Açık lisenin dezavantajı var mı?

Samikaya

Decapat
Daha fazla  
Deprem bölgesindeyim ve 12.sınıfa gidiyorum.
Açık lise için yarın başvuru yapmak istiyorum ama üniversite için veya üniversitede Erasmus için bir sıkıntı çıkartır mı bundan emin değilim. Bu konu hakkında fikirleri olan biri varsa avantaj veya dezavantajlardan bahsedebilir mi?

Erasmus konularında bir şey söyle miyim bilmiyorum ama açık lise çok büyük bir disiplin istiyor. Okul olsa sabah 7 8 gibi kalkıp derse zorla da olsa gidersin ama açıkta olduğu zaman kalkmak istemeyebilirsin. Kalksan da 9 10u bulur. Kahvaltı vs derken 11 olur. Eğer gerçekten disiplinli bir şekilde konuları çalışıp bırakacağın okuldan daha iyi hazırlanabileceğini düşünüyorsan geç. Bir anlık gazla geçip 2 3 ay çalıştıktan sonra yavaş yavaş o azmin bitip işi bozarsan çok bir faydasını göremeyebilirsin.

Edit* Eğer şu anki bölgedeki okul deprem bölgesinden dolayı ulaşımdan vs. sıkıntı çıkaracaksa geçmen iyi olur.

Teşekkürler arkadaşlar. Bugün açık liseye geçtim. 9. 10. 11. sınıf ortalamam 85.
Bu sene açıkta 90 yapsam (85+85+85+90)/4 şekline mi hesaplanacak?

Teşekkürler arkadaşlar. Bugün açık liseye geçtim. 9. 10. 11. sınıf ortalamam 85.
Bu sene açıkta 90 yapsam (85+85+85+90)/4 şekline mi hesaplanacak?
Büyük ihtimalle evet. Ortaokulda 5 hesaplanmıyordu 6 7 8di sadece. Ayrıca açık lise sınavı soruları çok zor oluyor. Geçen yıl açığa geçen arkadaş bunun için açılan telegram gruplarına vs katılarak sınav sorularını görüyor. Cevapları atanlar da ve işi gayet kolaylaştırıyor.

Büyük ihtimalle evet. Ortaokulda 5 hesaplanmıyordu 6 7 8'di sadece. Ayrıca açık lise sınavı soruları çok zor oluyor. Geçen yıl açığa geçen arkadaş bunun için açılan Telegram gruplarına vs katılarak sınav sorularını görüyor. Cevapları atanlar da ve işi gayet kolaylaştırıyor.

Sınavlar yüz yüze olacak o yüzden Telegram işe yaramaz bundan sonra.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı