Açık liseden sonra üniversiteye geçilmeli mi?

wuoqx

Zeptopat
Katılım
25 Mayıs 2024
Mesajlar
12
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Anlatacaklarımı anlayamayabilirsiniz, elimden geldiğince açıklayıcı yazmaya çalışacağım. Ortaokul 8. sınıfta okulu bıraktım, yani 8. sınıf dersleri hakkında hiçbir bilgim yok.
Şu anda lise 1. sınıfı açıktan okuyorum. 8. sınıfta istediğim mesleğin yazılımcılık olduğuna karar verdim ve çalışmaya başladım, fakat okuldan kalan zamanım çok az olduğu için bu şekilde fazla ilerleyemeyeceğime karar verdim (başka bir özel sebebim daha var).

8. sınıfı bırakıp 1 yıl boyunca kendimi bu şekilde ilerlettim ve lise gelince direkt açığa geçtim. Biraz araştırınca üniversitenin çok önemli olduğunu fark ettim. Diyebilirsiniz, 1.5 yıl içerisinde hiç mi bakmadın? Evet, baktım, fakat ne kadar çok bilirsem diğerinden bir farkım olacağını düşünüyordum. Şu anda üniversiteyi güzel bir yere tutturmak istiyorum, ama bu çalışma zamanımı kısıtlamasını da istemediğim için açıktan devam edip örgün eğitimde öğretilen konuları öğrenmek istiyorum. Fakat açık öğretimin verdiği kitaplar temel kitaplar mış, galiba sayfa sayısı örgün öğretim kitaplarından 2 kat az. Acaba bu açık eğitim kitapları üniversiteyi güzel bir yeri tutmam için yeterli olur mu, yoksa örgün eğitim kitaplarını bulup en baştan başlamalı mıyım?

Bir başka yöntem olarak, önce açık öğretim kitaplarına çalışıp en kısa sürede liseyi bitirip internet üzerinde satılan konu anlatımı ve soru bankası kitaplarından alıp en baştan tekrarlayıp üniversite sınavına girmeli miyim? Yani aklımda bu 2 şey var, sizce hangisini yapmalıyım veya aklınıza gelen başka yollar varsa söyleyebilir misiniz? Son olarak, örgün eğitime geç, kurs al gibi şeyler söylemeyin, teşekkürler.
 
Yüksek ortalama ile liseyi bitirmeye çalışıp internet üzerinden kaynak alıp normal bir şekilde çalışırdım ben olsam. Bunu yine de ailenizle konuşup detaylı araştırın.
 

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı