. Göğüs için ise biri incline, biri flat pres olmalı ya da salonda varsa chest press makinesi daha iyidir.

Çekiş için: Alt günündeki sırtı aynen alıp biceps için barbel curl sonrası hammer curl yapabilirsin.

Bacak için: Alt programını aynen yapabilirsin.
Teşekkürler

@OOM500 Fitness konularında sizi çok gördüm sizden de tavsiye alabilir miyim

Technopat Haberler

Geri
Yukarı