Açık Liseye nasıl geçilebilir?

Ben 12. sınıfım, hem YKS'ye hazırlanıyorum, hem de uzaktan işte çalışıyorum. Oldukça yoğun günler geçiriyorum. Açığa geçmek için en ufak bir şans bile verseler hiç beklemeden direkt geçerim. Ama onun dışında farklı bir durumun yoksa açığa geçmeni tavsiye etmiyorum.
Hocam benim de durumlar aynı nasıl program yaptınız?
 
Artık açığa geçmek çok zorlaştı. Çok ciddi bir hastalığın yoksa, depremzede olup kalacak bir yerin yoksa veya ikamet ettiğin yer okuluna çok uzaksa ve ikamet adresine yakın yerde başka okul yoksa, hafız veya milli sporcu değilsen açığa geçemezsin.

Ben dahil birçok öğrenci de bu sorundan muzdarip, birçok kişi planlarını ve düzenlerini açığa geçmeye göre hazırlamıştı.
Bakan ani bir karar değişikliğiyle bu karardan dönmezse açığa geçme ihtimalin yukarıda saydığım koşullara uymaman durumunda çok zor.
Benim de şansım olsa bir dakika bile durmadan açığa geçerdim. Bir dil öğrencisi olarak okulda 14-15+ saat AYT dersi görüp zamanımın boşa gitmesi beni çok yoruyor ve sinirlendiriyor.

Ben de dil bölümü öğrencisiyim fakat ben YKS'de sayısaldan girmeyi planlıyorum. Benim durum biraz daha karışık, oldukça zor.
 
Ben de dil bölümü öğrencisiyim fakat ben YKS'de sayısaldan girmeyi planlıyorum. Benim durum biraz daha karışık, oldukça zor.
9 ve 10. sınıf temeliniz var mı?

Aktif zamanlarını okulda kullan, 12. sınıfa kadar kız veya erkek arkadaş yap onunla zaman geçir, dersini aksatmadan eğlen işte. Emin ol daha kârlı olursun.
 
9. sınıf açığa geçmek için çok erken değil mi hocam?

Hocam 8'deyken sabah 7.30 da gidip 13.00 da gelirdim yatardım dinlenirdim oyun oynardım gün bitmezdi arkadaş çevrem vardı şimdi saat 17.30 da çıkıyorum eve gelene kadar 18.00 oluyor günüm bitiyor.
 
Eğitim sistemine çamur atmak en basit iş. Tamam aşırı iyi bir sistemimiz yok ancak çalışana da hakkını veriyor.
Hocam çalışana hakkını veriyor derken çok anlayamadım. Aziz Sancar neden yurt dışına gitti ki öyleyse? Bunu kötü anlamda okumayın, soru sadece.
 
9 ve 10. sınıf temeliniz var mı?

9. sınıfı zaten uzaktan eğitimle geçtim, 4 yıllık lise hayatımda da notlarımın kötü olduğu tek sene de 10. sınıftı. Yani şu anda TYT'ye çalışıyorum, hani az çok bildiğim konular ama elimden geldiğince hızlı bitirmeye çalışıyorum. Daha çalışmaya da yeni yeni başladım. Mezuna kalmakta istemiyorum. 11 ve 12. sınıf sayısal derslerinin konularını da hiç görmediğimiz için bilmiyorum.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı