Çözüldü Açık liseye nasıl geçilir?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Aeques

Kilopat
Selam, 12. sınıfa yeni geçtim ve okula gidip müdür yardımcısına açık liseye geçmek istediğimizi söyledik fakat kendisi bir temel lisede olmam gerektiğini, kursta olmamın açık liseye geçmemi sağlayamayacağını söyledi. Ben mi yanlış biliyorum yoksa sistem böyle mi işliyor?

Çözüm
Müdür yardımcısı kandırmış seni, isteyen herkes açık liseye geçebilir. Okuldan tasdikname alarak kimlik fotokopisi, vesikalık fotoğraf gibi gerekli belgeleri hazır etmelisin. Belgeleri tam hatırlamıyorum da ilindeki en yakın halk eğitim merkezini arayarak öğrenebilirsin.

Gitmeden önce istenen ücreti banka hesabına ödüyorsunuz. Onu da sitesinden öğrenebilirsiniz. Sonrasında da kayıt için halk eğitim merkezine gidiyorsunuz. İlk kayıt ve kayıt yenileme tarihleri 22 Ağustos 2022 - 7 Ekim 2022 arasıdır. Bu süreç içerisinde kaydını yaptırmalısın.

1662024313302.png
Müdür yardımcısı kandırmış seni, isteyen herkes açık liseye geçebilir. Okuldan tasdikname alarak kimlik fotokopisi, vesikalık fotoğraf gibi gerekli belgeleri hazır etmelisin. Belgeleri tam hatırlamıyorum da ilindeki en yakın halk eğitim merkezini arayarak öğrenebilirsin.

Gitmeden önce istenen ücreti banka hesabına ödüyorsunuz. Onu da sitesinden öğrenebilirsiniz. Sonrasında da kayıt için halk eğitim merkezine gidiyorsunuz. İlk kayıt ve kayıt yenileme tarihleri 22 Ağustos 2022 - 7 Ekim 2022 arasıdır. Bu süreç içerisinde kaydını yaptırmalısın.

1662024313302.png

Çözüm

Eki Görüntüle 1503108
Hocam müdür yardımcısı tasdikname vermek için özel okulda olması gerekiyor demiş yoksa veremezlermiş ve gelmezsem sınıfta kalacakmışım. Ben nasıl alabilirim bu tasdiknameyi okuldan gitmemi istemeyen bir müdürden anlamadım şaka gibi gerçekten.

MEB'i arayıp şikayette bulunabilirsiniz. Açık liseye geçmek istiyorum, gerekli işlemler yapılmıyor diye.

Rica ederim, istersen internetten de bakabilirsin. İsteyen herkes açık öğretim lisesine kayıt yaptırabilir. Konuyla alakalı aklına takılan bir soru var mı?

Rica ederim, istersen internetten de bakabilirsin. İsteyen herkes açık öğretim lisesine kayıt yaptırabilir. Konuyla alakalı aklına takılan bir soru var mı?
Tekrardan teşekkür ederim şu an aklımda kalan bir soru yok. Dediğiniz gibi tekrar okula gidip ya başka bir müdüre ya da aynı müdüre gidip tasdikname isteyeceğim.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı