Açık lisenin zorlukları nelerdir?

• Konuyu başlatan 453476
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 71
  • Görüntüleme 4.974
Bende çok iradeli değilim büyük ihtimal ailemde karşı çıkacaktır. 10. sınıfım sayısal seçtim sayısalım iyidir açığa almayı düşünüyorum bende çünkü gerçekten çok yoruyor beni okul fiziksel olarak da psikolojik olarak da sınavlara bir gün önceden çalışıp giriyorum ve takdir alıyorum sizce geçmeli miyim açık liseye?

Karar sizin. Eğer açığa geçtikten sonra sınavlara çalışırım diyorsanız durmayın geçin derim. Hem psikolojik olarak rahatlarsınız hem de genel olarak. Çalışma saatlerinizi kendiniz ayarlarsınız, hocanızı kendiniz seçersiniz ve boş boş arkadaş ortamına maruz kalmazsınız. Sınavların da abartıldığı kadar bir zorluğu yok geçen yıllardan çıkmış sorulara bakarak rahat bir şekilde 9 doğru yaptığınız zaman geçiyorsunuz sınavı zaten.

Sınavlara bir gün önceden çalışmaya başlamanın sebebi tembellikse, iradene hakim olamamaksa. Okuldaki sınavlara, ödevlere rağmen son gün çalışıyorsan. Açık liseye geçersen çuvallarsın.

Tembellik sayılır mı bilmiyorum ama okulu sevmiyorum arkadaş ortamı için gidiyorum dersler sıkıyor ve 8 saat zaman kaybı olarak geliyor bana sözel dersler zaten ezber sayısal olaraksa temellerine çalışıp geri kalanını halledebiliyorum ki okulda matematik öğretmenine 1-2 şey öğrettim.

Tembellik sayılır mı bilmiyorum ama okulu sevmiyorum arkadaş ortamı için gidiyorum dersler sıkıyor ve 8 saat zaman kaybı olarak geliyor bana sözel dersler zaten ezber sayısal olaraksa temellerine çalışıp geri kalanını halledebiliyorum ki okulda matematik öğretmenine 1-2 şey öğrettim.

Sosyal ortamda sana çokda yardımımız olabileceğini sanmıyorum. Rehber öğretmenler böyle öğrenci sorunları için vardır rehber öğretmene danışmak çok daha iyi olacaktır.

Sosyal ortamda sana çokda yardımımız olabileceğini sanmıyorum. Rehber öğretmenler böyle öğrenci sorunları için vardır rehber öğretmene danışmak çok daha iyi olacaktır.

Gene de teşekkür ederim ikilemdeyim hala ailem kesin reddedecektir okul konusunda sorumlu değilim pek okul yoruyor ama açığa alırsam onu da yürütemem gibime geliyor. Ve açığa alıp yazılıma tekrar dönüp bir yerden ek gelir elde etmek mantıklı geliyor.

Gene de teşekkür ederim ikilemdeyim hala ailem kesin reddedecektir okul konusunda sorumlu değilim pek okul yoruyor ama açığa alırsam onu da yürütemem gibime geliyor. Ve açığa alıp yazılıma tekrar dönüp bir yerden ek gelir elde etmek mantıklı geliyor.

Sosyal Anlamda da etkiler aslında yakın arkadaşlarınız yoksa sosyalleşmeniz azalır ve bu psikolojik anlamda da etkisi olur ama bence okul iyidir. (erken kalkma dışında 😄 )

Tamam okulu sevmiyorsun ama akşam eve geldiğinde çalışmıyorsan/çalışamıyorsan, derse oturduğun zaman dikkatin dağılıyorsa büyük ihtimal açık lisede çuvallarsın. Bir düşünsene belli bir saatte kalkmana gerek yok, kimse sana ödev vermiyor, ders çalış demiyor. Eğer açıktayken planını düzgün yapamayıp 1-2 ay çalışmazsan, umutsuzluğa düşüp strese gireceksin dönüp baktığında da birikmiş konularını göreceksin ve derslerden iyice soğuyacaksın. Bu yüzden tekrar toparlanman zorlaşacak. Eğer sen diyorsan ben iradeli, çalışkan, düzenli bir insanım. O zaman açığa geçmen seni bir adım önde olmanı sağlayabilir.

Sosyal anlamda da etkiler aslında yakın arkadaşlarınız yoksa sosyalleşmeniz azalır ve bu psikolojik anlamda da etkisi olur ama bence okul iyidir. (erken kalkma dışında 😄 )

Arkadaş ortamı olarak sıkıntı yok ama okul her gün kalk bir de okulda gaza gelip klüpe girmiştim babamla aynı saatte eve geliyoruz zamanım kalmıyor pek hedeflerimi gerçekleştiremiyorum.
Tamam okulu sevmiyorsun ama akşam eve geldiğinde çalışmıyorsan/çalışamıyorsan, derse oturduğun zaman dikkatin dağılıyorsa büyük ihtimal açık lisede çuvallarsın. Bir düşünsene belli bir saatte kalkmana gerek yok, kimse sana ödev vermiyor, ders çalış demiyor. Eğer açıktayken planını düzgün yapamayıp 1-2 ay çalışmazsan, umutsuzluğa düşüp strese gireceksin dönüp baktığında da birikmiş konularını göreceksin ve derslerden iyice soğuyacaksın. Bu yüzden tekrar toparlanman zorlaşacak. Eğer sen diyorsan ben iradeli, çalışkan, düzenli bir insanım. O zaman açığa geçmen seni bir adım önde olmanı sağlayabilir.

Aslında kafam karışık hem iradeliyim hem değilim gibi YouTube'dan çalışarak halledebiliyorum ya da 11. sınıfa gidip zorlanırsam 12 de dershaneye geçip açığa alabilirim belki.

İyi günler.

Meslek lisesinde okuyorum ve hayırlısıyla 11. sınıfta açık liseye geçeceğim. Açık liseye giden var mı? Açık lisenin zorlukları nelerdir?

Bu arada, okuldaki derslerden zerre bir şey anlamıyorum, o yüzden açık liseye geçmek istiyorum. İnternetten izlediğim videolarla vs. daha çok anlıyorum. Yani okula boşuna gidiyorum desem yeridir.

Açık liseye gitmek istiyorsan evde çok iyi çalışabilmen lazım. Eğer açık lise alacak isen Doping Hafıza almanı veya sağlam bir dershaneye gitmeni öneririm. Unutma, açık lise okulda zaman kaybetmemen için. Hele 11. sınıf çok daha zor. Seçimini iyi yap. Kolay gelsin.

Peki konudakiler kardeşiniz olarak soruyorum 8.sınıfım LGS olmazsa okul puanındada tuturamassam sizce meslek lisesimi açıktan okumakmı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı