Açıkcası üniversite okumanın mantıklı olduğunu düşünüyorum, açıktan bir şekilde daha da fazla çalışıp üniversiteye gitmek mümkün müdür sizce?Üniversite hedefiniz varsa şimdi geçmeniz mantıksız. Diğer türlü çalışacaksanız falan mantıklı.
Açıkçası üniversite okumanın mantıklı olduğunu düşünüyorum, açıktan bir şekilde daha da fazla çalışıp üniversiteye gitmek mümkün müdür sizce?
Sizce açığa geçip, günde 5 saat çalışsam, üniversite hedefim olsa, ideal olur mu? Yani üniversite konusunda herhangi bir sorun yaratır mı?Okuduğunuz okulun kalitesine göre değişir. 12.sınıfta iyi bir dershaneye kayıt olup açığa geçerseniz ve ders çalışmaya ağırlık verirseniz 12.sınıfta geçebilirsiniz ama 9.sınıfta geçmenizi tavsiye etmem.
Lise birden üniversite sona kadar açıktan okudum. Eğer kendinizi ders çalışmaya motive edebiliyor, evin rahatlığından etkilenmiyorsanız düşünebilirsiniz. Ancak bunu bilmem kaç sene yapmış biri olarak bana hâlâ ev konforunda ders çalışmak kolay gelmiyor.Selamlar, sizce açık liseye geçmek mantıklı mı? Şu anda okula gitmiyorum, 9. sınıfım. Açık lisenin dezavantajları nedir, ne değildir, bunlar hakkında herhangi bir bilgisi olan varsa, yazarsa çok sevinirim.
Açıkcası kendimi motive ederim, evde oturmak rahat oluyor zaten, 5 saat çalıştıktan sonra bilgisayarın başına geri geçerim, her gün böyle tempoda devam ederim, sorun şu, ben ders çalışmayı hallederim fakat, internet üzerinden videolara bakarak ve çalışarak bir yerlere gelmem mümkün mü? En azından üniversiteye gidebilsem yeter, her gün 3-4-5 saat çalışırım.Lise birden üniversite sona kadar açıktan okudum. Eğer kendinizi ders çalışmaya motive edebiliyor, evin rahatlığından etkilenmiyorsanız düşünebilirsiniz. Ancak bunu bilmem kaç sene yapmış biri olarak bana hâlâ ev konforunda ders çalışmak kolay gelmiyor.-Konfordan kastım sadece eğlenceli aktiviteler değil, yeri geldiğinde roman okumak yerine ders çalışmanız gerekecek.- Dersleri iyi bir öğretmenden dinleyip, yeri geldiğinde ona danışabilmek de örgün öğretimin büyük bir avantajı bence.
Gitmek istediğiniz üniversite bölümü nedir? Tıp istiyorsanız fazlasıyla zor, öğrenci alıp meslek sahibi yetiştirmemesiyle nam salmış bölümlere gidecekseniz nispeten daha kolay. Ben açık öğretimden Sosyoloji okudum, aynı bölümü örgün okuyan arkadaşlarımdan duyduğum şeyler ne benim ders kitaplarımda yazıyordu, ne de bir hocadan bunları duyma fırsatım oldu. O yüzden her zaman "ben Sosyoloji bitirdim ama Sosyolog değilim, sadece mezunum" derim. Mezun olmak var, mezun olmak var.Açıkcası kendimi motive ederim, evde oturmak rahat oluyor zaten, 5 saat çalıştıktan sonra bilgisayarın başına geri geçerim, her gün böyle tempoda devam ederim. Sorun şu, ben ders çalışmayı hallederim fakat internet üzerinden videolara bakarak ve çalışarak bir yerlere gelmem mümkün mü? En azından üniversiteye gidebilsem yeter, her gün 3-4-5 saat çalışırım.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.