Açık liseye geçilir mi?

ggbro

Hectopat
Katılım
28 Ekim 2019
Mesajlar
821
Çözümler
4
Şu an 10. sınıfım ve Anadolu lisesine gidiyorum. Okulun ortamını hiç sevmedim ve okula sabah 6:30 da gidiyorum. Böylece uykusuzluktan gram verim alamıyorum. Zaten 0 mesafe var ve bayağı sınıf kapatıldı. 2. dönem geçmeyi düşünüyorum. Sizce geçilir mi? Notlarım genelde 75-85 arası değişiyor. Benim gibi bir öğrenci zorlanır mı? Üniversitede bilgisayar ya da yazılım mühendisliği düşünüyorum.
 
Okul ortamını beğenmediyseniz gerek yok ama sırf ortamı için liseyi yeniden okuyabilirim.
Anlamadığım konuları arkadaşlarımdan anlatmasını istiyordum ve sınavda onlardan yüksek puan alıyordum😅.
 
Okul ortamını beğenmediyseniz gerek yok ama sırf ortamı için liseyi yeniden okuyabilirim.

Gram sosyalleşemiyorum ve sabahın 6'sında derse gitmek çok boğuyor. Bir an önce bitsede eve gitsem havasına giriyorum. Sınava kendin çalışıp kredi ile sınıf geçme sistemi bana mantıklı geldi. Acaba dedikleri kadar zor mu? Ben kendimi bildim bileli zaten videolar izleyip sınav geçtim. Hocalar 2 saniye anlatıp 5 tane soru çözüp geçiyor konuyu.
 
Evde çalışacaksanız da belli bir bütçe ayırman gerekiyor dershane gibi.

LGS'ye girmeden önce dershaneye yazıldım. Pek bir etki ettiğini söyleyemem. Ben test kitabı alıp kendimde tekrar yapabilirim. Genelde yaptıkları tek şey konuyu anlatıp test dağıtıp millet yüksek almışsa başka test dağıtmak oluyordu.
Zaten derslerim iyi, taktir belgesi getirmediğim sene yok liseye kadar. Bence çalışıp geçebilirim.
 
Takdir belgesi hiçbir işe yaramayan ve özelliği olmayan bir kağıt parçasından başka bir şey değil. Okulun ortamına alışmaya çalış, cidden sana yararlı gelmediğini düşünüyorsan değiştir. Ama buradaki iki etmeni hesaba katman lazım: Sosyalleşme ve ders.
Evde çalışarak kimse liseyi güzelce bitiremez, mezun olsan bile üniversite sınavında zorlanırsın. Ama azimli olduğunu düşünüyorsan dershaneye yazılıp açık liseye kaydolabilirsin, yoksa sakın evden çalışmak gibi bir hata yapma.
Sosyalleşme konusunda ise çok şey kaybedebilirsin, hiçbir gruba dahil olmasan bile iyi kötü bir sürü güzel anın olacak, bunları düşün. 6.30'da okula gitmek berbat olsada sırf bu sebeple açık liseye geçersen ileride kendi kafanı duvarlara vura vura pişman olman muhtemel.
EK 1: Son iki senenin konularını MEB kitabını ezberlesen bile kendin baş edemezsin. Özellikle biyoloji kısmında adamlar aynı doku için 40 farklı isim kullanıyorlar.
 
Çok zorlanırsınız büyük ihtimal. Ama okulun ortamını sevmiyorsanız mümkünse önce başka okula nakil aldırmayı düşünebilirsiniz. Daha iyi olur gibime geliyor.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı