Çözüldü Açık liseden bir donemde mezun olunabilir mi?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

DanielLayksın

Kilopat
Daha fazla  
Merhaba. 9-10-11. siniflarda herhangi bir dersten kalmadan basariyla ilerleyen ve 12.sinifta devamsizliktan kalan bir ogrenci (acik liseye gecme sartlarini tasiyor), onumuzdeki kayit doneminde acik liseye kayit olmasi halinde aralik sinavlariyla mezun olabilir mi?

(Yas 18+)

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
  • 5- AÇIK ÖĞRETİM LİSESİNDEN MEZUN OLMA ŞARTLARI NELER?
    • Öğrenim gördüğü toplam dönemin en az 8 veya üzeri (18 yaş ve üstü öğrencilerimizin ise toplam dönemin en az 5 veya üzeri olması ;5 dönem uygulaması 2023/1 döneminden itibaren kayıt olan öğrenciler için kaldırılmış olup, 2023/1 döneminden itibaren kayıt olan tüm öğrenciler 8 dönem şartına tabidirler.)
    • Toplam kazanılan kredinin en az 170 veya üzeri,
    • Ortak derslerin tamamını başarması ya da muaf olması gerekmektedir.
    • Türk Dili ve Edebiyatı dersinde muafiyet yoktur. Türk Dili ve Edebiyatı dersi başarılması zorunlu ortak bir derstir ve bu dersten hiçbir şekilde muaf olunamaz. Bu dersin mutlaka başarılması gerekir.

Kalın yaptığım yeri okuyabilirsiniz, maalesef mümkün değil. Zorunlu olarak 8 dönem okuma şartı var. 12. sınıfın ilk döneminde açık liseye geçen birisi de 7. dönem olarak başlar.

@DanielLayksın, konuya geri dönüş sağlamayı unutmayın.
  • 5- AÇIK ÖĞRETİM LİSESİNDEN MEZUN OLMA ŞARTLARI NELER?
    • Öğrenim gördüğü toplam dönemin en az 8 veya üzeri (18 yaş ve üstü öğrencilerimizin ise toplam dönemin en az 5 veya üzeri olması ;5 dönem uygulaması 2023/1 döneminden itibaren kayıt olan öğrenciler için kaldırılmış olup, 2023/1 döneminden itibaren kayıt olan tüm öğrenciler 8 dönem şartına tabidirler.)
    • Toplam kazanılan kredinin en az 170 veya üzeri,
    • Ortak derslerin tamamını başarması ya da muaf olması gerekmektedir.
    • Türk Dili ve Edebiyatı dersinde muafiyet yoktur. Türk Dili ve Edebiyatı dersi başarılması zorunlu ortak bir derstir ve bu dersten hiçbir şekilde muaf olunamaz. Bu dersin mutlaka başarılması gerekir.

Kalın yaptığım yeri okuyabilirsiniz, maalesef mümkün değil. Zorunlu olarak 8 dönem okuma şartı var. 12. sınıfın ilk döneminde açık liseye geçen birisi de 7. dönem olarak başlar.

@DanielLayksın, konuya geri dönüş sağlamayı unutmayın.

Son düzenleme:
Çözüm
Hocam sistemde toplam dönem 8 gösteriyor 12.sınıfı okuyup devamsızlıktan kalınca sanırım o dönem haklarını korumuş doğrusu çok ilginç ben de 7'den başlar diye düşünuyordum.

@DanielLayksın eğer 8. dönem olarak gözüküyorsa tek dönemde kredi ve sınavları bitirebilirse mümkün, mezun olabilir.

Açığa nasıl geçtiniz anlatır mısınız? Birde sistemde toplam dönem nerede gözüküyor?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı