Açık lisenin zorlukları nelerdir?

Hocam, biliyorsanız ve zamanınız var ise cevaplayabilir misiniz? Ben şimdi mezun olurken 19.5 yaşında oluyorum, 11. sınıfın ilk başladığı zamanlarda 18 yaşında giriyorum, açık lisede de 11.sınıf 5 - 6 dönem oluyormuş sanırım, 18 yaşını geçenlerde 5 dönemden mezun olabiliyormuş sanırım(Tam bilmiyorum ama sanırım kredide gerekiyor.), yanlış bilmiyorsam. Ben şimdi 11.sınıfın ilk başladığı zamanlarda açığa geçersem kredim kaç olur? 2 veya 3 dönemde bütün derslerden 70 üzeri alsam mezun olabilir miyim?

AÖL'de okuduğunuz dönem sayısı 10 iken 2 yılda bitirmiş olamazsınız. Bir yılda 3 dönem var.

AÖL'de okuduğunuz dönem sayısı 10 iken 2 yılda bitirmiş olamazsınız. Bir yılda 3 dönem var.
Hocam mesajları tam okuyunuz lütfen fotoğtaf bana ait değildir diyorum

Hocam 11 sınıftan açık öğretime geçerseniz ne olacağı hakkında ne yazık ki pek bir bilgim yok sizi yanlış yönlendirmek hiç istemem ama bulunduğunuz ildeki halk eğitim merkezine giderek detaylı ca bilgi ve tavsiye alabilirsiniz bende internetten pek doğru bilgi bulamayıp oradan bilgi almıştım ve sonuçları çok iyi oldu.

Her sene 2 kere sınava giriyorsun tabii bu yaşına göre. Eğer 18 yaş üstü isen 3 kere sınava giriyorsun 18 yaş altı isen 2 kere.

Sınavlar kolay da olsa geçebilmek için çalışman gerek. Okul ve öğretmen olmadan yapabileceğini düşünüyorsan geçebilirsin.

Açık lise hakkındaki ön yargılarını belirtirsen daha iyi yardımcı olabileceğimi düşünüyorum. AÖL hakkındaki ön yargıların nedir?

Zor olduğunu sanmıyorum geçenlerde sanayide çalışan komşumun oğlu geldi matematik ve kimya sınavına girdik 45-50 alsam yetiyor dedi.

Online şekilde basit mat1 sınavı bir de temel kimya bilgileri olan sınava girdik işaretledik çıktık. Geçen gelmiş teşekkür etti 75-85 almış. Mezun oldum sayende dedi.

Normalde açık lise çalışan ya da sonradan okumaya karar veren kişiler için idealdir.

Bu aralar çok duyuyorum lise kaydını sildirip açık lise kayıt olmaya çalışan. Bunun altında ciddi bir problem yatıyor ama burada söylemek doğru olmaz sanırım.

İşin garibi üniversitede iyi bölümlerde okuyan öğrenciler dahi açıköğretime geçmeye çalışıyor.

Açık lise hakkındaki ön yargılarını belirtirsen daha iyi yardımcı olabileceğimi düşünüyorum. AÖL hakkındaki ön yargıların nedir?
Hocam sınavlara çalışamam diye korkuyorum. Videolardan anlarım ama yine de korkuyorum.

Ayrıca etrafımdaki insanlar, açık liseye geçince okulu bıraktı muhamelesi yapar.

Hocam sınavlara çalışamam diye korkuyorum. Videolardan anlarım ama yine de korkuyorum.

Ayrıca etrafımdaki insanlar, açık liseye geçince okulu bıraktı muhamelesi yapar.
Ağzı olan konuşur açık liseye geçersen normal insanlardan daha hızlı bile bitirebilirsin okulu. İnsanlarin ne dediğini takmaman gerek hayatına sen yön verecekisn onlar değil.

Mesleki açık lise çok iyidi. Hem normal düz liseye göre 2 veya 3 yıldı sanırım fazladan askerlik tecil hakkın bulunuyordu. Mezun olunca iş yeri açma belgeni veriyorlar. Hafta sonları bölümün neyse ders alıyorsun, sonrasında staj görüyorsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…