Açık lisenin zorlukları nelerdir?

• Konuyu başlatan 453476
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 71
  • Görüntüleme 4.903

453476

Megapat
Makaleler
1
İyi günler.

Meslek lisesinde okuyorum ve hayırlısıyla 11. sınıfta açık liseye geçeceğim. Açık liseye giden var mı? Açık lisenin zorlukları nelerdir?

Bu arada, okuldaki derslerden zerre bir şey anlamıyorum, o yüzden açık liseye geçmek istiyorum. İnternetten izlediğim videolarla vs. daha çok anlıyorum. Yani okula boşuna gidiyorum desem yeridir.

İyi günler.

Meslek lisesinde okuyorum ve hayırlısıyla 11. sınıfta açık liseye geçeceğim. Açık liseye giden var mı? Açık lisenin zorlukları nelerdir?

Bu arada, okuldaki derslerden zerre bir şey anlamıyorum, o yüzden açık liseye geçmek istiyorum. İnternetten izlediğim videolarla vs. daha çok anlıyorum. Yani okula boşuna gidiyorum desem yeridir.

Ben gitmiyorum fakat gitsem zorlanacağımı düşündüğüm tek şey. İrademe hakim olamayıp bütün günümü, ders çalışmadan boş geçirmem.

İyi günler.

Açık liseye bu dönem 11.sınıfta geçtim ve yaptığım en iyi karardı. Yaşayacağın en büyük zorluk senin iraden olacak çalışıp çalışmamak sana bağlı eğer cidden okulu açıktan bitirmeyi hedefliyorsan zorlanmadan bitirirsin. Yapılan sistem sen okulu geç diye yapılmış resmen hiçbir zorluğu yok sınavlar vs hepsi de geçen seneden kalma sorulardan çıkıyor. Bu dönem başlamama rağmen eğer araştırmalarım doğruysa 12.sınıfa geçtim ve bu sınavları verdikten sonra hepsini geçer isem mezun olacağım bu kadar kısa sürede.

Açık lise demek günün tamamı senin demektir. İnsanlar genellikle sınav senelerinde rahatça çalışmak için açık liseye geçer. Fakat bir plan yapıp o plana uyabilme potansiyelin var ise geçebilirsin, fakat potansiyelin yoksa çok zorlanabilirsin.
Çalışabileceğimi ve kaytarmayacağımı düşünüyorum hocam.

Bende çok iradeli değilim büyük ihtimal ailemde karşı çıkacaktır. 10. sınıfım sayısal seçtim sayısalım iyidir açığa almayı düşünüyorum bende çünkü gerçekten çok yoruyor beni okul fiziksel olarak da psikolojik olarak da sınavlara bir gün önceden çalışıp giriyorum ve takdir alıyorum sizce geçmeli miyim açık liseye?

Bende çok iradeli değilim büyük ihtimal ailemde karşı çıkacaktır. 10. sınıfım sayısal seçtim sayısalım iyidir açığa almayı düşünüyorum bende çünkü gerçekten çok yoruyor beni okul fiziksel olarak da psikolojik olarak da sınavlara bir gün önceden çalışıp giriyorum ve takdir alıyorum sizce geçmeli miyim açık liseye?

Sınavlara bir gün önceden çalışmaya başlamanın sebebi tembellikse, iradene hakim olamamaksa. Okuldaki sınavlara, ödevlere rağmen son gün çalışıyorsan. Açık liseye geçersen çuvallarsın.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı