Rehber Açık liseye nasıl geçilir?

Açık Lise'de herhangi bir dönemde şartsız koşulsun YKS sınavına girebilirsiniz. Fakat işin asıl kısmı üniversite tercihi yapıp üniversite kazandıktan sonra başlıyor. Üniversiteye açık liseden mezun olmadan gidebilirsiniz fakat şartı var.

Üniversite kazandıktan sonra sizden bir sonraki yılın ocak ayında mezun olmanızı istiyor.

Örnek verelim 2025 Haziran ayı itibarıyla 6. dönemsiniz. Üniversite sizden 2026 Ocak ayında mezun olmanızı istiyor. Bu durumda elinizdeki bilgilere kendiniz bakacaksınız.

Örnek verelim:
"-6 Dönemim var.
-160 kredim var.
-3 zorunlu dersim kaldı."

Gibi gibi şu anki durumunuzu değerlendireceksiniz.

2025 Yılında üniversite yazdınız ve kazandınız.
Temmuz ayında 3. Dönem sınavına katılabilirsiniz.
Ekim ayında ek sınav yapılabiliyor. (Bu ek sınav sadece ders vermek amacıyla da olabilir ya da bakan oluruyla dönemden de sayılabilir)
Aralık ayında açık lise sınavı 1. dönem oluyor. Ona da girersiniz.

Bu sınavlara girmeniz durumunda mezun olabileceğinizi düşünüyorsanız üniversite tercihi yaparsınız ve halk eğitim merkezinden mezun olabilir belgesi alırsınız.

Kısaca: Üniversite size mezun olmak için belli bir zaman tanır. Bu zaman diliminde sırada yapılacak olan sınavları göz önüne alıp bu sınavlara girip mezun olup olamayacağınızı önden kendiniz düşüneceksiniz. "Ha tamam ben tercih yapayım, zaten temmuz ve aralık ayındaki sınavla derslerimi verir mezun olurum" diyorsanız üniversiteye gidebilirsiniz. Öbür türlü mezun olamazsanız okuldan atılırsınız.

YKS Sınavına girebilmek için herhangi bir dönem şartı falan yok. Önemli olan üniversite kazandıktan sonra belli bir zaman diliminde mezun olmak, ya da önceden mezun olmak.

SGK sorununun ne olduğunu bilmiyorum maalesef.

@Rowaulf vaktiniz için teşekkürler, bu hafızlık kurslarıyla sonuç alabilen birilerini gördünüz mü ya da ikametgâh değiştirme ile.

Son düzenleyen: Moderatör:
@Rowaulf vaktiniz için teşekkürler, bu hafızlık kurslarıyla sonuç alabilen birilerini gördünüz mü ya da ikametgâh değiştirme ile

Hafızlık kursu ile geçen arkadaşım var, ikametgâh olayı da duruma bağlı. İkamet edeceğiniz yerde denginiz okul yoksa geçersiniz. Hafızlık kursu ise biraz muamma, denemek lazım.

Hocam merhaba ben şu an da 10.sınıfım acaba bu sene sınıfta kalsam gelecek sene Temmuz'da ve ekstra dönem sınavına girip sonra ki sene de Ekim'e bırakmadan Temmuz'da sınava girerek bitirmek. Veya direk gelecek sene hem Temmuz'da hem Ekim'de sınava girip ondan sonraki sene direk temmuz ve ekim sınavlarına bırakmadan.

Merhaba hocam. Ben şu an 10.sınıfım acaba bu sene sınıfta kalsam gelecek sene de hem Temmuz'da hem de Ekim'de ekstra sınavlara girsem ondan sonraki sene yani son sene temmuz ve Ekim'de sınava girmeme gerek kalmadan herkesle aynı anda direk mezun olabilir miyim?

Bilemiyorum hocam, halk eğitime gidip konuşun. Size verilecek kredi, zorunlu dersler gibi gibi birçok faktör var.
Ancak tahminen 3. dönemden başladığınızı varsayarsak toplam 6 dönem daha okuyacaksınız (2 dönem okumuş ve 3. dönemin içinde olduğunuzu varsayarak), her eğitim yılı 3 dönem okuma hakkınız var (aralık, Mart, Temmuz), Ekim ayındaki sınava üniversite kazanırsanız girebiliyorsunuz.

Varsayımsal olarak bu sene sınıfta kalıp sene sonu açığa geçerseniz;

2025 Aralık ayında 3. dönem,
2026 Mart ayında 4. dönem,
2026 Temmuz ayında 5. dönem,
2026 Aralık ayında 6. dönem,
2027 Mart ayında 7. dönem,
2027 Temmuz ayında ise 8. dönemi okuyarak 2027 Temmuz ayında "teorik" olarak mezun olabilirsiniz.

Ancak dediğim gibi size verilecek kredi, hangi dönemden başlayacağınız, verilecek zorunlu dersler, sınavlardaki başarılarınız bunları değiştirebilir. Üstelik 3. dönem sınavları bazen 18 yaşına girenlere yapılabiliyor.

Hocam ben 1 kere kaldım sonra MESEM'e geçtim 10. Sınıfa geçeceğim bu sene açıga geçme ihtimalim var mı bir de nereye gitmemiz lazım kayıt icin

Hocam ben 1 kere kaldım sonra MESEM'e geçtim 10. Sınıfa geçeceğim bu sene açıga geçme ihtimalim var mı bir de nereye gitmemiz lazım kayıt icin

Halk eğitim merkezine gidin, kayıt yaparlar. Eylül ayını beklemeniz lazım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…