Rapinoğlukasva
Decipat
- Makaleler
- 1
Açık liseye geçiş şu an bayağı zorlaştı hocam.
Aslında bayağı değil 2 yıllık sporcu lisansı olan geçebilir ortaokulda illa bir yerlere gitmişizdir.
Merhaba bilişim bölümünde 10. sınıf okuyorum. Bilgisayar derslerim ve kültür derslerim var, bilgisayar derslerime giren bütün hocalar beni tanır ve severler bende onları severim, okulum çok iyi bir okul değil öğrenciler genelde bu bölüme oyun oynayacağız düşüncesiyle gelir bu yüzden bilgisayar dersi notlarım okul ortalamasının çok üstünde. Fakat kültür derslerim o kadar iyi değil. Çünkü ezber ve çalışma isteyen dersler ama çalışmaya da zaman bulamıyorum. 1.30 saat yol gidiyorum 10 saat ders görüyorum, sadece 13 saat okul için harcıyorum ve karşılığında kazandığım pek bir şey olmuyor. Eve geldiğimde saat 8-9 oluyor ve çok yorgun olduğum için direkt yatıp ertesi sabah yine yorgun uyanıyorum. Başka bir okula nakil almayı düşündüm ama ne yakınımda bir okul var ne de gidebileceğim düzgün bir okul var.
Açık liseye geçmek istiyorum, normal geçiş kaldırıldığı için bu sene sınıfta kalmam gerek. Bir dershaneye gidip üniversite için hazırlanmayı düşünüyorum. Bu okulda üniversite için hazırlanmam imkansız. Açık liseye geçmek sizce mantıklı mı?
İkinci olarak, açık lisede bir kredi sistemi olduğunu biliyorum. Başka bir şey hakkında pek bilgim yok. Açık lise tam olarak nasıl işliyor?
@333365
Açık lise zor kendi kendinin öğretmeni oluyorsun yaparım diyorsan git tabii ama özel ders vs olmadan zor gibi ya ve dershane yerine bence özel ders çok daha mantıklı.