Açık liseye nasıl geçiş yapılabilir?

EddardStark1

Centipat
Daha fazla  
Seneye açık öğretime geçmek istiyorum, Türkiye'de okul okumak tamamen zaman kaybı ve üniversite okusam bile gelirim istediğim düzeyde olmayacak, ayrıca ortaokulda olduğu gibi derslere odaklanamıyorum, o yüzden liseyi açıktan bitirmek istiyorum, ne yapmam lazım? Geçiş zorlaştırılmış, nasıl geçebilirim? 10. sınıfım.

Seneye açık öğretime geçmek istiyorum, Türkiye'de okul okumak tamamen zaman kaybı ve üniversite okusam bile gelirim istediğim düzeyde olmayacak, ayrıca ortaokulda olduğu gibi derslere odaklanamıyorum, o yüzden liseyi açıktan bitirmek istiyorum, ne yapmam lazım? Geçiş zorlaştırılmış, nasıl geçebilirim? 10. sınıfım.

Bildiğim kadarıyla 1. dereceden yakınınızı kaybetmediyseniz veya herhangi bir hastalığınız yoksa geçemezsiniz.

@Loewrxx, örgün eğitim veren liselerden açık liseye geçebilmek için geçerli mazeretinizin olması yeterli oluyor, tek mazeret o değil ve bir kere sınıf tekrarına düşmesi de açık liseye geçmesine yeterli oluyor.

AÖL nin sitesinde şartlar belirtilmiş. Oradan kontrol edebilirsin. Sınıfta kalmanı tavsiye etmem çünkü yeni maarif modele tabi olursun.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı