Açık lisenin zorlukları nelerdir?

• Konuyu başlatan 453476
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 71
  • Görüntüleme 4.905
Bende de vardı o his, hatta kayıt oldum, ders seçtim, kitaplarımı aldım ve eve geldim, işte o gün hayatında kitaba elini sürmemiş ben, hep ilgimi çeken ama okulda öğretmenlerin anlatımıyla soğuduğum ingilizceye yöneldim, ulan 1 günde geniş zaman, şimdiki zaman, o zaman bu zaman, bir baktım İngilizce öğreniyorum kendi kendime, işte o öğrenme duygusu bir kere işlediğinde insan bırakamıyor, şu an İngilizce bir şey dinlediğim zaman cümle içindeki ekleri kelimeleri kafamda toparlayıp anlayabiliyorum. Bunu sana anlatmamım sebebi kendine bir hedef belirlemen, benim hedefim İngilizce öğrenmekti, İngilizce öğrendikçe diğer derslerede ilgim arttı. Yazılım öğrenmek, ders çalışmak için istemediğin kadar zamanın olacak. Eğer diyorsan ben yazılımcılık işini istiyorum, ben e-sporcu olmak istiyorum, açık lise işine yarar, ama irade çok önemli, eğer bir kere motiveni kaybedersen olmuyor, toparlayamıyorsun, bu yüzden hedef seç kendine ve o hedef üzerinde çalış, o hedefin hayalin aklına geldikçe çalışırsın zaten. Ulan ne uzun yazdım, gece gece kim okuyacak, neyse.

Yazılım ve e-spor konusunda iradeli ve ciddiyim fakat okul YKS konusunda tam tersi bir de ailem sülalem tarafından örnek gösterilip YKS'den başarı beklerlerken çok zor ve baskıda hissediyorum.

Yazılım ve e-spor konusunda iradeli ve ciddiyim fakat okul YKS konusunda tam tersi bir de ailem sülalem tarafından örnek gösterilip YKS'den başarı beklerlerken çok zor ve baskıda hissediyorum.

Ah ah o ailelerimiz yok mu.... Açık liseye ilk geçeğim dediğimde bana ilk dedikleri şey "oku oğlum oku, bak baban okumadı" ciddiyim bu klasik lafı söylediler, kendi kendime düşündüm, ulan okulu bırakacağım demedimki, açık liseye geçeceğim dedim. Ailene açık liseyi otur anlat, YKS için okul değil açık lise daha iyi olur, son sene staj zımbırtısıda araya gireceği için, ya son sınıfta açığa geçersin, ya da okulu bitirip bir sene YKS'ye hazırlanırsın, karar senin, açığa geçen okumaz diye bir şey yok ben ailemdeki bu saçma düşünceyi kırdım, darısı senin başına.

Açık liseye bu dönem 11.sınıfta geçtim ve yaptığım en iyi karardı. Yaşayacağın en büyük zorluk senin iraden olacak çalışıp çalışmamak sana bağlı eğer cidden okulu açıktan bitirmeyi hedefliyorsan zorlanmadan bitirirsin. Yapılan sistem sen okulu geç diye yapılmış resmen hiçbir zorluğu yok sınavlar vs hepsi de geçen seneden kalma sorulardan çıkıyor. Bu dönem başlamama rağmen eğer araştırmalarım doğruysa 12.sınıfa geçtim ve bu sınavları verdikten sonra hepsini geçer isem mezun olacağım bu kadar kısa sürede.

Hocam bir şey soracağım, biliyorsanız ve zamanınız var ise cevaplar mısınız? Açık lisede de normal okulda ki gibi her sene sadece 1. ve 2. dönem sınavlarına mı giriyoruz, yoksa üst sınıfların sınavlarına 1 senede başka sınıfların sınavlarına erkenden girebiliyor muyuz?

Ah ah o ailelerimiz yok mu? Açık liseye ilk geçeğim dediğimde bana ilk dedikleri şey "oku oğlum oku, bak baban okumadı" ciddiyim bu klasik lafı söylediler, kendi kendime düşündüm, ulan okulu bırakacağım demedimki, açık liseye geçeceğim dedim. Ailene açık liseyi otur anlat, YKS için okul değil açık lise daha iyi olur, son sene staj zımbırtısıda araya gireceği için, ya son sınıfta açığa geçersin, ya da okulu bitirip bir sene YKS'ye hazırlanırsın, karar senin, açığa geçen okumaz diye bir şey yok ben ailemdeki bu saçma düşünceyi kırdım, darısı senin başına.

Umarım ama saygı göstereceklerini sanmam. Yardımın için teşekkür ederim iyi geceler ve mutlu bir hayat dilerim.

Açık lise 8 dönemden oluşan puan sistemiyle çalışan bir okul türü. Dönemi sınıf gibi düşünün, açık lisede sınıfta kalma yoktur, açık lisede sınıf yoktur bu yüzden üst sınıf alt sınıf da yoktur. Açık lisede zorunlu ders dediğimiz dersler vardır bu dersler geçilmesi gerekir, nedir bu dersler.
Atıyorum matematik-1, fizik-5, Türk dili ve edebiyatı-6. şimdi diyeceksinizki "o sayılar nedir?" o sayılar dönemdir, matematik-1 o dersin 1.döneminin sınavıdır, ya bu konu böyle daha bilgili artık öğretmen dediğimiz statüdeki insanların daha iyi kafa karıştırmadan anlatmasıyla daha anlaşılır ama özetleyecek olursak sen dönem dönem sınava girersin, zorunlu derslerini seçer geçersin. Pek anlatabildiğimi sanmıyorum ama anlamazsanız yazın.
Umarım ama saygı göstereceklerini sanmam. Yardımın için teşekkür ederim iyi geceler ve mutlu bir hayat dilerim.

Bana da göstermediler, rahatlık battı herhalde falan dediler ama, sonra ben biraz daha tepkimi ortaya koyunca baktılar bu çocuk ciddi aldılar.

Açık lise 8 dönemden oluşan puan sistemiyle çalışan bir okul türü. Dönemi sınıf gibi düşünün, açık lisede sınıfta kalma yoktur, açık lisede sınıf yoktur bu yüzden üst sınıf alt sınıf da yoktur. Açık lisede zorunlu ders dediğimiz dersler vardır bu dersler geçilmesi gerekir, nedir bu dersler.
Atıyorum matematik-1, fizik-5, Türk dili ve edebiyatı-6. şimdi diyeceksinizki "o sayılar nedir?" o sayılar dönemdir, matematik-1 o dersin 1.döneminin sınavıdır, ya bu konu böyle daha bilgili artık öğretmen dediğimiz statüdeki insanların daha iyi kafa karıştırmadan anlatmasıyla daha anlaşılır ama özetleyecek olursak sen dönem dönem sınava girersin, zorunlu derslerini seçer geçersin. Pek anlatabildiğimi sanmıyorum ama anlamazsanız yazın.

Orada yaz tatilinde bile sınava girebiliyor muyuz? Yani 2 dönem sınava girdik ve normal okullar için yaz tatili geldi, yaz tatilindeyken 3-4 dönem sınavlarına falan girebiliyor muyuz? Ve son bir şey sorabilir miyim?

9. sınıfta arkadaş, ortam ve karı kız faktörleri yüzünden kaldım ve hemen açığa geçtim. Aldığım en iyi karar diyebilirim 2 yılda liseyi bitirdim ve şu an üniversite sondayım.
Hocam 2 yılda liseyi nasıl bitirdiniz? Önünüzde 3 yıl vardı? Bu arada biraz daha detay verir misiniz açık lise ile ilgili. Genellikle hangi konularda zorlandınız?

Hocam şöyle anlatayim açık öğretimde mezun olmak için başarılması en az zorunlu puan 172'dir bunu 2 yıldada tamamlayabilirsiniz. Ama mesleki açık öğretime giderseniz eğer başarılması gereken puan daha fazladır ( ben düz lise okuduğum için tam puanı bilmiyorum)
Paylaştığım görsel anlamanız açısından size daha yardımcı olacaktır yukarıdaki bilgiler öğrencinin altdakiler mezuniyet şartları ( fotoğraf bana ait değildir internetten SS alınmıştır)
Hocam 2 yılda liseyi nasıl bitirdiniz? Önünüzde 3 yıl vardı? Bu arada biraz daha detay verir misiniz açık lise ile ilgili. Genellikle hangi konularda zorlandınız?

Zorlandığım konular aklimda kalan çalışırken işten izin alıp sınava girmem gerekiyordu patronun ağzını 1 gün çektim başkada yok galiba.
Gençler kardeşlerim anlıyorum sizi aynı durumu yaşamış ve atlatmış birisi olarak söylüyorum aile baskısı ile hareket ederseniz hep mutsuz ve olduğunuz yerde sayarsınız sevdiğiniz iş eğlence ya da başka bir şey her neyse onu yapın unutmayın bu hayatı siz yaşıyorsunuz. Açık liseye geçmek isteyenlere söylüyorum bakın örgün eğitimden afadersiniz ama bir poh olmuyor günde 8 derse girip aklında bir şey kalan öğrenci yok hep eve gidip tekrar yaparak akla kalıyor dersler hele bir de kan hızlı akıyorsa vuruyor insan gırgır şamataya ama açık lisede hem kendinize zaman ayırıp hem de gezip tozup ya da çalışıp bitirebilirsiniz. Ben sınavdan 1 gün önce genel tekrar ya da test çözerek 2 yılda bitirdim liseyi ben yaptıysam sizde yaparsınız hadi eyvallah. Sorularınızı alırım.

Dosya Ekleri

• Screenshot_20220303-002031_Chrome.jpg
    Screenshot_20220303-002031_Chrome.jpg
    37,6 KB · Görüntüleme: 54
Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı